میزان ابتلا به کرونا بعد از تزریق واکسن برکت چقدر است؟

​مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اثر واکسن برکت را تشریح کرد.واکسن برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد تولید شده‌است.
کد خبر: ۲۱۰۹۸۰
تاریخ انتشار:۱۹ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۱ - 10 August 2021
به گزارش روزپلاس؛ واکسن برکت یک نمونه واکسن کووید-۱۹ است که توسط گروه صنعتی ایرانی شفا فارمد تولید شده‌است. متولیان تولید واکسن برکت ، تست حیوانی واکسن را موفقیت‌آمیز خواندند.  واکسن برکت از سوی سازمان غذا و داروی ایران برای آزمایش بر روی انسان نیز تأییدیه دریافت نموده‌است. تزریق فاز سوم انسانی واکسن برکت در ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ در ایران آغاز گردید. به گفته‌ی سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، واکسن  برکت مجوز داخلی مصرف را در تاریخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۰ بدست آورد.

حامد حسینی مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست خبری گفت: در فاز یک و دو مطالعات بالینی واکسن ایرانی برکت در مجموع ۲۰ هزار نفر دو دوز واکسن را دریافت کردند.

وی افزود: یکی از مهمترین شاخصه‌های کیفی گزارش‌ها، موارد ضرر و زیان و یا به اصطلاح نامطلوب است. به همین دلیل تمامی عوارض ثبت و ضبط می‌شود و با افتخار از آنها یاد می‌شود. حتی اگر خوشایند ما و مجموعه‌های دیگر نباشد.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چند درصد از افرادی که بعد از تزریق واکسن برکت به کرونا مبتلا شدند، تصریح کرد: در مطالعات فاز یک، یک نفر، در مطالعات فاز دو ۱۱ نفر (که از این ۱۱ نفر ۶ نفر واکسن و ۵ نفر دارونما دریافت کرده بودند) و در فاز سه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده‌اند که به دلیل اینکه مطالعات فاز سه هنوز به اتمام نرسیده، فعلاً نمی‌توانیم بگوییم از این تعداد ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر چند نفر واکسن زده بودند و چند نفر دارونما دریافت کرده بودند.

حسینی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر اینکه از کسانی که تزریق واکسن برکت داشتند، فردی هم فوت کرده است، خاطرنشان کرد: از بین افرادی که سه دوز واکسن را دریافت کرده‌اند، مورد فوتی اصلاً نداشتیم اما در فاز یک، یک نفر به دلیل مشکل قلبی بعد از دریافت دوز اول و قبل از دریافت دوز دو و در فاز دو یک نفر به دلیل مسمومیت دارویی آن هم بین بازه دریافت واکسن دوم و تزریق واکسن اول و در فاز سه یک نفر بر اثر کرونا در همین بازه تزریق واکسن اول تا دوم جان باختند.

به گفته وی هیچکدام از این سه نفر بعد از دریافت دوز دوم جان خود را از دست ندادند.

مدیر کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان خاطرنشان کرد: متأسفانه با توجه به تغییر رفتار این ویروس باید عرض کنم هیچ واکسنی نمی‌تواند از ابتلای صد درصدی به بیماری کرونا، پیشگیری کند و فقط می‌توانیم امید داشته باشیم که با تزریق واکسن، مرگ و میر کاهش پیدا کند.

توضیح مینو محرز درباره ماجرای پیدا شدن ویروس زنده در واکسن برکت
محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت در خصوص انتشار خبرهایی مبنی بر اینکه علت دور ریخته شدن بیش ازیک میلیون دوز واکسن برکت، پیدا شدن ویروس زنده در بخشی از این واکسن‌ها بوده است، توضیح داد.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از میزان، دکتر مینو محرز محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت در خصوص شایعاتی مبنی بر اینکه علت دور ریخته شدن بیش ازیک میلیون دوز واکسن برکت، پیدا شدن ویروس زنده در بخشی از این واکسن‌ها بوده است، گفت: این شایعات و صحبت‌های نادرست توسط افراد ضد واکسن و مخالف واکسن ایرانی مطرح و پخش می‌شود و متاسفانه مردم هم آن‌ها را باور می‌کنند، چرا که به افراد یاد نداده ایم ابتدا اخبار را نقد و سپس آن‌‎ها را قبول کنند.

وی با اشاره به اینکه به هیچ وجه چنین مسائلی صحت ندارد، گفت: واکسن‌ها مستقیما از کارخانه به دست مردم نمی‌رسند. در مکان‌های مختلفی بررسی می‌شوند و علاوه بر اینکه در کارخانه مورد سنجش قرار می‌گیرند، توسط وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو از همه جهت بررسی می‌شوند و بعد از آن دوباره اصالت واکسن را دوباره سنجش می‌کنند و در صورت تایید در واکسیناسیون عمومی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی افزود: افرادی که چنین صحبت‌هایی را مطرح می‌کنند، نسبت به این موضوع که واکسن چه مراحلی را طی می‌کند تا به دست مردم برسد، آگاهی ندارند. چطور ممکن است بعد از گذراندن مراحل بسیار ویروس زنده در واکسن باشد؟! این حرف واقعا خنده‌دار است.

محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران برکت توضیح داد: شرکت جانسون اند جانسون به علت آلودگی محیط واکسن، میلیون‌ها دوز از واکسن خود را دور انداخت، اما در مورد واکسن برکت اصلا چنین اتفاقی رخ نداد و اگر هم رخ دهد، نشان‌دهنده دقت کارخانه در تولید واکسن است. اینکه گفته می‌شود چند میلیون دوز واکسن برکت دور انداخته شده، شایعه‌ای است که چند وقت پیش هم مطرح شده بود و متاسفانه مجددا هم تکرار شده است، در حالی که اصلا چنین صحبت‌هایی صحیح نیست.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: واکسن برکت و به طور کلی همه واکسن‌ها در دنیا تمام مراحل کنترل خود را در چند مکان طی می‌کنند و سپس به دست مصرف‌کننده می‌رسند و اینگونه نیست که به راحتی در واکسیسناسیون عمومی مورد استفاده قرار گیرند. در کشور ایران هم واقعا تمام استانداردها رعایت می‌شود.

محقق اصلی تیم تولید واکسن کوو ایران در خصوص زمان انتشار مقالات علمی این واکسن در نشریات بین‌المللی بیان کرد: مقالات مراحل اول و دوم این واکسن تکمیل شده و قرار است به زودی در نشریات بین المللی به چاپ برسد. مقالات فاز سوم اما هنوز کامل نشده است. چراکه باید ۴۲ روز بعد از تزریق واکسن، آنتی‌بادی داوطلبان چک شود و هنگامی که بررسی‌های لازم در این خصوص صورت گیرد و مقالات تکمیل شوند، برای چاپ ارسال می‌شوند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ به بازار فردا می توان امیدوار بود؟

عکس/ مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی