در گفت‌وگو با نمایندگان موافق و مخالف/

بررسی دوقطبی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی/ اولویت وکلای ملت معیشت و حل مشکلات اقتصادی باشد

طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای ‌مجازی و ساماندهی پیام‌ رسان‌های ‌اجتماعی از موضوعات پرحاشیه ی چند روز اخیر بود.
کد خبر: ۲۰۸۵۵۴
تاریخ انتشار:۰۵ مرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۱۲ - 27 July 2021
بررسی دوقطبی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی/ اولویت وکلای ملت معیشت و حل مشکلات اقتصادی باشد

به گزارش روزپلاس، طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای ‌مجازی و ساماندهی پیام‌ رسان‌های ‌اجتماعی از موضوعات پرحاشیه ی چند روز اخیر بود.

طرحی که به بهانه ی حمایت از حقوق کاربران قرار بود به صحن مجلس برسد اما تردید نمایندگان برآن و حواشی ایجاد شده طرح را به تعویق انداخت. البته که این طرح همچنان در دستور کار جدی نمایندگان است و به زودی نمایندگان با آرای شان سرانجام طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی را مشخص می کنند.

اما فارغ از خوب  و بد بودن این طرح شاید اشکال اول انتخاب نادرست برای زمان بررسی است. تصویب این موضوع در شرایط فعلی کشور چندان معقول به نظر نمی رسد چرا که بدون شک این روزها اولویت وکلای ملت باید معیشت و حل مشکلات اقتصادی مردم باشد مخصوصا حالا که کمتر از ده روز دیگر دولت سیزدهم کارش را شروع می کند و مجلس هم باید با طرح ها و مصوبات اقتصادی اش به دولت کمک کند تا شاید کمی از گرانی های خانمان سوز کنترل شود. البته که بر اهمیت موضوعات فرهنگی و بویژه فضای مجازی نیز تردیدی نیست ولی در شرایطی که خیلی از کسب وکارهای کوچک و خانگی دست به دامان همین پلتفرم های خارجی شدند ،کوتاه کردن دستشان هرچند موقت و محدود حاصلی جز تشویش اذهان و نگرانی و مخالفت جدی مردم ندارد.

 بماند که موافقان این طرح در مجلس معتقدند که تمرکز در طرح ساماندهی پیام رسان‌های اجتماعی، حمایت از حقوق کاربران و ساماندهی این فضا بوده و اصلا مجلس شورای اسلامی به دنبال فیلترینگ پیام رسان‌های خارجی نیست اما واقعیت آن است که افکار عمومی و رسانه ها گوششان از این حرف‌ها پر است و می دانند که در نهایت هدف از این نوع ساماندهی‌ها چیست.

البته ناگفته نماند که وجود پیام رسان بومی و قوی در کشور از باید های فضای مجازی است و وجود هنجارهای پذیرفته شده برای آسیب ندیدن جامعه از فضای مجازی چهارچوب های مشخصی است که هر کشوری برای جامعه اش می تواند تعیین کند. اما سوال اینجاست که چقدر برای اجرای این طرح همراهی مردم و رسانه ها وجود دارد؟ آیا افکار عمومی نسبت به اینکه این طرح به صلاح جامعه است متقاعد شده ؟

کافی است گذری در همین شبکه های خبری کنیم تا با حجم گسترده ای از انتقادات و مخالفت های مردمی در خصوص این طرح روبرو شویم. و این در حالی است که طرح ساماندهی فضای مجازی می توانست در شرایط بهترو طبیعی‌تر و نه در تنگنای معیشتی مردم و با استفاده از نظر نخبگان به صحن مجلس شورای اسلامی برسد تا کمتر تهدیدات احتمالی آن مورد توجه رسانه ها و فضای شبکه های مجازی قرار بگیرد.

بررسی دوقطبی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی/ اولویت وکلای ملت معیشت و حل مشکلات اقتصادی باشد

اما محمد رضا صباغیان، بافقی عضو کمیسیون امور داخلی کشور  از مخالفین طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای ‌مجازی است. وی در گفت و گو با روزپلاس گفت: «ما باید یک شبکه ملی در کشور داشته باشیم و طبیعتا کسی با این موضوع مخالفانی ندارد چرا که هدف مدیریت فضای مجازی است. اما این فضا شمشیر دولبه است در واقع در عین مفید بودن می تواند آسیب زا هم باشد.  منتها این طرح به گونه ای است که نقش دولت و مجلس کم می شود و در این زمینه بیشتر دستگاه های حاکمیتی تصمیم گیری می کنند. سیاست گذاری و برنامه ریزی برای فضای مجازی که جایی برای بیان حرف و نظرمردم است باید به نحوی باشد که مشکلات برطرف شود نه آنکه برای ایجاد محدودیت مردم تلاش کنیم. » بافقی در پایان خاطر نشان کرد: «ما باید آسیب ها را کمتر کنیم و به دنبال ایجاد برنامه هایی برای محدودیت و فیلتر کردن نباشیم. »

بررسی دوقطبی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی/ اولویت وکلای ملت معیشت و حل مشکلات اقتصادی باشد

جعفر قادری نماینده مردم شیراز اما از موافقان این طرح است. طبق گفته ی او در یکی دو روز اخیر حرف و حدیث و شایعه هایی در خصوص این طرح مطرح و در نهایت تصمیم برآن شد که بررسی کامل و دقیق تری براین طرح صورت بگیرد اما طرح همچنان پابرجاست و به زودی به صحن می آید.

وی تاکید کرد:« در این طرح ساماندهی فضای مجازی مطرح است چرا که فضای مجازی بی درو پیکر است و انواع و اقسام مشکلات در آن وجود دارد . این مختص کشور ما نیست و در همه دنیا مترهایی براساس موازین خود برای استفاده از دنیای مجازی وجود دارد. »

قادری افزود: «برای انجام کارهای اقتصادی و مالی در فضای مجازی باید اطمینان خاطری وجود داشته باشد براین اساس ما در این طرح واقعا به دنبال صیانت از حقوق مردم هستیم. طبیعی است هزینه های محدودیت استفاده از پیام های رسانه های خارجی را باید کاهش دهیم اما در این طرح بنایی برای فیلتر شدن رسانه های خارجی وجود ندارد.»

این نماینده در پایان خاطرنشان کرد: « یکی از الزاماتی که باید روی پیام رسان های خارجی وجود داشته باشد این است که نمایندگانی را در کشور مستقر کنند تا در مقابل تخلفات و سوءاستفاده هایی که میشود پاسخگو باشند.اگر بنا باشد فضا رها باشد قطعا مشکلات بیشتر می شود لذا در این طرح بیشتر بحث نمایندگی فضای مجازی است و نمایندگان هم اکثرا موافق این طرح در مجلس هستند .»

واقعیت آن است که در جامعه ما یک روند نامطلوبی برای ساماندهی فضای مجازی وجود دارد. یک قطب خواستار ایجاد محدودیت است و قطب دیگر حاضر به اعمال این محدودیت نیست.  حال باید منتظر ماند و دید کدام قطب در مجلس در خصوص این طرح پیروز می شوند طرحی که قطعا همه بندهایش بد نیست اما برخی مواردش مثل فیلترینگ پیام رسان خارجی در صورت نپذیرفتن قوانین کشور یا احراز هویت کاربران ، حبس و جزای نقدی برای توزیع و انتشار فیلترشکن و... از موارد مبهمی است که قطعا به مذاق کاربران خوش نمی آید.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی