واردات ارزان، مانعی در برابر تولید داخلی مکمل دام و طیور

مشکلات واحدهای تولیدی در ساخت مکمل دام و طیور و مافیای واردات این محصول در برنامه گفت و گوی ویژه خبری امشب مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
کد خبر: ۲۰۶۰۴۰
تاریخ انتشار:۲۱ تير ۱۴۰۰ - ۰۲:۰۰ - 12 July 2021
به گزارش روزپلاس، مشکلات ناشی از واردات ارزان مکمل طیور ، امشب ۲۰ تیرماه در برنامه گفت و گوی ویژه خبری با حضور پیرانی مدیرکل دفتر امور دارو و درمان سازمان دامپزشکی و محسن صفدری مدیر کل صنایع غیر فلزی وزارت صمت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

صفدری مدیر کل صنایع غیر فلزی وزارت صمت با اشاره به اینکه وزارت صمت همیشه حامی تولید است گفت: همیشه در بحث نهاده‌های دامی وزارت جهاد کشاورزی اظهار نظر کرده است و بحث ارز ۴۲۰۰ تومانی را وزارت جهاد کشاورزی پیگیری می‌کند.

وی با اشاره به اینکه در هر ۱۰ هزار تن خوراک دام طیور، ۱۵ کیلوگرم کولین کلراید مصرف می‌شود افزود: این مقدار در قیمت‌مرغ اثر آنچنانی ندارد منتها بحث افزایش هزینه واردات به دلیل تغییر نوع نرخ ارز اتفاق افتاده است.

صفدری بیان کرد: تولید کنندگان مشمول افزایش قیمت‌ها و تورم های جهانی، داخلی و هزینه خرید مواد اولیه غذایی و بسته‌بندی شده اند.

مدیرکل صنایع غیر فلزی وزارت صنعت با اشاره به اینکه برای حمایت از تولید داخل عزم جدی وجود ندارد و صرفا شعار می دهند گفت: تعیین کننده اصلی در این ماجرا وارد کنندگان هستند که از آن به عنوان مافیای واردات نام می برند لذا دلیل وجود ندارد محصولی که در داخل کشور مزیت ایجاد می‌کند و از خروج قابل توجهی از ارز جلوگیری می کند و اشتغال آفرین است ، ممانعت شود.

وی با اشاره به اینکه واردات هر گونه کالایی که برای آن تولید داخل وجود دارد حرام شرعی است عنوان کرد: یک ساز و کاری به عنوان کارتابل فنی در وزارت صنعت، معدن و تجارت راه اندازی شده‌است . تعرفه کلین کلراید با وزارت جهاد کشاورزی است و تایید ثبت سفارش به دست وزارت جهاد کشاورزی صورت می گیرد.

صفدری با اشاره به اینکه در این سازو کار خیلی به سراغ افزایش حقوق ورودی نخواهیم رفت لذا پیشنهاد مشخص وزارت صنعت این است که این موضوع در کارتابل فنی وزارت صنعت و یا وزارت جهاد کشاورزی قرار بگیرد و نقش و کاربرد این کارتابل به اینگونه است که واردات حتماً باید با هماهنگی تولید کننده انجام شود و با استعلام کتبی از تولیدکننده و تشکل های مربوطه باید صورت گیرد.

مدیر کل صنایع غیر فلزی وزارت صنعت ادامه داد: کلین کلراید کالایی واسطه‌ای است و ما مخالف ممنوعیت آن نیستیم اما کوتاهترین مسیر این است که بتوانیم با هماهنگی تولیدکنندگان واردات را داشته باشیم.

صفدری اظهار کرد: وزارت جهاد در خصوص ارز ۴۲۰۰ واردات کلین کلراید باید پاسخگو باشد .

کاهش واردات کلین کلراید

ولی اله فریادرس مدیر کل دفتر مقررات و استانداردهای وزارت جهاد در ادامه برنامه با اشاره به اینکه از سال ۹۹ نرخ ارز واردات کلین کلراید ۴۲۰۰ تومان نبوده است گفت :عدم اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال ۹۹ ، باعث کاهش واردات کلین کلراید تا ۶۰درصد شده است.

وی با اشاره به اینکه دلایل متعددی را برای کاهش واردات می‌توان ذکر کرد خاطرنشان کرد: دلیل اصلی قیمت است، عامل اصلی کاهش واردات در سال ۹۹، ۵ برابر شدن نرخ ارز وارداتی است و مسائل ارزی با نیمایی شدن دچار مسائل متعددی شده است.

فریادرس با اشاره به اینکه انباشت در سال ۹۸ وجود داشت افزود: بنده هم قبول دارم که این انباشت به سال ۹۹ انتقال یافت،به طوری که در سال ۹۹ کمتر از ۴ هزار تن واردات صورت گرفته است،لذا در سال ۱۴۰۰ امکان افزایش ظرفیت وجود دارد .

مدیرکل دفتر مقررات و استانداردهای وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: در کشور ۸ هزار تن به کلین کلراید نیاز داریم وقتی از ۸ هزار تن ، ۵ هزار تن وارد شده باید ۳هزار تن دیگر را بتوان در داخل کشور تولید کرد.

درخواست برای کاهش واردات مکمل غذایی طیور

در ادامه حسیتولیدکنندگان ن رحمانی مدیر عامل کارخانه کلین کلراید با اشاره به اینکه درخواست ما برای رقابت در شرایط برابر ، کم کردن واردات مکمل غذایی طیور از خارج کشور بود ادامه داد: می توان با افزایش تعرفه از تولید داخل حمایت کرد.

این فعال صنعتی اظهار کرد: علت کاهش واردات کلین کلراید (مکمل غذایی طیور) حذف ارز ۴۲۰۰ نبوده بلکه واردات ۱۱ هزار تنی بوده که بیش از نیاز کشور در سال های قبل واردات شده است.

وی با اشاره به اینکه کاهش میزان جوجه‌ریزی و کاهش میزان مصرف خوراک را به دلیل کمبود نهاده شاهدیم گفت: تا پایان سال ۸ ماه دیگر فرصت باقی مانده است و حتماً واردکنندگان این زمان باقی مانده را پر خواهند کرد اما شرایطی برای عرضه نداریم چرا ما نمی توانیم یک محصول را بفروشیم به دلیل اینکه وارد کننده این کالا را می‌آورد و مرغدار را مجبور می‌کند تا همراه با نهاده های دیگر آن را خریداری کند.

وهاب پیرانی مدیرکل دفتر امور دارو و درمان سازمان دامپزشکی با اشاره به اینکه وظیفه ما به عنوان سازمان دامپزشکی اصلاح تنظیم مقررات بهداشتی برای تولید واردات و توزیع است گفت: مقررات در حوزه واردات و صادرات اعمال می شود، سیاست اصلی ما با توجه به شعار سال حمایت از تولید است و در آن چارچوب کار خودمان را دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به اینکه ما به دنبال مانع زدایی از قوانین دست و پاگیر هستیم بیان کرد: ما افزایش تعرفه را پیشنهاد می‌دهیم و با وزارت صنعت در این رابطه هم نظر هستیم.

واردات هر کالایی که به نحوی در داخل امکان تولید آن باشد ممنوع است

محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور افزود: خرید هر گونه کالایی که به نحوی در داخل امکان تولید آن باشد ممنوع است و لذا این ممنوعیت کاملاً صراحت دارد و لذا در صورت ضرورت کالا وارد کشور می شود.

وی با اشاره به اینکه این موضوع فقط باید به دستور بالاترین مقام وزارت صمت و یا وزارت جهاد صورت بگیرد افزود:قانون مصوب سال ۹۸ این ممنوعیت را با صراحت اعلام کرده است.


باشگاه خبرنگاران


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

هواشناسی برای کل کشور هشدار صادر کرد

پیامی که ریاض درباره حمله به رفح برای تل‌آویو فرستاد

برداشت عجیب از اعتراض علیه جنایات اسرائیل در آمریکا و دیگر کشورهای جهان/سرگیجه بزرگ!

فشار غرب به امارات بخاطر تجارت با روسیه

لاپید مقابل نتانیاهو ایستاد/ هیچ بهانه ای برای عدم تبادل اسرا نیست

بایدن از ترامپ جلو زد

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

اولین تصویر منتشر شده از پیکر نیکاشاکرمی

تساوی ستاره‌های میلیاردی در تبریز/ استقلال و تراکتور «بد» بودند

زشت ‌و زیبای هفته ۲۵ لیگ برتر/ هفته سیاه فوتبال و برکناری خطیر و خوشحالی نکونام!

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

اعتراف خودخواسته «اشکان خطیبی» پس از مهاجرت/ در ایران همه چیز داشتم؛ زندگی در اروپا کار راحتی نیست

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی