آمریکا و انتقال «بمب‌های ساعتی زنده» از سوریه به عراق

موافقت بغداد با انتقال شماری از خانواده‌های داعشی حاضر در اردوگاه «الهول» سوریه به اردوگاهی در موصل، موجی از اعتراض و نگرانی را در جامعه عراقی و شخصیت‌های سیاسی این کشور ایجاد کرده است.
کد خبر: ۲۰۰۵۰۳
تاریخ انتشار:۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۲ - 02 June 2021
به گزارش روزپلاس، اواخر اردیبهشت گذشته، «فرانک مک‌کنزی» فرمانده تروریست‌های آمریکایی در منطقه در سفری از پیش اعلام نشده به عراق رفت و یک روز بعد به سوریه سفر کرد و در جمع خبرنگاران از انتقال برخی خانواده‌های حاضر در اردوگاه الهول واقع در شمال شرق سوریه به کشورشان ابراز خشنودی کرد.

پس از آن بود که گزارش‌هایی درباره تصمیم دولت عراق مبنی بر انتقال ۱۰۰ خانواده عراقی از این اردوگاه به کشورشان منتشر شد که با واکنش‌های تند و مخالفت‌های سیاسی و مردمی عراق همراه شد. نمایندگان عراقی نیز اعلام کردند که اجرای این تصمیم منوط به موافقت پارلمان است.

پیامهای هشدار نمایندگان عراقی

«محمد کریم» نماینده ائتلاف الفتح در پارلمان عراق، امروز (چهارشنبه - ۲ می)، درباره پیامدهای بازگرداندن خانواده‌های داعشی اردوگاه «الهول» سوریه به اراضی عراق و احیای تروریسم در این کشور هشدار داد.

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری «المعلومه»، تصریح کرد که اردوگاه «الهول» شماری از سرکرده‌های تروریسم و خانواده‌های آنها را در خود جای داده است. لذت ورود آنها به عراق خطر بزرگی برای امنیت کشور به شمار می‌رود. جامعه عراقی با انتقال این تروریست‌ها از اردوگاه الهول به اردوگاه «الجدعه» در جنوب شهر موصل، مقابل بمب‌هایی ساعتی قرار می‌گیرد.

این نماینده عراقی توضیح داد: آمریکا از تروریست‌های اردوگاه الهول به عنوان یک سلاح علیه عراق، کشورهای منطقه و طرف‌هایی که مخالف سیاست‌های واشنگتن است، سوء‌استفاده می‌کند. لذا باید مراقب تصمیم بازگشت تروریسم به عراق بود.

«بدر الزیادی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع در پارلمان عراق نیز در خصوص خطرات تصمیم دولت این کشور برای انتقال خانواده‌های داعش  به شهر موصل هشدار داد و تاکید کرد که چنین تصمیمی، تأثیرات بسیار منفی برای سراسر عراق در پی خواهد داشت.

وی در عین حال تایید کرد که دولت عراق تحت فشار آمریکا چنین تصمیمی را اتخاذ کرده است.

«عباس صروط» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز پیشتر گفته بود که اردوگاه الهول یک مشکل امنیتی پیچیده است و به دلیل افکار افراطی خانواده‌های حاضر در این اردوگاه، یک تهدید مستقیم برای عراق به شمار می‌رود. هرگونه تلاش برای بازگشت این خانواده‌ها به داخل کشور، سه خطر همزمان را با خود دارد. مخالفت گسترده مردمی، نگرانی از انتقال تفکر افراطی و ایجاد یک نقطه داغ درگیری دیگر در عراق.

وی افزود که موضع ساکنان مناطق آزادشده از دست داعش، نظیر نینوی کاملا روشن است و آنها مخالف بازگشت خانواده‌ها حاضر در اردوگاه الهول به هر مکانی که زمانی در آن دست به خونریزی و اشغال زده‌اند، هستند. تصمیم بازگشت این خانواده‌ها به عراق مشکلات و پیامدهای وحشتناکی را به همراه خواهد داشت زیرا با مخالفت شدید مردم عراق همراه است.

«شیروان الدوبردانی» رئیس کمیسیون مناطق و استان‌ها در پارلمان عراق نیز گفت که دولت بدون مشورت یا مشارکت دادن نمایندگان استان نینوی و کمیسیون امنیت با انتقال این خانواده‌های داعشی از سوریه به اردوگاه الجدعه موافقت کرده است. این اقدام موفق نخواهد بود. 

وی هشدار داد: جمع کردن بیش از ۳۰ هزار نفر از استانهای مختلف عراق که تحت تاثیر افکار داعش بوده‌اند، در اردوگاه الجدعه یک بمب ساعتی خواهد بود که امنیت کل کشور را تهدید می‌کند.

«فاضل جابر» دیگر نماینده عراقی است که با اشاره به اعتراض‌ و مخالفت کلیه ساکنان موصل با انتقال این تروریست‌ها به اردوگاه الجدعه، خواستار برگزاری نشست ویژه پارلمان در خصوص این تصمیم بغداد شد. 

خطر ظهور نسل جدید داعش در نینوی

«صفاء الاعسم» تحلیلگر نظامی عراق می‌گوید که تروریست‌های حاضر در اردوگاه الهول که قرار است به عراق انتقال یابند، طی چندین سالل اخیر کاملا شست‌وشوی مغزی یافته‌اند. دقیقا مانند اتفاقی که برای عناصر کنونی داعش در زندانهای بوکا و ابوغریب آمریکا روی داد و موجب شد که نسلی وحشی‌تر و تهاجمی‌تر از سازمان تروریستی موسوم به «التوحید و الجهاد»متولد شود.

وی توضیح داد: طرح بازگشت این تروریست‌ها به ظهور یک نسل جدید از تروریست‌ها منجر خواهد شد با این تفاوت که وجود زنان و کودکان در میان آنها، تعامل و برخورد نیروهای عراقی با این عناصر را دشوار خواهد کرد.

تلاش موازی آمریکا برای دور کردن الحشد الشعبی از مرزهای سوریه

امروز «امیر عبدالمنعم» تحلیلگر عراقی نیز درباره تلاش‌های آمریکا و برخی طرف‌های سیاسی برای دور کردن سازمان الحشد الشعبی از مرزهای مشترک عراق و سوریه با هدف ایجاد شکاف در این مرزها و تضمین نفوذ سرکرده‌های تروریستی حاضر در اردوگاه الهول به داخل عراق هشدار داد.

وی تصریح کرد که یک برنامه تحت نظارت آمریکا در جریان است و مزدوران آن در داخل عراق در حال اجرای آن هستند و هدف از آن ایجاد بستر مناسب برای فعالیت مجدد تروریست‌های حاضر در اردوگاه الهول در داخل عراق است.

این تحلیلگر عراقی تاکید کرد که آمریکا مجری اصلی انتقال سرکرده‌های تروریسم به عراق است و داده‌های موجود از تلاش‌های واشنگتن و همپیمانان آن در  داخل عراق برای دور کردن الحشد الشعبی از نوار مرزی مشترک  با سوریه و ایجاد شکاف در این مرزها حکایت می‌کند. تا از این طریق سرکرده‌های تروریست‌های داعش آزادانه وارد عراق شوند نه از طریق اردوگاه الجدعه در نینوی.

وی بعید ندانست که در مرحله آتی، به ویژه پیش از برگزاری انتخابات عراق، عملیات‌های تروریستی متعددی برای هدف قرار دادن مراکز انتخاباتی و پاکسازی شماری از نامزدهای انتخاباتی صورت گیرد و حتی تروریست‌ها کنترل برخی مناطق را به دست گیرند.

ماجرای اردوگاه الهول چیست؟

اردوگاه الهول، در ۱۵ کیلومتری مرزهای مشترک سوریه و عراق واقع شده و  بزرگترین اردوگاه عناصر داعش در عراق و سوریه محسوب می‌شود که تحت کنترل  نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) وابسته به آمریکا، قرار دارد.

در درگیری‌های نیروهای کرد وابسته به آمریکا برای بازپس‌گیری آخرین منطقه تحت کنترل داعش، هزاران نفر از اعضای داعش از صحنه این درگیری فرار کردند عناصر دستگیر شده داعش به مراکز بازداشت انتقال یافتند اما خانواده‌های آنها به الهول منتقل شدند.

 گزارش‌های موجود بیانگر وفاداری شدید بخشی از ساکنان این اردوگاه به ایدئولوژی داعش است و همین امر بازگرداندن این بستگان داعش را به کشورهای اصلیشان دشوار می‌سازد. زیرا افکار افراطی آنها، تهدید بالقوه‌ای برای کشورهای آنها به شمار می‌رود.

به همین دلیل است که بسیاری از ناظران، پتانسیل موجود در این اردوگاه را برای احیای مجدد داعش مناسب توصیف می‌کنند. در اردوگاه الهول، نزدیک به ۷۰ هزار نفر زندگی می‌کنند که اغلب آنها کودک و زن هستند گفته می‌شود که نزدیک نیمی از آنها عراقی هستند. اداره این اردوگاه، طی گزارشی که اوایل مهرماه گذشته منتشر شد، تایید کرد که در این اردوگاه نزدیک به ۴۰ هزار زن و کودک داعشی از ۵۳ کشور جهان به سر می‌برند. کشورهای اروپایی با بازگشت این اتباع خود به دلیل خطراتی که برای امنیت این کشورها دارند، مخالفت می‌کنند.


فارس



بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر