کارخانه‌ای که در فلسطین اشغالی منفجر شد، چه بود؟

رسانه‌های صهیونیستی ادعا می‌کنند کارخانه‌ای که در مرکز فلسطین اشغالی منفجر شده، در حال انجام آزمایش‌های روتین بوده، اما ماهیت این کارخانه چیست که مشغول تست‌های موشکی بوده است؟
کد خبر: ۱۹۵۶۸۰
تاریخ انتشار:۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۸ - 21 April 2021
به گزارش روزپلاس، روز چهارشنبه بود که رسانه‌های رژیم صهیونیستی از وقوع انفجاری در مرکز فلسطین اشغالی خبر دادند. این رسانه‌ها در پی قوانین سختگیرانه و سانسور شدیدی که ارتش بر آنها اعمال می‌کند، این انفجار را یک حادثه نه‌چندان مهم جلوه دادند. این در حالی است که حجم آتش و دود برخاسته از این انفجار مهیب در فیلم‌ها و تصاویر منتشر شده از آن به حدی است که از فاصله بسیار دور نیز به‌وضوح قابل مشاهده است.

با این حال روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در خبری افشا کرد که این انفجار روز گذشته (سه‌شنبه) و در کارخانه نظامی مهم به نام «تومِر» وابسته به وزارت جنگ رژیم صهیونیستی واقع در شهر «الرمله» در منطقه کلانشهری «گوش‌دان» رخ داده است. 

رسانه‌های صهیونیستی اما از ارائه جزئیات بیشتر از این حادثه، دلیل آن، ماهیت و فعالیت کارخانه اجتناب کرده‌اند.

با این حال وبگاه «کالکالیست تِک» در مطلبی به تاریخ ۳۱ می ۲۰۲۰ به معرفی این کارخانه پرداخته و نوشته بود: «روی کاغذ شاید شبیه یک استارت‌آپ باشد. یک کمپانی تازه تأسیس که فناوری‌های پیشرفته تولید کرده و مدیریت بسیار محرمانه‌ای دارد. در حقیقت، تومر یک کمپانی تحت مالکیت دولت اسرائیل است که هدف آن قرار داشتن در مرکزیت تخصص حوزه پیشرانه‌های راکتی است».

در ادامه این مطلب آمده است: «تومر پیش از خصوصی‌سازی شرکت دولتی تولید تسلیحات "صنایع نظامی اسرائیل" تأسیس شد. وزارت [جنگ] نگران بود این کمپانی را با فناوری‌های محرمانه‌اش به مالکان خارجی بفروشند، به همین دلیل یک کمپانی دولتی جدید تأسیس کرد که بخشی از خصوصی‌سازی نبود تا از آن محافظت کند. نهایتا شرکت پیمانکار نظامی البیت سیستمز در نوامبر ۲۰۱۸ کمپانی صنایع نظامی اسرائیل را به مبلغ حدود ۴۹۵ میلیون دلار خریداری کرد».

کالکاسیت با توجه به اطلاعات محرمانه‌ای که مشاهده کرده، توضیح داد: «تومر سال ۲۰۱۹ را به عنوان یک کمپانی مستقل و با فروش حدود ۹۴ میلیون دلار [تجهیزات نظامی] به شرکت‌های محلی مانند صنایع هوافضایی اسرائیل، کمپانی سامانه‌های پدافندی رافائل و البیت، به پایان رساند. این شرکت (تومر) آن سال را با ۲.۸۵ میلیون دلار سود تکمیل کرد و کماکان سفارش‌های جاری به ارزش ۲۱۴ میلیون دلار داشت».

در ادامه این گزارش آمده است: «تومر ۵۴۰ کارمند دارد که بسیاری از آنها مهندسانی در حوزه‌های فیزیک و شیمی هستند. این کمپانی، موشک‌های دوربرد پیکان، راکت‌های توپخانه‌ای و هوایی شرکت البیت، مراحل اول و دوم موتورهای شاویت و پرتابگرهای ماهواره‌های اسرائیل را می‌سازد. به گفته منابع خارجی، موتور پرتاب شاویت، بر مبنای موشک‌های بالستیک أریحا (جریکو) ساخته شده که می‌تواند کلاهک‌های اتمی حمل کند».

روزنامه «جروزالم‌پست» نیز در گزارشی به تاریخ ۸ ژوئن ۲۰۲۰ درباره این کمپانی نوشت: «تصمیم اینکه تومر را به عنوان یک کمپانی دولتی جدید تأسیس کنند،‌ بجای اینکه زیرمجموعه‌ای از وزارت [جنگ] باشد، بر مبنای این تفکر بود که امکان فروش پرتابگرهای راکت به مشتری‌های خصوصی وجود داشت و فقط برای پروژه‌های سامانه‌های پدافندی اسرائیل به کار نمی‌رفت. تا به‌امروز، این کمپانی به‌صورت مستقیم هیچ چیزی به مشتریان خارجی نمی‌فروشد».

این روزنامه ادامه داد: «بر خلاف بیشتر سرمایه‌گذاری‌های کارآفرینی که باید برای جایگاه خود در بازار بجنگند، اما موفقیت تومر توسط دولت اسرائیل تضمین شده است... در حال حاضر، تومر در حال کار برای ارتقای ماهواره‌بر شاویت است که باعث حمل بارهای سنگین‌تر به فضا می‌شود. راکت شاویت هم‌اکنون می‌تواند ماهواره‌های اوفِک را که حدود ۳۵۰ کیلوگرم وزن دارند، حمل کند. توانایی ارسال اشیاء سنگین‌تر به فضا می‌تواند به ساخت و پرتاب ماهواره‌های پیشرفته‌تر حاوی رادارها و دوربین‌های با کیفیت بالاتر کمک کند».

جروزالم‌پست درباره کمپانی تومر توضیح داد: «این شرکت همچنین در فکر ورود به حوزه سرعت‌های فراصوت نیز هست تا سامانه پیشرانه‌ای بسازد که می‌تواند داخل و خارج از فضای اتمسفر عمل کرده و سرعت‌هایی بسیار بیشتر از سرعت صوت داشته باشد... سامانه‌های پدافندی جدید هم‌اکنون برای مقابله با تهدید موشک‌های فراصوت با مشکل مواجه هستند».

بر اساس این گزارش، «مُردخای بن‌عامی» مدیرعامل شرکت تومر می‌گوید: «ما تمام برنامه‌های کاری خود را در سال اول محقق کردیم. حتی در زمان ویروس کرونا، این شرکت در زمان کوتاهی سازماندهی مجدد شد تا در شیفت‌های مختلف برای حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی و تمام دستورالعمل‌ها کار کند».

این روزنامه همچنین نوشت که وزارت جنگ رژیم صهیونیستی برای  نوسازی تجهیزات تولید و توسعه شرکت تومر، ۲۹۰ میلیون دلار بودجه در نظر گرفته است.

در وبگاه شرکت تومر نیز در صفحه معرفی آن و بیانیه مأموریت، این متن درج شده است: «تومر، یک کمپانی نظامی دولتی است که جلودار تولید و توسعه فناوری پیشرانه راکتی است. تومر با ارائه مرکز داخلی دانش برای اسرائیل، سامانه‌های راکتی تولید و توسعه می‌دهد که در سامانه‌های تسلیحاتی هوایی،‌ زمینی و دریایی مورد استفاده وزارت [جنگ]، ارتش اسرائیل و نیروهای مسلح خارجی به‌کار می‌روند».

در ادامه این متن آمده است: «موتورهای موشک‌های پیکان، ماهواره‌بر شاویت، سامانه‌های پدافند هوایی اِلراد (ELRAD) و راکت‌های توپخانه‌ای در میان این سامانه‌های تسلیحاتی است [که فناوری تومر را استفاده می‌کنند]. کمپانی تومر با فعالیت به عنوان یک کسب‌وکار تجاری، مؤلفه‌های ضروری و حیاتی برای توانمندی‌های نظامی اسرائیل فراهم می‌کند».

این شرکت درباره خود توضیح می‌دهد: «[تومر] در سال ۲۰۱۵ و در موازات فرایند خصوصی‌سازی صنایع نظامی اسرائیل تأسیس شد. تومر یک شرکت دولتی سهامی خاص است که از سال ۲۰۱۸ به‌عنوان یک کمپانی تجاری در بازار نظامی چالش‌برانگیز و رقابتی فعالیت کرده است. نیروی کار این کمپانی حدود ۵۵۰ کارمند است که بسیاری از آنها در فناوری‌های پیشرفته و نوآورانه متخصص هستند. بسیاری از متخصصان ما دارای مدارک دکتری، دانشمند، مهندس، فیزیکدان،‌ شیمی‌دان و دیگر حوزه‌های تخصصی علمی هستند».

شرکت تومر در بخش معرفی حوزه‌های اصلی فعالیت خود با جداکردن سه حوزه پدافند هوایی، فضا، و سامانه‌های آبی‌خاکی، محصولات خود را در حوزه پدافند هوایی اینگونه نام برده است: «موتورهای راکتی برای [موشک‌های] رهگیر پیکان ۲ و ۳ و سامانه‌های هدفگیری "گنجشک نقره‌ای". تولید و توسعه موتورهای راکتی برای سامانه‌های پدافندی چندلایه هوایی و موشکی از جمله سامانه‌های موشکی LRAD».

تولیدات این شرکت در حوزه فضا و سامانه‌های آبی‌خاکی نیز بدین شرح است: «تولید و توسعه ماهواره‌برهایی برای خانواده ماهواره‌های اوفِک. تولید و توسعه موتورهای موشکی برای راکت‌های توپخانه‌ای با برد ۳۰ تا ۳۰۰ کیلومتر».



فارس


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ به بازار فردا می توان امیدوار بود؟

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

عکس/ مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی