10 ترفند ساده برای کاهش مصرف سوخت خودروها

با داشتن هر نوع خودرویی، راه‌کار‌هایی برای کاهش مصرف سوخت خودروی‌ شما وجود دارد.
کد خبر: ۱۹۳۵۱۳
تاریخ انتشار:۱۲ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۱ - 01 April 2021

به گزارش روزپلاس؛ شما چه خودروی کاملاً جدید داشته باشید، چه پشت‌فرمان مدلی کلاسیک نشسته باشید، باید بدانید که هنوز هم راه‌کارهایی برای کاهش مصرف سوخت خودروی‌تان وجود دارد. فدراسیون مصرف‌کنندگان آمریکا یا CFA، در تحقیقی به این نتیجه رسیده است که در صورت انجام 10 کار ساده، رانندگان می‌توانند مصرف‌شان را تا 13 درصد کاهش دهند.

1 - درپوش باک را چک کنید

حدود 17 درصد خودروهایی که در جاده‌ها تردد می‌کنند یا بدون درپوش باک هستند یا درپوشی شکسته و معیوب دارند که در هر دو حالت، هم میزان پیمایش، کمتر و هم باعث بخارشدن بنزین و به تبع آن، آلودگی زیست‌محیطی، می‌شود. چک کردن درپوش باک، یکی از آسان‌ترین و ارزان‌ترین روش‌های صرفه‌جویی است چون خرابی آن معمولاً با روشن‌شدن چراغ چک خودرو همراه می‌شود.

2 - خودرو را روشن نگه ندارید

اگر منتظرید یا پشت چراغ قرمز هستید یا به هر دلیل دیگری، خودرو را در حالت روشن، متوقف کرده‌اید، به این نکته هم توجه کنید که شما در حال سوزاندن بنزینی هستید که هیچ اثری در جابجایی‌تان ندارد! به همین دلیل است که اکثر خودروهای روز دنیا به‌صورت استاندارد به سیستم استاپ‌استارت مجهزند. پس اگر بیشتر از 30 ثانیه توقف دارید، خودروی‌تان را خاموش کنید.

3 - از بهترین روغن موتور استفاده کنید

چه در تابستان چه در زمستان، مراقب این نکته باشید که شاید سازنده خودرو شما، روغن موتورهای متفاوتی را توصیه کرده باشد. علاوه‌براین، بدون مطمئن‌شدن از میزان ویسکوزیته مناسب، دست به تغییر نوع روغن نزنید. به‌عنوان مثال اگر از روغن موتورهای 5w-30 استفاده می‌کنید، با تغییر به روغن 10w-30، مصرف سوخت‌تان 1 تا 2% بیشتر می‌شود.

4 - صندوق را مرتب کنید

هرچقدر وزن خودرو کمتر باشد، پیشرانه نیز قدرت کمتری برای تکان‌دادن جثه خودرو، صرف می‌کند. پس مراقب وزن خودرو باشید. البته از شما انتظار نداریم که از صندلی‌های مسابقه‌ای استفاده کنید، رینگ‌های اسپرت ببندید یا بدنه خودرو را باید قطعات فیبرکربنی جایگزین کنید! فقط می‌خواهیم هر از چندگاهی، نیم‌نگاهی به محتویات صندوق عقب هم داشته باشید؛ جایی که معمولاً چیزهای بی‌استفاده زیادی در آن وجود دارد. تحقیق CFA می‌گوید هر 45 کیلوگرم افزایش وزن خودرو، مصرف سوخت را 1 الی 2% بیشتر می‌کند.

5 - فشار تایرها را اندازه بگیرید

همانطور که کفش‌های نامناسب، پاهای‌تان را خسته می‌کند، تایرهای نامناسب نیز نفس خودرو را می‌گیرد. وقتی می‌گوییم تایر مناسب، خیلی‌ها تصور می‌کنند که تنها باید مراقب چیزهایی مانند اندازه، نوع آج و همچنین میزان ساییدگی سطح تایر باشد. توجه به همه این‌ موارد ضروری است، اما تا به حال فشار باد تایر را هم چک کرده‌اید؟

تحقیق CFA نشان می‌دهد که 25% خودروها، تایرهایی‌ با فشار استاندارد ندارند که این موضوع هم باعث افزایش مصرف سوخت و هم باعث پیری زودرس تایرها می‌شود!

فشارسنج‌های تایر بر اساس PSI (پوند بر اینچ مربع) درجه‌بندی می‌شوند. تایری که کمتر از 7.5 پوند، فشار داشته باشد، مصرف سوخت را تا 2.8% افزایش می‌دهد. فشار استاندارد تایر، در دفترچه راهنمای خودرو نوشته شده و فقط باید مراقب این نکته باشید که هر 10 درجه تغییر در دما، می‌تواند یک PSI در فشار باد تایر، تغییر ایجاد کند.

6 - معاینه فنی را فراموش نکنید

اگر خودرو شما نیاز به تنظیم پیشرانه دارد، ولی به آن بی‌توجهی کنید یا اگر خودرو شما از پس آزمون‌های آلایندگی برنمی‌آید، باید بدانید که احتمالاً خودروی‌تان 4 درصد پیمایش کمتری نسبت به سایر خودروهای سالم دارد.

7 - با سرعت مناسب برانید

هیچ راننده‌ای دوست ندارد که برای کاهش مصرف سوخت، با کمترین سرعت ممکن در اتوبان‌ها رانندگی کند. بله! این کار اشتباهی است، ولی از طرف دیگر، سرعت زیاد هم در افزایش اشتهای پیشرانه بی‌تاثیر نیست. در ازای هر 8 واحد افزایش در سرعت خودرو (برحسب کیلومتر برساعت)، مصرف سوخت تا 7 درصد افزایش می‌یابد.

8 - فرمان را تنظیم کنید

هر روز خودروی شما از دست‌اندازهای زیادی عبور می‌کند؛ یا درون چاله‌هایی می‌افتد که تشخیص به موقع آن‌ها در هنگام رانندگی، امکان‌پذیر نیست. پس بدیهی است که هر از چندگاهی سری به تعمیرگاه بزنید و ایرادات احتمالی در جلوبندی خودرو را چک کنید.

همچنین اگر فرمان خودرو در هنگام رانندگی، به طرفین متمایل می‌شود یا در هنگام صاف‌بودن چرخ‌ها، فرمان صاف نمی‌ایستد، مطمئن باشید که مشکلی جدی در سیستم فرمان خودرو وجود دارد و اگر آن را برطرف نکنید، می‌تواند میزان پیمایش را تا 10 درصد کمتر کند.

9 - از تغییر سرعت ناگهانی پرهیز کنید

هرکسی دوست دارد صفر تا 100 را در کمترین زمان ممکن طی کنید یا در سریع‌ترین زمان به مقصدش برسد و بیشترین لذت را از رانندگی ببرد، ولی واقعیت زندگی شهری، چیز دیگری است که باید آن را پذیرفت. خیابان‌ها جای رانندگی تهاجمی نیست و هر تغییر ناگهانی سرعت، مصرف سوخت‌تان را بیشتر می‌کند. حتی زمانی که ترمز ناگهانی می‌گیرید نیز همه آن سوختی، که صرف افزایش سرعت‌تان شده، حالا هدر رفته است.

10 - پای چپ‌تان را از روی ترمز بردارید

مگر می‌شود راننده‌ای، با پای راستش مشغول گازدادن باشد و پای چپش را روی ترمز گذاشته باشد؟ بله، می‌شود! چراکه چنین چیزی در تحقیقات CFA آمده است.

ظاهراً بعضی از راننده‌ها چنین عادت بد و البته عجیبی دارند و از پدال ترمز به‌عنوان تکیه‌گاهی برای استراحت‌دادن به پای چپ‌شان استفاده می‌کنند. چنین کاری نه تنها باعث آسیب جدی به سیستم ترمز می‌شود، بلکه احتمال بروز تصادف را هم بیشتر می‌کند. طبق آمار CFA، نگه‌داشتن ترمزها در حین رانندگی، تا 35 درصد به مصرف سوخت‌تان اضافه می‌کند.


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

احتمال صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان بین المللی دادگستری/ نوبت مکافات جنایت!

رهبر انقلاب اسلامی سال۹۴ در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی، آنان رابه بیداری و آگاهی فراخواندند/ تحقق پیش‌بینی یک بیداری

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ ایران و عربستان به گسترش همکاری های اقتصادی توجه دارند

تمرد نظامیان اسرائیلی از مشارکت در عملیات علیه رفح

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در مرز کریدور ۳۰ میلیون تومان قرار گرفت

میزان تولید خودرو در سال گذشته/ بازار خودرو در دست‌انداز وعده‌ها

نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی در یک قاب/ اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا

وظیفه اسحاق جهانگیری پس از فوت هاشمی رفسنجانی/ رابط اصلاح‌طلبان و رهبرانقلاب

دعوت ۱۸ بازیکن به اردوی تیم ملی والیبال/ عبادی پور در لیست جایی ندارد

دستگیری معاون سابق منطقه آزاد اروند/ موعود شمخانی کیست؟

تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس

جام حذفی فوتبال؛ تراکتور به مس خورد، سپاهان به ملوان

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر