مصطفوی: سه استان شمالی در حال ورود به وضعیت قرمز هستند

استاد اپیدمیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بیان توضیحاتی درباره افزایش موارد مرگ و میر و ابتلا در سه استان مازندران، گیلان و گلستان پرداخت.
کد خبر: ۱۸۴۶۳۷
تاریخ انتشار:۱۴ دی ۱۳۹۹ - ۲۲:۵۸ - 03 January 2021
به گزارش روزپلاس، احسان مصطفوی استاد اپیدمیولوژی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت وگوی زنده شبکه خبر درباره آخرین وضعیت شیوع کرونا در کشور گفت: بیش از ۱ سال است کل جهان که با کرونا درگیر شده که این امر هزینه و تبعات زیادی را برای مردم داشته است.

مصطفوی گفت: تا امروز هشتاد و دو میلیون تست pcr در دنیا انجام شده و چیزی حدود ۶۰۰ هزار مورد جدید ابتلا به کرونای قطعی در دنیا اضافه می‌شود. روند شیوع کرونا در جهان  همچنان افزایشی است. روند افزایش مرگ و میر در دنیا نیز یک روند افزایشی دارد و تاکنون چیزی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار فوتی در روز رسیده ایم.

او با بیان اینکه آنچه در کشور ما اتفاق می‌افتد این است که روند موارد بستری در کشور  ۳ پیک بود ادامه داد:  پیک اول فروردین  ماه، پیک دوم در مرداد ماه  و اوایل شهریور ما یعنی همان فصل تابستان بود. اواخر شهریورماه کمی وضعیت بهتر شد و پیک سوم نیز که در آذر ماه بود که به بیش از ۳ هزار و ۵۰۰ مورد  بستری روزانه در کشور رسیدیم. امیدواریم هیچ گاه آن روز‌ها که به حدود ۵۰۰ نفر فوتی در روز رسیدیم برای مردم و سیستم درمانی بازنگردد.

این استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه عوامل مختلفی در روند کاهش شیوع ویروس کرونا تاثیر گذار بود اظهار کرد: تقریباً از نیمه دوم آبان روند  بیماری کاهشی شد و امروز به رقم ۵۰۰ مورد بستری رسیدیم که به نسبت ۳ هزار و ۵۰۰ نفر خیلی رشد خوبی داشته ایم.

مصطفوی  درباره دلایل این کاهش مرگ و میر گفت:  برای بررسی این کاهش باید به اقدامات سه هفته قبل آن توجه کنیم. در کشور ما چندین ماه محدودیت‌ها اعمال شده، اوایل آبان ماه  ۴۳ شهر کشور وضعیت قرمز داشتند که محدودیت‌های شدید برای آن‌ها اعمال شد.   وقتی این محدودیت‌های اعمال می‌شود مردم رعایت شیوه نامه‌ها را جدی می‌گیرند و همراهی بیشتری اتفاق می‌افتد.   برای کنترل وضعیت شیوع کرونا این مداخلات مثل تعطیلی، محدودیت‌های تردد و مسافرت و همراهی مردم در این کاهش بسیار تأثیرگذار بود. از ابتدای آذرماه و اعمال سیستماتیک و منظم محدودیت‌ها بر اساس چهارچوب ستاد کرونا اعمال شد و رنگ بندی شهر‌ها مشخص شده است و سخت گیری‌های بیشتری اتفاق افتاده است. آن محدودیت‌های شدید تأثیرش در نیمه آذرماه گذاشت.

او ادامه داد: البته بیماریابی فعال نیز یکی از اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد و فوق العاده موثر بود.   شناسایی بیماران در خارج از بیمارستان‌ها نیز در این مسیر موثر بود، زیرا شناسایی زودهنگام می‌تواند به افراد کمک کند که افراد زودتر درمان شوند و کمتر به بیمارستان مراجعه کنند. افزایش ظرفیت کشور برای تست‌ها و همکاری نهاد‌های مختلف باعث شد پیگ سوم ویروس را زودتر  پشت سر بگذاریم.

مصطفوی در ادامه با اشاره به اینکه  تاثیرگذاری مداخلات ستاد کرونا کاملاً مشخص و مشهود است افزود: هنوز برای قطع زنجیره کرونا راه داریم. موارد فوتی روند کند نزولی را طی می‌کند. انجام تست‌های روزانه از ۱۰ هزار در فروردین ماه به روزانه ۴۰ هزار تست روزانه در کشور اقدامی موثر بوده است.  

او در ادامه درباره اینکه چرا ۴ شهر استان مازندران قرمز شده است توضیح داد: مازندران و استان شمالی کشور تا حدودی وضعیتی متفاوت از کشور‌های دیگر را داشته اند. در پیک سوم روند تند نزولی ویروس کرونا را داشتیم، اما در استان مازندران موارد بستری روزانه همچنان افزایشی است و به روند نزولی نرسیده است.   موارد فوتی در استان مازندران نیز آن طور که باید و شاید کاهش پیدا نکرده است مازندران در پیک سوم کرونا است.   چهار شهر رامسر، ساری، سوادکوه و آمل قرمز هستند. چهار شهر دیگر نیز داریم که در حال طی کردن روند صعودی هستند و امکان اینکه آن‌ها هم قرمز شوند ادامه داد.  

مصطفی افزود: استان گیلان هم روند مرگ و میر صعودی است و اگر محدودیت‌های شدید اتفاق نیفتد امکان قرمز شدن این استان وجود دارد. گلستان هم وضعیت مشابهی دارد. در این استان هم روند نزولی طی نشده است. این امر یک زنگ خطر برای این است که روند نزولی در سه استان مازندران، گلستان و گیلان را شاهد باشیم.  

او با بیان اینکه سه استان شمالی ما زودتر از بقیه درگیر شدند ادامه داد: اگر دچار عادی انگاری شرایط شویم ممکن است آنچه در مازندران اتفاق افتاده در سایر استان‌ها رخ دهد.

این استاد اپیدومولوژیست در ادامه با بیان اینکه آیا امسال در کشور آنفولانزا داشتیم گفت: ویروس کرونا وقتی که یک فرد را آلوده می‌کند می‌تواند دو تا سه نفر را آلوده کند و وقتی ماسک را استفاده می‌کنیم و سایر مراقبت‌ها را نیز انجام بدهیم به سطحی می‌رسیم که یک نفر که آلوده می‌شود افراد کمتری را آلوده کند.   ویروس آنفولانزا عدد مولد نسلی یک و سه دهم است. در نتیجه با محدودیت‌های فعلی خیلی بهتر توانستیم به حد پایین ابتلا دچار شویم. اما در موارد مشکوک آنفلوآنزا و کرونا تست هر دو انجام می‌شود، ولی بر اساس آنچه که مقامات کشور اعلام کرده اند موارد آنفلوآنزا محدود است.

او درباره شیوع ویروس انگلیسی به کشور توضیح داد: ویروس‌ها می‌توانند دی آن‌ای ویروس یا آر ان‌ای ویروس باشند که ویروس کرونا آر‌ای آن ویروس است. در ویروس‌های آر‌ای آن امکان جهش و توالی بیشتر است. نتیجتا وقتی تکثیر ویروس اتفاق می‌افتد طبیعی است که ویروس جهش پیدا کند. اگر این جهش‌ها در جا‌های مهمی اتفاق بیفتد تکلیف روند اپیدمی را تغییر می‌دهد. در جایی بیماری زایی، در جایی سرایت پذیری و در جایی دیگر باعث ایجاد فرم‌های شدید‌تر ویروس می‌شود.  

او ادامه داد:اما آنچه درباره جهش ویروس در کشور انگلستان گزارش شده است و گفته شده که بر اساس گزارش‌های رسمی انگلستان حدود ۴ ماه در کشور گردش می‌کرده و تغییرات در منطقه جنوب شرقی انگلستان باعث شده ویروس سرایت پذیری بیشتری داشته باشد و در نتیجه فردی که آلوده می‌شود افراد بیشتری را آلوده می‌کند.  

این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: وقتی موارد ابتلا بیشتر شود افراد حساس هم مبتلا و در نتیجه مرگ بیشتر را شاهد خواهیم بود. هنوز گزارشی از وجود این بیماری در کشور ما وجود ندارد، ولی عدم گزارش هم به معنی نبود ویروس انگلیسی نیست. در انستیتو پاستور مطالعاتی انجام شده، ولی ردی از ویروس انگلیسی در کشور مشاهده نشده است. اما با توجه به اینکه بعد از چهار ماه گردش ویروس انگلیسی در این کشور اعلام شده بعید نیست این ویروس به کشور ما هم نفوذ کرده باشد.  


باشگاه خبرنگاران


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

به تخلفات پیام‌رسان‌های داخلی رسیدگی می‌شود/ جزییاتی جدید از پرونده بابک زنجانی و چای دبش/ آخرین وضعیت پرونده باغ ازگل

نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی در یک قاب/ اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا

بلینکن مدعی شد: توافق امنیتی عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است/ قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته این اتفاق رخ دهد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

عکس‌/ استوری مشکوک بیرانوند در آستانه بازی با سپاهان

آیا رژیم صهیونیستی به رفح حمله می‌کند؟

پشت پرده برخورد پلیس آمریکا با معترضان‌/ آیپک؛ اتاق فرمان سرکوب بیداری دانشجویی

قرعه‌کشی مرحله یک‌چهارم جام حذفی ایران

چرا سفر بلینکن به ریاض نمی‌تواند آرزو‌های آمریکا برای نجات رژیم صهیونیستی را برآورده کند؟/ قفل عادی‌سازی!

رسانه عبری: نتانیاهو در محاصره ۳ میدان مین است

فوتوشاپ کار نابلد و گاف‌ بی‌بی‌سی درخصوص پرونده نیکا شاکرمی/ آب قطعه!

دشمن حتما در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند/ مسئولان اجازه ندهند کارخانه‌ای تعطیل شود

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۱ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ طلا و سکه باز هم گران شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی