۵ ایرانی که در دولت بایدن حضور خواهند داشت +بیوگرافی

حالا از بین ایرانی- آمریکایی‌ها، تعدادی در تیم انتقالی کابینه بایدن نیز حضور دارند، افرادی که می‌توانند پتانسیل نهفته‌ای برای کاستن از بار دشمنی میان ایران و آمریکا باشند.
کد خبر: ۱۷۹۸۳۳
تاریخ انتشار:۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰ - 17 November 2020
به گزارش روزپلاس؛ خواسته یا ناخواسته جامعه ایرانیان خارج از مرز‌ها به فراوانی گراییده؛ بخشی از آن‌ها به نخبگان جوامع دیگر پیوسته‌اند و بخش دیگری از آن‌ها در سطوح متوسط و پایین در حال کار هستند، اما سال‌هاست که برخی افراد از این دست در انتخابات پارلمان کشور‌های مختلف شرکت می‌کنند، به مقام‌های قضائی یا سمت‌های مهم مدیریتی دست می‌یابند، نسل جوان یا میانسالی که عمدتا در کودکی به همراه خانواده ایرانی خود به کشور‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند یا آنکه در خانواده ایرانی‌الاصلی به دنیا آمده‌اند. برخی از آن‌ها که هیچ‌گاه ایران را ندیده‌اند یا تنها در کودکی و برخی سفر‌های خانوادگی تصاویری اندک از ایران به یاد دارند، اما بارقه‌هایی از فرهنگ و ادبیات ایرانی را در خاطر دارند.


حالا از بین ایرانی- آمریکایی‌ها، تعدادی در تیم انتقالی کابینه بایدن نیز حضور دارند، افرادی که می‌توانند پتانسیل نهفته‌ای برای کاستن از بار دشمنی میان ایران و آمریکا باشند.


شاید آن‌ها نقش تأثیرگذاری در تعیین افراد کابینه نداشته باشند یا در تعیین نقشه راه سیاست خارجی؛ اما ایرانیانی هستند از ظرفیت یک ملت و یک تمدن که سر جنگ ندارد، اما زیر بار زور نمی‌رود. ظرفیتی که اگر ایرانیان مقیم کشور‌های دیگر را هم پیش‌تر در‌می‌یافتیم اکنون یک پتانسیل فوق‌العاده بودند. در گزارش پیش‌رو، با ایرانی - آمریکایی‌های تیم انتقالی بایدن بیشتر آشنا شوید.

۵ ایرانی که در دولت بایدن حضور خواهند داشت +بیوگرافی

سوزان بی‌نیاز، وزارت خارجه


«سوزان بی‌نیاز»، معروف به «سو» حقوق‌دان و مدرس حقوق در دانشگاه ییل، عمری است که از مشاوران وزارت خارجه ایالات متحده بوده است و مثل خیلی از اعضای تیم انتقالی بایدن، بعد از وقفه چهارساله دولت ترامپ، دوباره به سراغ همکاری با این نهاد آمده است. او بیش از ۳۰ سال در دفتر مشاوران حقوقی وزارت خارجه مشغول به کار بوده، اما برجسته‌ترین حوزه فعالیت او، حوزه محیط زیست و تغییر اقلیم بوده است. از وکلای ارشد این وزارتخانه در حوزه محیط زیست، او از سال ۱۹۸۹، یعنی از اوایل دولت جورج اچ دبلیو بوش، از مذاکره‌کنندگان ارشد این نهاد در زمینه تغییرات اقلیم شده و تا اواخر دولت اوباما در این حوزه به فعالیت ادامه داده است.

 

بی‌نیاز از اعضای اصلی تیمی بود که توافق معروف پاریس را در حوزه تغییرات اقلیمی امضا کردند، توافقی که البته دولت ترامپ با دستور رئیس‌جمهور از آن خارج شد. بی‌نیاز که در سال ۲۰۱۷ و آغاز دولت ترامپ، از این نهاد خارج شد، حالا دوباره از گزینه‌های فعالیت در این حوزه به حساب می‌آید و احتمالا الان در حال بررسی پرونده‌های مربوط به توافق پاریس است که بازگشت به آن از وعده‌های روز اول رئیس‌جمهور منتخب آمریکا بوده است.

 

او در مدت فعالیتش در دوران پیش از ترامپ، همچنین مسئولیت رسیدگی به معاهدات در این زمینه را نیز بر‌عهده داشته و در مباحث مربوط به حقوق دریایی، حقوق فضایی، دزدان دریایی سومالی، حقوق بشر، نیرو‌های انتظامی و موضوعات دیگر نیز مسئولیت داشته است. خارج از دولت، او در «بنیاد ملل متحد» از سازمان‌های همکار با سازمان ملل متحد نیز فعالیت داشته است. بنیاد ویکی‌پدیا، پروژه‌ای برای معرفی ۵۰۰ دانشمند زن دارد که در آن تلاش می‌شود اطلاعات مربوط به زنان موفق در زمینه‌های مختلف جمع‌آوری و منتشر شود و بی‌نیاز از جمله زنانی است که این بنیاد در فهرست دانشمندان مورد نظر خود در حوزه دیپلماسی علم قرار داده است.


رامین طلوعی در وزارت خارجه


متولد آیووا، صاحب مدارک تحصیلی از هاروارد و آکسفورد که اکنون در دانشگاه استنفورد مشغول است، پیش‌تر سابقه کار در دولت باراک اوباما، جورج دبلیو بوش و بیل کلینتون را دارد، هر سه نیز در وزارت خزانه‌داری و هر سه در بخش‌های مربوط به روابط خارجی. در سال‌های آخر ریاست‌جمهوری کلینتون، او به عنوان قائم‌مقام دفتر اروپای مرکزی و جنوب شرقی وزارت خارجه کار کرد.

 

در دوران بوش ۴۳، او مشاور ارشد معاون روابط خارجی این وزارتخانه بود و سپس خود در دوره اول و دوم بوش، مدیریت دفتر نیم‌کره غربی را تجربه کرد. بعد از چندین سال وقفه، او با تأیید سنای آمریکا در دوره دوم باراک اوباما به عنوان دستیار وزیر خزانه‌داری در توسعه و سیاست‌های مالی بین‌المللی مشغول به کار شد و مسئول هماهنگی روابط پولی بین‌المللی، هماهنگی‌های مربوط به فعالیت‌های گروه ۲۰ و دیگر روابط خارجی در حوزه اقتصادی بود. طلوعی این سمت را تا پایان دوران اوباما در اختیار داشت و حالا از اعضای تیم انتقالی بایدن در حوزه مربوط به وزارت خارجه است.


مهرسا برادران، وزارت خزانه‌داری و گروه سیاست‌های مالی و بانکی


استاد حقوق در دانشگاه یوسی‌اروین و نامزد دریافت جایزه پولیتزر، متولد ارومیه ایران است و در کودکی، به همراه خانواده‌اش و در سال‌های اول پس از پیروزی انقلاب اسلامی از ایران به آمریکا مهاجرت کرده است. او در دانشگاه‌های بریگام یانگ و نیویورک تحصیل کرده و به طور مشخص در حوزه حقوق بانکی و مسائل مالی فعالیت و مطالعه داشته است و در زمینه مقررات بانکی سابقه تدریس نیز دارد. او سال گذشته به‌عنوان کارشناس برای بررسی مشکلات و پتانسیل‌های مربوط به رمزارزها، در جلسه استماع سنای آمریکا حضور پیدا کرد.

 

هافینگتون‌پست گزارش می‌دهد که برادران، از «مورمون»‌های آمریکاست، معتقدان به مذهبی اقلیتی در آمریکا که اغلب هم به لحاظ سیاسی از محافظه‌کاران هستند. سناتور میت رامنی از یوتا، برجسته‌ترین سیاست‌مدار از میان معتقدان به این مذهب است و نامزد جمهوری‌خواهان برای ریاست‌جمهوری در سال ۲۰۱۲ و نیز تنها سناتور جمهوری‌خواه بوده که به استیضاح ترامپ رأی مثبت داد.

 

برادران نیز در سال‌های گذشته نقد‌های زیادی به دولت ترامپ وارد کرده است. او که البته از منتقدان حکومت ایران است، به‌خصوص در موضوع ممنوعیت سفر از کشور‌های مسلمان به ایالات متحده، از ترامپ انتقاد کرد. اما حالا او در حوزه سیاست‌های پولی و بانکی و نیز وزارت خزانه‌داری، از اعضای تیم انتقالی جو بایدن است.


شهرزاد-شار-مهتدی، شورای محیط زیست


از دانشگاه کلمبیا، او دیگر عضو این فهرست است که سابقه‌ای، هرچند اندک، در وزارت خارجه دارد و البته بار دیگر عضو این فهرست است که در حوزه محیط زیست و تغییرات اقلیمی فعالیت داشته. مهتدی از ژانویه ۲۰۱۵ تا می‌همان سال، یعنی حدود پنج ماه، به‌عنوان کارمند وزارت خارجه از دستیاران دفتر مدیریت و هزینه در حوزه‌های منابع طبیعی، انرژی و علوم در کاخ سفید بوده است، اما مقالاتی در طول سال‌ها در حوزه تغییرات اقلیمی منتشر کرده و در آن‌ها به طور مشخص، این مسئله جهانی را از زاویه مسائل و بحران‌های سوریه مورد بررسی قرار داده است. مهتدی حالا و در دوره انتقالی دولت بایدن، از اعضای شورایی است که زیر‌مجموعه کاخ سفید قرار است در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیم فعالیت کند.


ارس جیزان؛ وزارت مسکن و شهرسازی


جیزان، عضو تیم انتقالی بایدن در وزارت مسکن و شهرسازی است. او که شش سال گذشته در شرکت «کامیونیتی سولوشنز» در همین حوزه فعالیت می‌کرده است، سابقه کارآموزی در «شورای روابط خارجی» را نیز در کارنامه دارد. فوق لیسانس را در دانشگاه کالیفرنیا در لس‌آنجلس و در رشته آمار کاربردی گذرانده و لیسانس خود را نیز در دانشگاه تورنتو، در رشته اقتصاد و روابط بین‌الملل گذرانده است. فعالیت‌های او، اما بیشتر در زمینه شهری و به‌خصوص حوزه بی‌خانمان‌ها بوده است. او همچنین عضو گروهی به نام «کانون دوست‌داران فرهنگ ایران» در واشنگتن دی‌سی است که از سال ۱۹۸۲ تشکیل شده است.

 

در وب‌سایت این کانون، هدف این تشکیلات «گردهم‌آوردن آن دسته از ایرانیانی» خوانده شده «که علاقه‌مند به مبانی فرهنگ ایرانی، جدا از تفاوت‌های مذهبی، سیاسی و ایدئولوژیک، بر اساس ارزش‌گذاشتن و تأکید بر میراث فرهنگی مشترک در جامعه ایرانیان منطقه واشنگتن» هستند و در سابقه این کانون برگزاری نشست‌های مختلف در این زمینه با دعوت از سخنرانان از کشور‌های مختلف بوده است، اما در وب‌سایت همین کانون نیز، جیزان درباره بی‌خانمانی در دوران شیوع کووید۱۹ در آمریکا می‌نویسد که البته در شهر واشنگتن دی‌سی، مسئله مطرحی است.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

ایران در آستانه پرتاب ماهواره از پایگاه فضایی چابهار

واکنش حماس به عملیات شهادت طلبانه شهروند ترکیه

رهبر انقلاب: جوانان باید منطق شعار مرگ بر آمریکا و اسراییل را بدانند/ فلسطین باید به صاحبان اصلی آن بازگردد

شرایط نابسامان ارتش اسرائیل در ماه های اخیر / پشت‌پرده استعفای مقام‌های نظامی-اطلاعاتی صهیونیست‌ها چیست؟

صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد / جدول قیمت ها

رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است

۵ بازیکن پرسپولیس در مسیر جدایی! / ۵۴۰دقیقه آخر؟

کاری که ورزش کردن با سرطان می‌کند

خبری مهم برای متقاضیان خودروهای خارجی/ زمان دقیق عرضه خودروهای برقی اعلام شد + جزییات

پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳/ به بازار فردا می توان امیدوار بود؟

عکس/ مالک استقلال در خانه کشتی رؤیت شد

آبی پوشان پایتخت به دنبال تثبیت صدرنشینی در تبریز/ نبرد اوسمار و مورایس در ال کلاسیکوی ایران

افزایش ۳۰ درصدی نرخ عوارض آزادراه‌های کشور / نرخ جدید عوارض آزادراه ها

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی