خبرهای نگران کننده حریرچی درباره کرونا

حریرچی گفت: براساس پیش‌بینی موسسه آی اچ ام ای تا دو هفته آینده میزان فوتی‌هایی کرونا در کشور به ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.
کد خبر: ۱۷۹۵۳۳
تاریخ انتشار:۲۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۲۰ - 14 November 2020
به گزارش روزپلاس؛ ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی در برنامه چاپ اول، درباره وضعیت پیش روی کشور از لحاظ شیوع ویروس کرونا، گفت: در حال حاضر میزان مرگ و میر روزانه بیماران کرونایی در کشور ما ۴۰۰ نفر است که بر اساس پیش بینی موسسه «آی اچ ام ای» تا دو هفته دیگر میزان فوتی‌های کرونایی در کشور به ۸۰۰ نفر در روز خواهد رسید.

او در ادامه بیان کرد: این آمار پیش بینی ما نیست بلکه پیش بینی موسسه «آی اچ ام ای» است و امیدواریم درست نباشد. مبنای این پیش بینی روند گذشته شیوع بیماری در کشور و محاسبه میزان تردد اجتماعی بر اساس حرکت موبایل‌ها است، زیرا در شرایط فعلی فرد تمام اصول بهداشتی را هم که رعایت کند با حرکت در سطح شهر و بیرون رفتن به کرونا مبتلا خواهد شد. زمانی که در کشور میزان فوتی‌های ما ۱۲۰ نفر بود پیش بینی موسسه «آی اچ ام ای» این بود که میزان فوتی‌ها در آبان به ۴۰۰ نفر برسد که در مقابل این پیش بینی اقدام خاصی صورت نگرفت.

معاون کل وزارت بهداشت بیان کرد: جهت پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا خیلی از اقدامات را می‌شد انجام داد که نشد. سیستم موسسه «آی اچ ام ای» می‌گوید که اگر مرگ در یک کشور به روزانه ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر برسد آن زمان ملت و دولت با هم تصمیماتی می‌گیرند و آن زمان محدودیت‌ها را قبول می‌کنند.

اگر ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند

حریرچی ادامه داد: پیش بینی موسسه «آی اچ ام ای» نشان می‌دهد که اگر ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند میزان ابتلا و مرگ و میر کاهش پیدا می‌کند، البته براساس پیش بینی این موسسه اگر از همین امروز هم ۹۵ درصد مردم ماسک بزنند میزان مرگ و میر در کشور ما تا روزی ۶۰۰ نفر هم می‌رسد.

او افزود: ما در شرایط تحریم هستیم و اقتصادمان تحت فشار است، از سوی دیگر برخی از مردم به منافع فردی (عدم بسته مغازه‌ها، تعطیلی نکردن کسب و کارها و...) توجه می‌کنند که در این صورت نمی‌توانیم کرونا را کنترل کنیم.

معاون کل وزارت بهداشت در ادامه با بیان اینکه یکی از نگرانی‌های ما برای تعطیلات اوج گرفتن مسافرت‌ها است، توضیح داد: کارمندان ثابت حقوق بگیر منتظرند تا ما تعطیلی اعلام کنیم که به مسافرت و مهمانی بروند. در محدودیت‌های هفته گذشته با شلوغ شدن پارک‌ها و پاساژ‌ها مواجه شدیم.

هر نوع تجمعی خلاف شیوه نامه‌های بهداشتی است

معاون کل وزیر بهداشت در پاسخ به سخنان وزیر میراث فرهنگی برای انجام سفرهوشمند، گفت: خیلی واضح می‌گویم که هر نوع تجمعی خلاف شیوه نامه‌های بهداشتی است. پیشنهاد ما این است که تمام تجمعات بالای ۱۵ نفر لغو شود. هر سفری احتمال ابتلا به کرونا را بالا می‌برد. باید توجه کنیم که اتوبوس‌های ما تهویه مناسب ندارند و اگر در یک اتوبوس یک نفر آلوده باشد بعد از ۴ ساعت همه آلوده می‌شوند.

او تاکید کرد: مسافرت چه هوشمند و غیر هوشمند منجر به ابتلا به کرونا می‌شود، زیرا هر چقدر هم افراد مسائل بهداشتی را رعایت کنند بلاخره باید از یک در پیاده شوند، از یک سرویس بهداشتی استفاده کنند و از یک رستوران استفاده کنند. مردم زمانی که در اتوبوس، قطار و هواپیما هستند بلاخره باید برای آب خوردن و... ماسک خود را پایین بیاورند که منجر به ابتلا می‌شود.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی افزود: متوجه هستیم که محور توسعه خیلی از استان‌های ما گردشگری است، در جریان هستیم که هتل‌ها آسیب دیده اند و نمی‌توانند وام‌های خود را بازپرداخت کنند ولی بدون رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی و از بین رفتن و به حداقل رسیدن کرونا، اقتصاد هم درمان نخواهد شد.

حریرچی ادامه داد: پیش بینی موسسه «آی اچ ام ای» نشان داده که تا ۳ ماه و نیم آینده یعنی اوایل اسفند اگر وضعیت رعایت شیوه نامه‌ها به همین صورت باشد میزان کل فوتی‌های کرونایی کشور به ۸۲ هزار و ۱۵۱ نفر خواهد رسید.

در دوران کرونا سه نوع فوتی داریم

او در ادامه با بیان اینکه تمام کشور‌های دنیا از جمله کشور ما سه نوع فوتی در دوران کرونا دارند، افزود: نوع اول فوت‌های کرونا مثبت‌ها است، نوع دوم بیماران محتمل و مشکوک به کرونا هستند که جزو کرونا اعلام نمی‌شوند و نوع سوم فوت افراد دارای بیماری زمینه‌ای مثل بیماران قلبی است که جدا از کرونا است که در کشور‌ها مختلف آمار آن‌ها هم به نسبت قبل از شیوع کرونا بالا رفته است.

حریرچی در ادامه درباره شیوه مقابله با کرونا در کشور تاکید کرد: برای مقابله با کرونا دو شیوه وجود دارد. شیوه اول مدل سرکوب است که چین، نیوزلند، ژاپن، تایوان و کره جنوبی این شیوه را اجرایی کردند که موفق هم بود. به عنوان مثال تایوان با ۲۷ میلیون جمعیت در ۲۰۰ روز گذشته ۱ فوتی کرونایی هم نداشته است. این شیوه اقتصاد بسیار قوی و حکومت کاملا محبوب و یا کاملا دیکتاتوری نیاز دارد که این سیاست را اکثر کشور‌های دنیا انتخاب نکرده اند. در کشور ما شیوه دوم یعنی سیاست انقباضی و انبساطی انتخاب شده است و میزان موفقیت بسته به میزان غلظت محدودیت‌ها دارد.

معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش و پزشکی بیان کرد: هم اکنون که روزانه ۴۵۰ فوتی، ۳ هزار بستری و هفته‌ای ۳ هزار کشته کرونایی داریم، مهمترین اقدام تعطیلات شدید است تا کمر بیماری بشکند تا بعد از آن به سوی سایر اقدامات برویم.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

روز سیاه فوتبال ایران؛ روز مرگِ جوانمردی/ «فرهنگ» واژه ناآشنای این روز‌های فوتبال

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

حجازی سرپرست تیم استقلال شد

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

هادی چوپان از باشگاهش رونمایی کرد/ عکس

تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو/ حکم بازداشت برای چه کسانی قرار است اعمال شود؟

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

«قطب شمال»، حکایت نارفیقی و نارو/ انتقام غذایی است که باید سرد خورده شود؟

کوبا مشتری کشتی‌های ایرانی شد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

پایان سیاهِ ازدواج سفید

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

آخرین اخبار