راهکاری ساده برای پاکیزه کردن هوا از ویروس کرونا

محققان آمریکایی می‌گویند پاکیزه کردن هوا از کووید ۱۹ به اندازه ضدعفونی کردن سطوح اهمیت دارد.
کد خبر: ۱۷۰۷۸۱
تاریخ انتشار:۰۱ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۲۳ - 22 August 2020
به گزارش روزپلاس؛ با شیوع گسترده ویروس کرونا در جهان، مقامات بهداشتی تاکید دارند مردم در اماکن عمومی فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. تحقیقات نشان می‌دهد ویروس کرونا می‌تواند تا چند متر در هوا منتقل شود، از این رو استفاده از ماسک یک راهکار مناسب برای کنترل شیوع ویروس است. با این حال، در محیط‌های بسته به دلیل نبود جریان هوای تازه، کنترل انتقال ویروس به یک چالش تبدیل شده است. متخصصان راهکار‌های ساده‌ای برای پاک کردن هوای محیط‌های بسته از ویروس کرونا ارائه می‌دهند.

شلی میلر، مهندس محیط زیست در دانشگاه کلرادو آمریکا در این باره می‌گوید: در مبارزه با ویروس‌های معلق در هوا، یک مشکل بزرگ مهندسی وجود دارد. بسیاری از خانه‌ها فاقد سیستم تهویه مناسب برای استفاده در ایام شیوع ویروس کرونا هستند.

اکنون شاهد آن هستیم که همه درباره تمیزی سطوح و خطر انتقال کووید ۱۹ از اجسام آلوده سخن می‌گویند، اما کمتر می‌شنویم که کسی درباره سیستم تهویه مناسب و هوای عاری از ویروس حرفی بزند. برای مثال، کمتر می‌شنویم که یک رستوران یا مرکز خرید برای بازگشایی مجدد سیستم تهویه خود را ارتقا داده باشد و تنها شاهد آن هستیم که در مراکز عمومی بر ضدعفونی کردن محیط و سطوح تاکید دارند.

داشتن سیستم تهویه مناسب به مراکز تفریحی و مدارس نباید خلاصه شود. برای مثال، دانشگاه سان فرانسیسکوی ایالت کالیفرنیای آمریکا در گزارشی اعلام کرد زندان ایالتی سن کوئنتین از سیستم تهویه بسیار ضعیفی برخوردار بوده و هم‌اینک شاهد شیوع وحشتناک ویروس کرونا است. تاکنون ۲ هزار و ۲۰۰ زندانی در این مکان به کووید ۱۹ مبتلا شده اند.

ما باید به کنترل شیوع ویروس کرونا در مکان‌های بسته و تمیزی هوا اهتمام داشته باشیم. اما این کار را چگونه باید انجام دهیم؟

در گام نخست باید میزان ویروس‌های موجود در هوا را کاهش دهیم. همه ما می‌دانیم که برای تمیز کردن سطوح باید از الکل ۶۰ درصد و یا مواد ضدعفونی کننده استفاده کنیم. با این حال، تمیز کردن هوا به این سادگی نیست. شما نمی‌توانید تنها با اسپری کردن مواد شیمیایی در هوا انتظار نابودی ویروس را داشته باشید.

لینسی مار، یکی از متخصصان بهداشتی در این باره می‌گوید: پاکیزه کردن هوا به اندازه پاکیزگی سطوح اهمیت دارد، اما شما این کار را باید با روشی متفاوت انجام دهید. ما در محیط تنفس می‌کنیم و اگر برای نابودی ویروس‌ها در هوا از مواد شیمیایی استفاده کنیم، این مواد برای سلامت‌مان نیز مضر خواهند بود.

از سوی دیگر، در تمیز کردن هوا با چالش‌های متعددی مواجه هستیم. بزرگترین چالش این است که ذرات معلق و ویروس‌ها در هوا به طور پیوسته جا به جا می‌شوند. اگر شما یک بخش از هوای محیط را پاک کنید، ذرات آلوده در هوا می‌توانند به راحتی به آن محیط منتقل شوند. از این رو باید فرآیند پاکیزه کردن هوا به طور پیوسته انجام شود.

در گام نخست باید منبع آلوده کننده هوا در محیط را شناسایی و محدود کرد. از این رو، افراد مبتلا به ویروس کرونا در یک خانه باید از محیط سایر اعضا جدا باشند و حدالمقدور در یک اتاق مجزا قرنطینه شوند. همچنین در یک مکان عمومی وقتی همه از ماسک استفاده کنند، شیوع ویروس در هوا کاهش می‌یابد.

براساس مطالعات حرکت شناسی ویروس، مشخص شده است ویروس کرونا می‌تواند به راحتی در مکان بسته حرکت کند و این موضوع در زمانی که افراد نزدیک به هم قرار دارند امکان شیوع کووید ۱۹ را بیشتر خواهد کرد.

شواهد نشان می‌دهد زمانی که سیستم تهویه در یک مکان ضعیف باشد ویروس می‌تواند برای بیش از ۱۰ دقیقه در هوا شناور باقی بماند. در این حالت، سیستم تهویه مناسب می‌تواند شانس انتشار ویروس کرونا در محیط بسته را به شدت کاهش دهد.

الونر موری، استاد اپیدمولوژی دانشگاه بوستون آمریکا در این باره گفت: سیستم تهویه مناسب می‌تواند شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد، اما تهویه نمی‌تواند به اندازه عدم تجمع در محیط بسته موثر باشد. بهتر است به طور کلی از هر گونه تجمع بیش از حد در مکان‌های بسته اجتناب کرد.بهترین راهکار برای پاکیزه کردن هوای مکان‌های بسته این است که به طور پیوسته هوای محیط بیرون و هوای داخل با یکدیگر جا به جا شوند. این اقدام می‌تواند با کار‌هایی ساده همانند باز کردن در و پنجره‌ها صورت گیرد. اطمینان حاصل کنید در هر ساعت به میزان کافی هوای داخل با هوای بیرون جابه جا شود. باید در هر ساعت دست کم یک بار این کار را انجام داد.

با انجام تهویه مناسب در مکان‌های بسته، از تراکم ویروس کاسته می‌شود. با این حال، دانشمندان دانشگاه کلمبیا در آمریکا می‌گویند ما هنوز نمی‌دانیم چه میزان از تراکم ویروس در هوای مکان‌های بسته برای انسان خطرناک است. از این رو، هنوز هیچ سیستم تهویه‌ای را نمی‌توان در این باره کاملاً ایمن دانست. با این وجود، شش بار تصفیه کامل هوای داخل (یک بار در هر ۱۰ دقیقه) به عنوان پایه‌ای برای پاکیزه کردن هوا از ویروس در نظر گرفته می‌شود.

محققان می‌گویند تهویه مناسب، باز کردن مستمر در و پنجره‌ها و جابه جایی هوای داخل با هوای بیرون، از راهکار‌های ساده‌ای است که می‌تواند میزان شیوع ویروس کرونا در محیط‌های بسته را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

 
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

وظیفه اسحاق جهانگیری پس از فوت هاشمی رفسنجانی/ رابط اصلاح‌طلبان و رهبرانقلاب

کنعانی: با اقدامات پلیسی صدای دانشجویان معترض خاموش نمی‌شود/ ایران و عربستان به گسترش همکاری های اقتصادی توجه دارند

احتمال صدور حکم جلب نتانیاهو از سوی دیوان بین المللی دادگستری/ نوبت مکافات جنایت!

نفتکش آمریکایی «Niovi» و کشتی «MSC Aries» متعلق به رژیم صهیونیستی در یک قاب/ اعتماد به نفس ایران در تسلط بر دریا

رهبر انقلاب اسلامی سال۹۴ در نامه‌ای به جوانان اروپایی و آمریکایی، آنان رابه بیداری و آگاهی فراخواندند/ تحقق پیش‌بینی یک بیداری

تغییر نام استقلال به استقلال خلیج فارس

دعوت ۱۸ بازیکن به اردوی تیم ملی والیبال/ عبادی پور در لیست جایی ندارد

میزان تولید خودرو در سال گذشته/ بازار خودرو در دست‌انداز وعده‌ها

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳/ سکه در مرز کریدور ۳۰ میلیون تومان قرار گرفت

تمرد نظامیان اسرائیلی از مشارکت در عملیات علیه رفح

بلینکن مدعی شد: توافق امنیتی عربستان برای عادی‌سازی روابط با اسرائیل در مراحل پایانی است/ قرار بود در ‍۱۰ اکتبر سال گذشته این اتفاق رخ دهد

رژیم میوه ۳ روزه ؛ بگیریم یا نه؟

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر