ظریف: نظم نوین جهانی بعد از کرونا کاملاً غربی نخواهد بود

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه برخی می‌خواهند بعد از کرونا نظم جدیدی برای دنیا تعریف کنند، تأکید کرد که رویکردهای کاملاً غربی نتوانسته‌اند درک درستی از وقایع جهان را ارائه دهند.
کد خبر: ۱۶۸۰۲۳
تاریخ انتشار:۰۷ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۲:۰۰ - 28 July 2020
به گزارش روزپلاس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه در یک گفتگوی زنده اینستاگرامی با مخاطبان بین‌المللی تأکید کرد که نظم جدید جهانی در دوران پساکرونا دیگر کاملاً غربی نخواهد بود.

ظریف ابتدا در خصوص نظم جهانی مورد نظر غربی‌ها طی سه دهه اخیر گفت: پس از پایان جنگ سرد برخی تلاش کردند تا آینده جدیدی بسازند و تحولات آینده را نه‌تنها پیش‌بینی بلکه تجویز می‌کردند.

وزیر امور خارجه اضافه کرد:‌ ابرقدرت‌ها اشتباه محاسباتی داشتند و اعلام نظم نوین جهانی به وسیله رئیس‌جمهوری وقت آمریکا، موضوع حکمرانی جهانی و قرن نوین آمریکایی و اعلام پیروزی بر عرشه ناو جنگی آمریکایی در  سی‌وچند سال گذشته تلاش‌هایی برای نسخه‌پیچی آینده بود.

ظریف تصریح کرد: اگر می‌خواهیم بدانیم که چه می‌گذرد و از اتفاقات سوء جلوگیری کنیم باید بدانیم که کجاییم و به کجا خواهیم رفت.

وزیر امور خارجه در عین حال یادآور شد: یادمان باشد که رئیس‌جمهور ترامپ گفت که ۷ تریلیون دلار برای برپایی نظم نوین جهانی هزینه کردیم و شکست خوردیم.

وی به پیشینه تاریخی گذار جهانی اشاره کرد و گفت: در طول تاریخ، نظم قدیم فروپاشیده و نظم جدید با خونریزی‌های فراوان جانشین آن می‌شد. معتقدم رویکردهای کاملاً غربی نتوانست به ما درک درستی از وقایع جهان را ارائه دهد. نظم نوین جهانی دیگر کاملاً غربی نخواهد بود.

ظریف با بررسی وقایع مهم قرن بیستم مانند جنگ جهانی اول و دوم و جنگ سرد و ناموفق بودن سیاست ورزی‌های غربی در جهت جلوگیری از بروز درگیری‌ها افزود: انقلاب اسلامی ایران و جنبش غیر متعهدها تلاش‌هایی برای گریز از جنگ سرد بود.

وزیر امور خارجه در ادامه سخنانش اظهار داشت: در دوران جنگ سرد با وجود وابستگی‌های زمان جنگ سرد، دسته‌بندی‌ها، یارکشی‌ها و با وجود آنکه آن کشور خاص در رقابت‌های جنگ سرد در چه نقطه‌ای قرار داشت، همه به کمک یک طرف آمدند. همه یک طرف را یاری کردند.

وی اظهار داشت: شورای امنیت همچنین در رسیدگی به تجاوزگری آشکار ناکام بود. حتی در برخی مواقع،‌ ایران را به خاطر مشکلات مقصر می‌دانست و در پایان، زمانی که ایران در حال به دست آوردن پیروزی‌هایی در نبردها بود، همه اعضای شورای امنیت در کنار هم قرار گرفتند و این نهادی را که اکنون به نام پنج عضو دائم شورای امنیت می‌شناسیم، تأسیس کردند.

ظریف اضافه کرد:‌ پس از حمله به کویت، هر کسی به ائتلافی که آمریکا ایجاد کرده بود، پیوست تا عراق را از کویت خارج کند، از جمله کشور سوریه. روسیه به این ائتلاف نپیوست اما کاری هم برای ممانعت از اقدام این ائتلاف انجام نداد. به همین دلیل بود که کج فهمی در آمریکا مبنی بر اینکه نظم جدید جهانی روی داده، رخ داد. در این میان بود که جورج بوش پسر در نطق مجمع عمومی سازمان ملل ظهور نظم نوین جهانی را اعلام کرد که هزینه های گسترده و گزافی در جامعه جهانی و آمریکا به دنبال داشت.

وزیر امور خارجه ادامه داد: سپس شاهد ظهور جهانی سازی بودیم. البته جهانی سازی در مورد تجارت مدتها بود، آغاز شده بود. حتی برخی معتقد بودند جهانی سازی در حوزه تجارت در ابتدای قرن بیستم آغاز شده  اما جهانی سازی به سطوح جدیدی رسیده بود. در آن زمان به این مساله پی برده شد که نه‌تنها در حوزه تجارت، بلکه در مسائل دیگر نیز جهانی سازی رخ داده است حتی در مساله امنیت.

ظریف در این سخنرانی همچنین به هزینه های آمریکا در امور نظامی در ادوار گذشته در مقایسه با دیگر کشورهای جهان اشاره و تصریح کرد که  آمریکا بسیار بیشتر از هر کشور دیگری همچون روسیه، چین و عربستان هزینه نظامی داشته است و با  این کار همه چیز را امنیتی کرد.

وزیر امور خارجه افزود: هدف آمریکا ایجاد فضای امنیتی در جهان بود تا بتواند با هزینه های نظامی بر دنیا تسلط یابد.

ظریف در بخش دیگری از سخنانش به اشتباه محاسباتی دیکتاتورهایی از جمله صدام در عراق برای حمله به کویت و زمانبندی حملات وی به این کشور اشاره کرد و  خاطرنشان ساخت که این اتفاق منجر به فاجعه در منطقه شد.

وی همچنین با اشاره به  اشتباه محاسباتی معمر قذافی دیکتاتور سابق لیبی اضافه کرد: وی بسیار خشن و افراطی بود  و همین مساله،‌  تجزیه لیبی و مرگ وی را در پی داشت.

وزیر امور خارجه  اشتباه محاسباتی آمریکا را باور به ظهور نظم نوین جهانی و استفاده از قدرت نظامی برای جاودانه ساختن نظم جهانی آینده دانست و اظهار داشت: آنها با دخالت‌های خود مرتکب یک اشتباه بزرگ شدند و دخالت نظامی تبدیل به یک هنجار در سیاست‌های جهانی آمریکا شد.

ظریف با اشاره به اظهارات ترامپ در مورد هزینه‌های هنگفت بی ثمر برای منافع ملی آمریکا گفت: ترامپ نیز اکنون در دوران ریاست جمهوری خود یک تریلیون دلار دیگر در همان باتلاق هزینه کرد.

وی ادامه داد: ماجراجویی‌های واشنگتن به قیمت جان تعداد زیادی از مردم آمریکا و هشت هزار میلیارد دلار از خزانه این کشور تمام شده که منجر به افراط گرایی و تروریسم در منطقه ما (خاورمیانه) شده است.
 
ظریف در ادامه اظهار داشت: معتقدم این نتیجه عدم درک حقایق مربوط به گذار است یا تلاش برای پیشداوری نتیجه یا تلاش برای تسهیل نتایج دلخواه که منجر به وقوع این فاجعه شده است.




تسنیم
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم

استرداد متهمه کلاهبردار کلان اقتصادی به کشور

جزئیات دومین حراج سکه سال ۱۴۰۳ اعلام شد

باشگاه استقلال پلمپ شد/ اعضای باشگاه تا روز یک شنبه ممنوع الورود شدند

پشت پرده عجیب نامه‌ای درخصوص سیاست ارزی به رهبرانقلاب/ مهدوی: به ما دروغ گفتند و علیه بانک مرکزی امضا گرفتند/ این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا برای ما ارسال شد/ مشخص نیست در شرایط جنگ اقتصادی چرا چنین نامه‌ تحریک‌آمیزی نوشتند

ترکیه تمام روابط تجاری با تل‌آویو را تعلیق کرد

روز سیاه فوتبال ایران؛ روز مرگِ جوانمردی/ «فرهنگ» واژه ناآشنای این روز‌های فوتبال

حجازی سرپرست تیم استقلال شد

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

تقلای سنای آمریکا برای جلوگیری از بازداشت مقامات تل آویو/ حکم بازداشت برای چه کسانی قرار است اعمال شود؟

هادی چوپان از باشگاهش رونمایی کرد/ عکس

ادعای ساواکی بودن پدر مهران غفوریان/ شایعه یا ساواکی تواب ؟

واکنش حماس به شهادت ۲ فلسطینی در بازداشتگاه‌ و اقدام ترکیه در قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

پيام واضح ايران به جهان/ سردار تنگسیری: اگر نفتکشی از ایران ببرید جبران خواهیم کرد

ایران خودرو با سمند هم خداحافظی کرد

کانال مهمی به نام عمان / چرا مسقط برای ایران و آمریکا مهم است؟

چرا فرانسه از فهرست ۱۰ اقتصاد برتر جهان حذف می‌شود؟

۹ محصول ایران خودرو ارزان شدند

اولین بداخلاقی سیاسی در‌دور دوم انتخابات/ راهنما راست، گردش به چپ

مالک جدید استقلال نام این باشگاه را تغییر داد!

سفر پر ماجرای گروسی به ایران

«قطب شمال»، حکایت نارفیقی و نارو/ انتقام غذایی است که باید سرد خورده شود؟

پیش تولید «پایتخت۷» آغاز شد/ تصویربرداری قصه‌های خانواده معمولی از مرداد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

هوش هیجانی چیست و چه اهمیتی دارد؟ مولفه ها، نشانه ها و تقویت EQ

موضع‌گیری درخصوص آیفون‌ ممنوعه و سکوت درباره موبایل مسافری

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

پایان سیاهِ ازدواج سفید

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی