چگونه بدون تب‌سنج بفهمیم تب داریم؟

در مطلب زیر که توسط دکتر Jason R. McKnight مورد بررسی قرار گرفته است به شما می‌گوییم چطور بدون تب‌سنج متوجه شوید که تب دارید.
کد خبر: ۱۵۴۸۹۶
تاریخ انتشار:۱۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۶:۳۶ - 05 April 2020
به گزارش روزپلاس؛ تب زمانی رخ می‌دهد که دمای بدن برابر یا بیشتر از ۳۸ درجه سانتی‌گراد باشد. علت تب معمولاً یک بیماری یا عفونت است. از تب‌سنج یا دماسنج برای اندازه‌گیری دمای بدن فرد استفاده می‌شود، اما این امکان وجود دارد که بدون تب‌سنج نیز پی ببرید که تب دارید.

علائم و نشانه‌های معمول و مرتبطی با تب وجود دارد که با بررسی آن‌ها می‌توانید بگویید تب دارید یا نه؛ مانند بدن‌درد، لرز، گرگرفتگی پوست، تعریق، کم آب شدن بدن و ضعف. در این مطلب که توسط دکتر Jason R. McKnight مورد بررسی قرار گرفته است به شما می‌گوییم چطور بدون تب‌سنج متوجه شوید که تب دارید.

علائمی که افراد مبتلا به تب، اغلب آن‌ها را تجربه می‌کنند:

وقتی به تب‌سنج دسترسی ندارید، دانستن علائم مرتبط با تب، بهترین راه تشخیص این است که تب دارید. مثلاً کسانی که تب دارند معمولاً علائم زیر را تجربه می‌کنند:. ضعف و بدن‌درد: بدن‌درد، سردرد و ضعف در میان افرادی که تب دارند بسیار شایع است. ویروس‌هایی مانند آنفلوانزا یا سرماخوردگی معمولی اغلب با درد‌هایی نیز همراه‌اند که نتیجه‌ی التهاب ناشی از واکنش سیستم ایمنی بدن در مواجهه با ویروس است.

سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌گوید افرادی که تب دارند و می‌دانند در تماس با کسی بوده‌اند که مبتلا به COVID-۱۹ است، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه نمایند. لرز: خیلی از افرادی که تب دارند دچار لرز یا مورمور شدن بدن نیز می‌شوند. یعنی حتی اگر دمای بدنشان بالا باشد احساس می‌کنند از سرما می‌لرزند. 

علت لرز این است که بدن سعی دارد دمایش را بالا ببرد تا علت تب را هدف بگیرد. کسانی که به دلیل تب دچار لرز می‌شوند، اگر بدنشان را لمس کنید داغ هستند و باید لباس‌های سبُک و نازک بپوشند.. برافروختگی پوست: خیلی از افراد در اثر تب دچار برافروختگی پوست یا قرمزی گونه‌ها می‌شوند. این اتفاق زمانی روی می‌دهد که بدن، رگ‌های خونی را گشاد می‌کند.

این پروسه که وازودیلیشن نام دارد، جریان خون را در پوست افزایش داده و سبب برافروختگی و گرگرفتگی آن می‌شود.. تعریق و دهیدراته شدن بدن: خیلی از افرادی که دچار تب می‌شوند عرق می‌کنند. 

تعریق، تلاش بدن برای تنظیم دما و خنک کردن شماست، اما اگر آب کافی ننوشید، عرق کردن می‌تواند خطرناک بشود. در تب بالا، بدن شما مقدار قابل‌توجهی آب را از طریق عرق از دست می‌دهد. اگر فکر می‌کنید تب دارید، باید نسبت به علائم دهیدراته شدن بدن مانند: خشکی دهان، تشنگی مفرط یا احساس سرگیجه بسیار هوشیار باشید.

احساس تغییر در دما

اگر علائم گفته‌شده‌ی معمول در تب را دارید، می‌توانید با توجه به احساس خودتان نیز پی ببرید که تب دارید. احساس اینکه گویی تب دارید، راهی نسبتاً درست برای پی بردن به تبتان است. اگر احساس می‌کنید داغ شده‌اید یا لرز دارید، پس احتمالاً تب دارید.

تب می‌تواند باعث شود شما احساس سرما یا گرما کنید. شاید احساس کنید گرگرفته‌اید و برافروخته هم به نظر برسید یا لرز کنید، که هر دو نشان‌دهنده‌ی این هستند که بدنتان سعی دارد دمایتان را پایین بیاورد.

بیشتر افراد زمانی که سعی دارند بدون تب‌سنج پی به تب ببرند، پیشانی را لمس می‌کنند. این کار برای خودتان جواب نمی‌دهد و شیوه‌ی درستی نیست، زیرا تمام بدن شما گرم است و در سراسر بدنتان این گرما را احساس می‌کنید، بنابراین دست شما ابزار مناسبی برای تشخیص دما نیست؛ اما می‌توانید از شخص دیگری بخواهید پیشانی‌تان را لمس کند. این کار روشی مؤثر برای تشخیص تب بدون تب‌سنج است، خصوصاً اگر سایر علائم مرتبط با تب را داشته باشید.

اگر احساس می‌کنید تب دارید و از یک نفر دیگر درخواست می‌کنید پیشانی‌تان را لمس کند، بهتر است او ابتدا پیشانی خودش را لمس کرده و سپس پیشانی شما را لمس نماید تا بهتر بتواند به تفاوت دما پی ببرد. البته این شیوه هرگز به اندازه‌ی استفاده از تب‌سنج دقیق و درست نیست. تشخیص دمای بدن با لمس کردن فقط می‌تواند یک جواب کیفی به شما بدهد نه نتیجه‌ی کمّی از دمای بدن. یعنی فقط می‌توانید متوجه شوید تب دارید یا نه، و از میزان این تب چیزی دستگیرتان نخواهد شد.

چه زمانی باید بابت تب به پزشک مراجعه کنید؟

به طور کلی بهتر است به جای دمای دقیق بدن فرد، به علائم تب و شدت این علائم توجه کنید. این درجه‌ی تب نیست که نگرانی ایجاد می‌کند، بلکه وضعیت سلامت فرد است که باید مورد توجه باشد.

تب بچه‌ها معمولاً بالاست، اما رفتارهایشان نرمال به نظر می‌رسد. در این مورد، بچه‌ها معمولاً نیازی به اقدام پزشکی خاصی ندارند. اما کسی که علائم جدی‌تری دارد، مثلاً احساس سرگیجه و ضعف شدید یا مشکل تنفسی، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کند حتی اگر تبش بالا نباشد.

به طور کلی کسانی که در تنفس مشکل دارند، دچار بثورات پوستی می‌شوند یا تبشان بالاتر از ۴۰ درجه سانتی‌گراد است نیاز به اقدام فوری پزشکی دارند.

سازمان کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها می‌گوید افرادی که تب دارند و می‌دانند در تماس با کسی بوده‌اند که مبتلا به COVID-۱۹ است، باید هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه نمایند.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا + جدول

مربی لهستانی از حضور در ایران گفت؛ «خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن در صبح!»

کاسبی ربوی و ربا خواری/ صدی و سه‌ونیم!

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت/ می‌توانیم همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم

با حقوق پایه چند متر خانه در تهران می‌توان خرید؟

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان

نرخ آپارتمان در چیتگر چقدر است؟+ جدول قیمت

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی این بار در تگزاس/ اعتراضات دانشجویان با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

کتاب «چالش‌های تاریخی» اثر سلیمی نمین رونمایی شد

صحبت‌های مجدی حسینی؛ انتقاد عوام فریبانه و دیگر هیچ/ خودت چه کار کرده‌ای ؟

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

نقد و سیاست