انواع کیک انجیر؛ دسری لاکچری را تجربه کنید!

کیک انجیر یکی از آن کیک‌های میوه‌ای است که انجیر نقش اصلی در تشکیل آن را دارد و به همین دلیل اغلب کاملا در ظاهر کیک مشخص می‌شود، این کیک هم با آرد معمولی و هم با آرد بادام به عنوان نسخه‌ای بدون گلوتن درست می‌شود.
کد خبر: ۱۴۰۰۲۲
تاریخ انتشار:۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۸:۳۷ - 20 November 2019
روزپلاس؛

کیک انجیر یکی از آن کیک‌های میوه‌ای است که انجیر نقش اصلی در تشکیل آن را دارد و به همین دلیل اغلب کاملا در ظاهر کیک مشخص می‌شود. برای کیک انجیر باید انجیر‌ها را قاچ کرده و روی خمیر بگذارید تا کیکی با ظاهری زیبا داشته باشید. کیک انجیر هم با آرد معمولی و هم با آرد بادام به عنوان نسخه‌ای بدون گلوتن درست می‌شود.

کیک انجیر با انجیر و سایر مواد درست می‌شود که در این میان انجیر نقش اصلی دارد. این کیک به شکل‌های مختلفی درست می‌شود و گاهی آجیل‌هایی مثل گردو، بادام، پسته و ادویه‌هایی مثل دارچین، جوز و میخک هم مواد این کیک را تشکیل می‌دهند. روی کیک هم گاهی با خامه زده، عسل، سس درست شده با انجیر و یا براق کننده شکری تزئین می‌شود. این کیک در اصل از آشپزی یونانی نشات می‌گیرد که بعد‌ها دچار تغییر و تحولاتی شد.


این کیک میوه‌ای به چندین شکل درست می‌شود. یک نوع کیک با آرد بادام درست می‌شود که بسیار مشهور است. این نوع برای کسانی که دچار حساسیت به گلوتن هستند، بسیار خوب است. همچنین به این روش شما یک کیک نرم و لطیف خواهید داشت. کیک انجیر معمولا به این شکل درست می‌شود که ابتدا خمیر در ظرف ریخته می‌شود، سپس انجیر‌های برش زده و گاهی هم سالم روی خمیر چیده شده سپس در فر قرار داده می‌شود.

در کیک وارونه انجیر برعکس عمل می‌شود یعنی ابتدا انجیر‌ها کف ظرف قرار می‌گیرند سپس خمیر روی آن ریخته می‌شود و موقع خروج از فر و خنک شدن کیک وارونه شده و سطح انجیری مشخص می‌شود. ما در زیر چند مدل کیک انجیر آورده‌ایم تا شما هرکدام را که مطابق میلتان بود، درست کنید.

کیک انجیر و شکر قهوه‌ای

این مدل کیک که همانند کیک‌های میوه‌ای خانگی به صورت یک لایه و در ماهیتابه چدنی درست می‌شود، بسیار نرم، لطیف و پف است و بخاطر وجود شکر قهوه‌ای، طعمی خوشمزه و کاراملی دارد.

مواد لازم

کره نرم شده: ۳/۴ پیمانه (معادل ۱۵۰ گرم)
شکر قهوه‌ای روشن: ۱ و ۱/۲ پیمانه
تخم‌مرغ: ۲ عدد
اسانس وانیل: ۲ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
آرد: ۲ پیمانه
بیکینگ‌پودر: ۱ و ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱/۴ قاشق چای‌خوری
شیر ترش با شیر کامل: ۳/۴ پیمانه
انجیر تازه: ۲ پیمانه، دو نیم شده
شکر سفید: ۲ قاشق غذاخوری



طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. کف یک ماهیتابه چدنی با قطر ۲۵ سانت را آرد بپاشید.

۲. داخل کاسه‌ای بزرگ، کره نرم شده و شکر قهوه‌ای را با همزن برقی روی سرعت متوسط حدود ۲ دقیقه میکس کنید تا پف کند. لبه‌های کاسه را به سمت پایین برانید. تخم‌مرغ را اضافه کنید، حدود ۲ دقیقه هم بزنید تا پف کند. وانیل را هم افزوده و هم بزنید.

۳. داخل کاسه‌ای متوسط، آرد، بیکینگ‌پودر و نمک را با همزن سیمی بهم بزنید. همرن برقی را روی سرعت کم بگذارید. به آرامی آرد را به مخلوط توی کاسه اضافه کنید. ابتدا مقداری بعد مقداری شیرترش و هر بار بهم بزنید. ابتدا و انتهای کار با مخلوط آردی باشد. همزدن مخلوط فقط در حدی باشد که مواد با هم مخلوط شوند. در صورت نیاز موادی را که به بالای لبه‌های کاسه رفته‌اند را با لیسک یا اسپاتول به سمت پایین برانید. خمیر را داخل ماهیتابه بریزید. انجیر‌ها را به طور منظم روی خمیر بچینید به طوری که سمت برش خورده رو به بالا باشد. شکر سفید را روی آن‌ها بپاشید.

۴. ماهیتابه را داخل فر گذاشته و آن را بپزید تا روی آن برشته و طلایی شود. یک سیخ چوبی را در مرکز آن فرو کنید اگر تمیز بیرون آمد یعنی پخته است. معمولا حدود ۵۰ تا ۵۵ دقیقه طول می‌کشد تا بپزد. حدود ۲۰ دقیقه بگذارید خنک شود سپس گرم سرو کنید.


کیک انجیر بدون گلوتن

این یک کیک انجیر و بادام خوشمزه و بدون گلوتن است. این کیک خوشمزه و عالی علاوه بر انجیر، ترکیبی از طعم‌های عسل، لیمو و انیل را هم دارد. برای درست کردن این کیک شما خمیر را داخل غذاساز درست می‌کنید بنابراین زمان تهیه خمیر کوتاه است، ضمن اینکه ظرف کمتری کثیف می‌شود. در این کیک از پوست لیمو استفاده می‌شود تا روغن خوشبوی خود را آزاد کند و یک کیک با طعم اسانس لیموی واقعی داشته باشید.

این کیک را هم می‌توان برای صبحانه و هم برای میان وعده عصرانه استفاده کرد. درست کردن آن اسان است و لیمو‌های برش زده روی کیک ظاهر زیبایی به آن می‌بخشد. در اینجا هم از ماهیتابه چدنی استفاده شده، اما اگر این نوع ماهیتابه را ندارید خیلی ساده از همان قالب کیک تیره استفاده کنید. ماهیتابه چدنی برای داشتن کیکی برشته و با قطر کم است.

مواد لازم

آرد بادام: ۱ و ۳/۴ پیمانه
بیکینگ‌پودر: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱/۸ قاشق چای‌خوری
تخم‌مرغ: ۳ عدد
کره: ۴ قاشق غذاخوری
اسانس بادام: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
اسانس وانیل: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
آب و پوست لیمو: بدست آمده از یک عدد لیمو
انجیر نرم: ۱۲ تا ۱۴ عدد
شکر: ۲ قاشق غذاخوری



طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۹۰ درجه سلسیوس گرم کنید.

۲. داخل کاسه غذاساز با قطعه خمیرگیر یا همزن، آرد بادام، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم میکس کنید فقط تا حدی که ترکیب شوند.

۳. تخم‌مرغ، کره ذوب شده، عسل، اسانس بادام و وانیل، آب لیمو و پوست لیمو را به مخلوط بادام اضافه کنید و میکس کنید تا حدی که خمیر فقط مخلوط شود.

۴. یک ماهیتابه چدنی (یا قالب کیک) را با کره چرب کنید و خمیر را داخل آن بریزید، با یک اسپاتول خمیر را پهن و صاف کنید.

۵. ساقه‌های انجیر را جدا کنید و آن‌ها را دو نیم کنید. روی انجیر‌ها شکر بپاشید و به مدت ۳۰ دقیقه بپزید تا روی آن طلایی شود و وقتی خلال دندان در آن فرو می‌کنید، تمیز بیرون بیاید. باقیمانده کیک را داخل پلاستیک سلفون و یا در ظرفی دردار به مدت ۳ روز می‌توان نگهداری کرد.



کیک انجیر وارونه

کیک انجیر وارونه کاراملی همانند بسیاری از کیک‌های میوه‌ای وارونه درست می‌شود. میوه در ته قالب چیده می‌شود و خمیر روی میوه ریخته شده و موقع سرو وارونه می‌شود. انجیر‌ها با شیره خاص خودشان ظاهری کاراملی و بافتی نرم پیدا می‌کنند. بخاطر استفاده از رنده پوست پرتقال، طعم و بوی پرتقال را هم می‌توان در این کیک یافت.

مواد لازم

برای ترکیب انجیر

کره ذوب شده: ۶ قاشق غذاخوری
شکر قهوه‌ای روشن: ۲/۳ پیمانه
انجیر: ۱۲ عدد، دو نیم شده

مواد کیک

کره: ۱/۲ پیمانه
شکر سفید: ۲/۳ پیمانه
شکر قهوه‌ای روشن: ۱/۳ پیمانه
تخم‌مرغ: ۲ عدد، دمای اتاق
خامه ترش: ۱/۲ پیمانه
شیر کامل: ۱/۴ پیمانه
اسانس وانیل: ۲ قاشق چای‌خوری
آرد: ۱ و ۱/۲ پیمانه
رنده پوست پرتقال: ۱ قاشق چای‌خوری
بیکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری



طرز تهیه

۱. فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس گرم کنید. کل دیواره‌های قالب کمربندی را با کره چرب کنید.

۲. کره ذوب شده را داخل قالب بریزید. شکر قهوه‌ای را به طور یکدست روی آن بپاشید. از وسط شروع کنید به چیدن انجیر‌ها به طوری که قسمت برش خورده ته قالب قرار گیرد و در عین حال دوایر هم مرکز با انجیر‌ها درست کنید.

۳. داخل همزن کاسه‌ای با قطعه خمیرگیر (در همزن‌های معمولی دو میله فنری برای این کار هست)، کره و شکر را بزنید تا سبک و پف شود. تخم‌مرغ‌ها، خامه ترش، شیر کامل و اسانس وانیل را اضافه کرده و هم بزنید.

۴. داخل کاسه‌ای جداگانه، آرد، رنده پوست پرتقال، بیکینگ‌پودر و نمک را با هم ترکیب کنید. به آرامی مواد خشک را به مواد مرطوب در حین همزدن اضافه کنید و فقط در حد ترکیب شدن بهم بزنید.

۵. خمیر را به طور یکدست روی انجیر‌ها بریزید و به مدت ۱ ساعت بپزید. پس از خروج از فر، حداقل ۱۰ دقیقه بگذارید داخل قالب خنک شود سپس برگردانید.


کیک انجیر ساده و ماسکارپونه

این کیک با ترکیبی عالی درست می‌شود. استفاده از پنیر ماسکارپونه، شیر ترش به آن بافتی نرم و لطیف می‌دهد. استفاده از مربای انجیر همزمان با خود میوه باعث می‌شود طعم انجیری کاملتری داشته باشید. این کیک سبک با شیرینی ملایم، لطیف، قطور، میوه‌ای و مربایی است. در واقع توصیفی کامل از کیکی انجیری است.

مواد لازم

آرد: ۲ و ۱/۲ پیمانه
بیکینگ‌پودر: ۲ قاشق چای‌خوری
جوش شیرین: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
نمک: ۱/۲ قاشق چای‌خوری
شکر سفید: ۱/۲ پیمانه
کره: ۱/۴ پیمانه، ذوب شده و کمی خنک
تخم‌مرغ: ۲ عدد
شیرترش: ۱ و ۱/۲ پیمانه
اسانس وانیل: ۱ قاشق چای‌خوری یا ۱/۴ قاشق چای‌خوری اسانس بادام خالص
پنیر ماسکارپونه: ۳/۴ پیمانه هم دمای اتاق
عسل: ۳ قاشق غذاخوری
مربای انجیر: ۱/۳ تا ۱/۲ پیمانه
انجیر تازه: ۴ عدد، دو نیم شده



طرز تهیه

۱. شبکه را در وسط فر قرار دهید و فر را با حرارت ۱۷۵ درجه سلسیوس روشن کنید. یک قالب با قطر ۲۰ سانت و ارتفاع ۷ سانت را با کره چرب کنید و آن را کمی آردپاشی کنید.

۲. داخل کاسه‌ای با اندازه متوسط، آرد، بیکینگ‌پودر، جوش شیرین و نمک را با هم ترکیب کنید و کنار بگذارید.

۳. داخل کاسه‌ای کوچک، شکر، کره، تخم‌مرغ و شیرترش را با هم مخلوط کنید. اسانس وانیل یا بادام را افزوده و بهم بزنید.

۴. مخلوط شیرترش را به یکباره به مواد خشک اضافه کنید. بهم بزنید تا ترکیب شوند و هیچ گلوله‌ای داخل خمیر نماند. خمیر را با لیسک یا اسپاتول داخل قالب ریخته و پهن کنید.

۵. داخل کاسه‌ای کوچک، عسل و ماسکارپونه را با هم مخلوط کنید. مخلوط را روی خمیر بصورت لکه‌ای و تکه تکه قرار دهید. مربای انجیر را هم روی خمیر بصورت تکه‌ای و لابلای خمیر ماسکارپونه قرار دهید. با استفاده از چاقوی کره، مربا را داخل خمیر ماسکارپونه بپیچانید. انجیر‌های برش زده را هم روی خمیر‌ها به صورت لکه‌ای قرار دهید، اما به خمیر فشار ندهید.

۶. خمیر را به مدت ۴۵ تا ۵۵ دقیقه بپزید یا تا زمانی که وقتی که سیخ چوبی در مرکز آن فرو می‌کنید، تمیز بیرون بیاید. بگذارید کیک به دمای اتاق برسد سپس آن را برش بزنید و سرو کنید. می‌توان آن را ساده و یا با خامه زده شده، سرو کنید.

۷. اگر کیک را داخل پلاستیک سلفون بپیچانید، به مدت ۳ روز می‌توان آن را در یخچال نگهداری کرد.


نکات مهم

برای درست کردن شیر ترش، ۱ پیمانه شیر را با ۲ قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه مخلوط کنید و ۳۰ دقیقه صبر کنید تا دلمه ببندد و اسیدی شود.
از انجیر رسیده استفاده کنید. انجیر باید نرم باشد نه سفیت، اما نباید له باشد. انجیر‌های له شده خوب در خمیر کیک نمی‌مانند و آن ظاهر زیبا به ما نمی‌دهند.
می‌توانید به جای انجیر از میوه‌های دیگر مثل انواع میوه‌های تابستانی هم استفاده کنید.
این کیک در صورتی که در سلفون و یا درب ظرفدار گذاشته شود، به مدت ۳ روز می‌توان در یخچال نگهداری کرد.







بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

پایان دوران مدارا با قاره سبز/ اروپاییان خواستار بازگشت یکطرفه و کامل ایران به توافق هسته‌ای هستند!

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

ورق در بازار خودرو برگشت؛ قیمت‌ها صعودی شد/ آخرین قیمت پژو، سمند، ساینا، شاهین، دنا و تارا + جدول

این ۱۴ نفر بالاترین ثروت در جهان را دارند

کاسبی ربوی و ربا خواری/ صدی و سه‌ونیم!

مربی لهستانی از حضور در ایران گفت؛ «خوردن بهترین هندوانه و سخت بیدار شدن در صبح!»

نرخ آپارتمان در چیتگر چقدر است؟+ جدول قیمت

سفر به پاکستان و سریلانکا در مقطع فعلی پیام مهمی داشت/ می‌توانیم همکاری‌های خوبی با کشورهای همسو، همسایه و آسیایی داشته باشیم

افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/تصمیم کشور همسایه بعد از اقدام ایران

گزارش مرکز پژوهش های مجلس از میزان تخصیص بودجه عمومی به رسانه ها در لایحه بودجه ۱۴۰۳/ صداوسیما ۲۴هزار میلیارد تومان

بازاری‌ها فروشنده شدند/ بازگشت دلار به کانال ۶۲ هزار تومان

با حقوق پایه چند متر خانه در تهران می‌توان خرید؟

ادامه خیزش دانشجویان آمریکایی این بار در تگزاس/ اعتراضات دانشجویان با دخالت نیروهای پلیس به خشونت کشیده شد

استعفای ناگهانی فرمانده یگان «اشباح» ارتش رژیم صهیونیستی

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

نگاهی دیگر به «گناه فرشته»/ قد بکش از پشت «نقاب»

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

راهکار تقویت ذهن کودکان؛ والدین چه نقشی دارند؟

نقد و سیاست