چرا برخی افراد بعد از ازدواج پشیمان می‌شوند؟ + راهکار

وقتی صحبت از ازدواج می‌شود، اول‌ازهمه عشق و خوشبختی به ذهن همه افراد می‌آید. این در حالی است که خیلی از افراد بعد از ازدواج دچار پشیمانی می‌شوند.
کد خبر: ۲۸۴۳۲۸
تاریخ انتشار:۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۷ - 25 July 2023
چرا برخی افراد بعد از ازدواج پشیمان می‌شوند؟ + راهکار


به گزارش روزپلاس، ازدواج مهم‌ترین مرحله زندگی است و تصمیم‌گیری برای آن می‌تواند آینده فرد را به‌طورجدی تحت تأثیر قرار دهد. به همین دلیل، افراد اغلب سعی می‌کنند در ازدواج کمال دقت و عاقبت‌اندیشی را انجام دهند. بااین‌وجود گاهی شاهدیم که بعضی افراد باوجودآنکه از روی آگاهی همسرشان را انتخاب کرده‌اند و حتی مشاوره پیش از ازدواج رفته‌اند، اما بعد از ازدواج دچار احساس پشیمانی می‌شوند. اینکه چرا بعضی از افراد دچار چنین احساسی می‌شوند و چطور باید با آن مقابله کرد، موضوعی است که درباره آن با دکتر سیما قدرتی، روانشناس خانواده و استاد دانشگاه به گفتگو پرداختیم.

تغییر سبک زندگی می‌تواند عاملی بر پشیمانی بعد از ازدواج شود

دکتر قدرتی یکی از دلایل پشیمانی از ازدواج را تغییر سبک زندگی افراد پس از ازدواج می‌داند و می‌گوید: «واقعیت این است که زندگی مجردی و متأهلی به لحاظ سبک زندگی تفاوت‌های زیادی دارند و افراد بعد از ازدواج عملاً با موقعیت‌هایی مواجه می‌شوند که شاید قبل از ازدواج خیلی تجربه‌ی چنین موقعیت‌هایی را نداشتند؛ به‌عنوان‌مثال، بعد از ازدواج نوع ارتباطات و مسئولیت‌های فرد دچار تغییر می‌شود.»

او ادامه می‌دهد: «بعد از ازدواج، فرد باید با افراد جدید ازجمله خانواده، اقوام و دوستان همسرش ارتباط مناسبی برقرار کند و شاید این شرایط قبل از ازدواج به این شدت نبوده باشد. مثلاً، فرد در دوران مجردی می‌توانست در حد ضرورت با افراد تعامل برقرار کند، اما بعد از ازدواج به‌عنوان یکی از اعضای اصلی خانواده لازم است با اطرافیان همسرش نیز ارتباط برقرار کند. از طرف دیگر، مسئولیت‌های بعد از ازدواج به‌مراتب خیلی بیشتر از دوران مجردی است و بعد از ازدواج شما مجبورید بخشی از امور خارج و داخل منزل را خودتان به عهده بگیرید؛ لذا این تفاوت سبک زندگی و میزان مسئولیتی که بعد از ازدواج به دوش فرد می‌افتد، می‌تواند یکی از عوامل پشیمانی بعد از ازدواج باشد.»

گاهی شاهدیم که برخی افراد باوجودآنکه از روی آگاهی همسرشان را انتخاب کرده‌اند و حتی مشاوره پیش از ازدواج رفته‌اند، اما بعد از ازدواج پشیمان می‌شوند؛ قدرتی درباره دلیل این نوع پشیمانی توضیح می‌دهد: «آگاهی قبل از ازدواج شرط کافی برای پشیمان نشدن از ازدواج نیست. ما در زندگی ممکن است نسبت به خیلی چیز‌ها آگاهی داشته باشیم؛ مثلاً افراد سیگاری می‌دانند که مصرف سیگار به بدن آسیب می‌زند یا مثلاً ما باوجود آگاهی از برخی رفتار‌های مخرب آن‌ها را انجام می‌دهیم؛ این به این دلیل است که ما برای به مرحله عمل درآوردن آگاهی نیازمند مهارت‌هایی هستیم.»

این روانشناس اظهار می‌کند: «لازمه عدم پشیمانی بعد از ازدواج و داشتن ازدواج موفق، تمرین رفتار‌های جدید و آموزش مهارت‌هایی مثل مهارت مهرورزی، حل مسئله، گوش دادن و همدلی است؛ این‌ها مهارت‌هایی هستند که افراد برای ایجاد یک رابطه مستحکم بعد از ازدواج به آن‌ها نیاز دارند.»

قدرتی می‌گوید رفتار‌های سمی خانواده‌ها می‌تواند عامل دیگری بر پشیمانی بعد از ازدواج باشد: «اگرچه مشاوره پیش از ازدواج باعث شناخت بیشتر طرفین از یکدیگر می‌شود، اما واقعیت این است که بعد از ازدواج نقش خانواده‌ها هم اثرگذار است و معمولاً افرادی موفق‌ترند که علاوه بر مدیریت روابط دونفره خود، بتوانند ارتباط با خانواده‌ها را نیز مدیریت کنند.»

او ادامه می‌دهد: «گاهی رفتار‌های سمی از طرف خانواده‌ها می‌تواند باعث از بین رفتن استحکام رابطه دو نفر شود. بنابراین، نوع برخورد خانواده‌ها هم می‌تواند یکی از عوامل بروز پشیمانی بعد از ازدواج باشد. البته مسائل دیگری مثل مشکلات مالی نیز می‌تواند اثراتی بر روی رابطه داشته باشد.»

این افراد بعد از ازدواج بیشتر پشیمان می‌شوند

به گفته قدرتی، معمولاً افرادی بعد از ازدواج بیشتر احساس پشیمانی می‌کنند که انتخاب ناآگاهانه داشته و در دوران آشنایی به برخی معیار‌های مهم و اصولی بی‌توجه باشند. به‌عنوان‌مثال، گاهی افراد بر اساس ویژگی ظاهری عاشق طرف مقابل می‌شوند و این باعث می‌شود تا معیار‌های دیگر را نادیده بگیرند. همچنین گاهی افراد تصور می‌کنند که عشق و علاقه به‌تن‌هایی می‌تواند تمام مشکلات را حل کند. ازاین‌رو، به امید تغییر دادن طرف مقابلشان دست به انتخاب می‌زنند و نشانه‌های هشدار در طرف مقابل را نادیده می‌گیرند. 

نپرسیدن سؤالات کافی در دوران آشنایی، تسلیم نیاز جنسی یا زرق‌وبرق‌های مادی شدن از عوامل دیگری است که باعث می‌شود تا افراد از اهمیت دوران آشنایی غافل شده و از روی ناآگاهی دست به انتخاب بزنند؛ این در حالی است که بی‌توجهی به برخی مسائل مهم در دوران آشنایی می‌تواند احتمال پشیمانی بعد از ازدواج را افزایش دهد.

 پشیمانی بعد از ازدواج در برخی از مقاطع زندگی طبیعی است

قدرتی بابیان اینکه احساس پشیمانی از ازدواج در برخی از مقاطع زندگی طبیعی است، می‌گوید: «پشیمانی مثل ناراحتی، شادی و سایر احساسات، یک احساس است و در نوسان قرار دارد؛ در یک دوره‌هایی شدتش بالا می‌رود و در یک دوره‌هایی شدتش کم می‌شود. به‌عنوان‌مثال، مشکلات مالی، مسئولیت‌های بچه‌دار شدن، محدودیت‌های دوران متأهلی نسبت به مجردی و... باعث می‌شود تا فرد تحت‌فشار قرار بگیرد و به همین دلیل در برخی از برهه‌های زندگی احساس پشیمانی کند، اما اگر فرد بتواند به‌موقع بر این احساسات غلبه کند، حس پشیمانی زیاد طولی نخواهد کشید.»

قدرتی طولانی شدن احساس پشیمانی از ازدواج را خطری برای سلامت فرد و رابطه می‌داند و می‌گوید: «طولانی شدن احساسات منفی و بی‌توجهی به کاهش یا مدیریت آن احساسات می‌توانند به‌سلامت فرد و سلامت رابطه و حتی سلامت روان طرف مقابل آسیب برساند؛ بنابراین، چنانچه این احساس فروکش نکرد یا ما اقدامی برای از بین بردن و مقابله با این احساس انجام ندادیم، اینجاست که باید احساس خطر کنیم و درصدد این باشیم که حتماً از کمک‌های تخصصی استفاده کنیم.»

پشیمانی از ازدواج اثرات مخربی بر روی فرد، رابطه و طرف مقابل می‌گذارد

قدرتی می‌گوید پشیمانی از ازدواج اثرات مخربی بر فرد می‌گذارد: «پشیمانی از ازدواج به‌مرورزمان این حس را در فرد ایجاد می‌کند که رابطه را ازدست‌داده است لذا این احساس می‌تواند باعث استرس، اضطراب، احساس غم و احساس خشم در فرد شود.»

این روانشناس درباره تأثیر احساس پشیمانی بر رابطه می‌گوید: «اگرچه بعد از ازدواج هرکدام از طرفین در تداوم رابطه مهم هستند، اما عامل سومی به اسم رابطه وجود دارد که به منظره یک موجود زنده بین دو نفر قرار دارد لذا طولانی شدن احساس پشیمانی باعث می‌شود تا فرد کار زیادی برای رابطه انجام ندهد و همین باعث می‌شود تا رابطه به‌مرورزمان از بین برود.»

این استاد دانشگاه ادامه می‌دهد: «پشیمانی یکی از طرفین باعث احساس سرخوردگی، احساس گناه و پایین آمدن اعتمادبه‌نفس طرف مقابل می‌شود، چون فرد خودش را در ایجاد این احساس پشیمانی مقصر می‌داند.»

قدرتی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «افراد در ازدواج معمولاً سعی می‌کنند به شناخت کافی از طرف مقابلشان دست یابند درحالی‌که قبل از هر چیزی ما باید خود، ویژگی‌ها، اهداف، نقاط قوت و ضعف، خواسته و انتظاراتمان را بشناسیم. درواقع، خودشناسی به ما کمک می‌کند که اگر انتظارات غیرواقع‌بینانه‌ای داریم در درجه اول آن‌ها را تعدیل کنیم.»

این استاد دانشگاه اهمیت به دوره آشنایی را یکی دیگر از راه‌های مقابله با پشیمانی دانست و افزود: «دوره آشنایی فرصتی برای شناخت ویژگی‌های طرف مقابل است. رعایت استاندارد‌های رابطه در دوره آشنایی به ما کمک می‌کند تا شناخت بیشتری از طرف مقابلمان به دست آوریم و ببینیم که آیا در کنار همدیگر می‌توانیم تفاوت‌ها را مدیریت کنیم و به این رابطه ادامه دهیم یا خیر؛ بنابراین، دقت لازم در دوره آشنایی کمک می‌کند تا ما در آینده دچار پشیمانی نشویم.»

قدرتی تأکید می‌کند: «لازم است زوجین برای ایجاد یک رابطه پایدار، تحت نظر یک متخصص قرار بگیرند، زیرا متخصص به ما کمک می‌کند تا نیاز‌های خود و طرف مقابلمان را بهتر بشناسیم.»

با این راهکار‌ها احساس پشیمانی را از خود دور کنید

قدرتی بابیان اینکه احساسات خاستگاه‌های متفاوتی دارند، می‌گوید: «افکار و رفتار، دوعاملی هستند که در بروز و شدت احساسات ما تأثیر دارند. به‌عنوان‌مثال، اگر شما در زمان غمگینی یک کار شادی‌بخش انجام دهید، می‌بینید که احساس غم در شما کاهش می‌یابد. در مورداحساس پشیمانی هم این‌گونه است. اگر ما در رابطه، با رفتار‌های متعهدانه به‌طرف مقابلمان نشان دهیم که برای او ارزش قائل هستیم، به‌مرورزمان می‌بینیم که احساس پشیمانی کاهش می‌یابد.»

این روانشناس توصیه می‌کند: «به‌جای آنکه دنبال رفتار‌هایی باشیم که نباید انجام دهیم باید به دنبال این باشیم که چه‌کار‌هایی انجام دهیم تا شدت پشیمانی کاهش یابد؛ مثل وقت گذاشتن برای رابطه، احساس ارزش دادن به‌طرف مقابل و متعهدانه رفتار کردن.»

قدرتی یکی دیگر از راهکار‌های کاهش احساس پشیمانی را رصد افکار خود می‌داند و می‌گوید: «گاهی افتادن در تله‌های فکری باعث می‌شود تا احساس پشیمانی افزایش یابد، لذا رصد افکار کمک می‌کند تا این تله‌ها را شناسایی و از خود دور کنیم. یکی از این تله‌ها، تله کمال‌گرایی است که باعث می‌شود تا ما فکر کنیم که با فرد بهتری می‌توانستیم ازدواج کنیم؛ این درحالی است که بهترین فرد و بهترین رابطه وجود ندارد و هر فردی که ما انتخاب می‌کنیم مجموعه‌ای از ویژگی‌های مثبت و منفی است لذا ما باید یاد بگیریم که چطور خودمان را با این ویژگی‌ها تطبیق دهیم.»

او ادامه می‌دهد: «یکی دیگر از تله‌هایی که ممکن است گرفتار آن شویم، تعمیم دهی افراطی است؛ مثلاً یک ویژگی منفی در طرف مقابلمان می‌بینیم و آن را به تمام ویژگی‌ها و موقعیت‌های دیگر نسبت می‌دهیم و همین باعث می‌شود تا به احساس پشیمانی خود دامن بزنیم.»
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

برگزاری مراسم افتتاحیه و نخستین اجلاس رسمی دوره ششم مجلس خبرگان رهبری/ هیأت رئيسه سنی ششمين دوره‌ مجلس خبرگان مشخص شد/آیت الله موحدی کرمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری شد/حسینی‌بوشهری و اعرافی نواب رئیس

قیمت کارخانه ای محصولات سایپا ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد / جدول قیمت جدید ۱۳ محصول را ببنید

برنامه جدید ۳ هفته پایانی لیگ برتر فوتبال اعلام شد

دیدار محسنی‌اژه‌ای با خانواده شهید امیرعبداللهیان

کارنامه اقتصادی رئیس جمهورِ شهید؛ از بازگشت رشد تا مهار تورم

در دیدار رییس‌قوه قضائیه با خانواده شهید امیرعبداللهیان/ پسر شهید امیرعبداللهیان:قرار بود لباسی خادمی حضرت را برتن کند

سابقه‌ای از سران کشورهایی که در حوادث هوایی جان باخته‌اند

روایت سفارت ایران از گفتگوی تلفنی پوتین و مخبر

دعوت از علی باقری برای شرکت در نشست اضطراری وزرای خارجه دی ۸

تشییع شهیدان خدمت/ وداع آخر آذری‌ها با رئیس جمهور قلب‌ها/ اجتماع بزرگ مردم در تبریز/ غمی که پایان ندارد

«برهم صالح» رئیس جمهور سابق عراق به ایران تسلیت گفت

واکنش انگلیس به تلاش دیوان کیفری برای حکم بازداشت نتانیاهو

این تلویزیون ارزان ۲۰۲۵ شیائومی است/نمایش یک میلیارد رنگ و کنترل با دستور صوتی

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

خاندوزی: مشکلات طلافروشان با رعایت قانون برطرف می شود/ کلیه اصناف موظف به کنار گذاشتن روش‌های سنتی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

تلاش برای وایرال شدن؛ این قسمت ژیلا/ برای مجردها خواستگار میفرستیم

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

ایران اقدام استرالیا را در تحریم مقامات و نهادهای حاکمیتی کشور به شدت محکوم کرد/ رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای آن منطقه را به سوی بی‌ثباتی رهنمون می‌نماید

هنوز وضعیت بالگرد مشخص نیست/ مه سنگین تلاش گروه‌های امدادی را با سختی روبرو کرده/ فارس: برخی افراد توانسته اند بعد از وقوع حادثه لحظاتی با آیت الله آل هاشم صحبت کنند/ وزیر کشور: گروه‌های امدادی هنوز به محل حادثه نرسیده‌اند؛ هوا نامناسب است و ممکن است رسیدن به محل حادثه زمان ببرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

نقد و سیاست