اختراعات نظامی که زندگی مردم را تغییر دادند + تصاویر

در این گزارش به بررسی چندین اختراع نظامی که باعث تغییر در زندگی مردم شده‌اند، پرداخته شده است.
کد خبر: ۲۲۹۴۴۲
تاریخ انتشار:۱۷ آذر ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۶ - 08 December 2021
به گزارش روزپلاس؛ همواره اختراعات زیادی زندگی بشر را دستخوش تغییر کرده‌اند. در این میان اختراعات نظامی نیز سهم زیادی در تغییر زندگی مردم دارند. بسیاری اختراعات نظامی، در جنگ‌ها و برای بیرون آمدن از بحران جنگ اختراع شده و باعث تغییراتی نه تنها در زندگی روزمره مردم بلکه در جهان ایجاد کرده‌اند.

برنامه فضایی



درجنگ دوم جهانی آلمان نازی بدنبال ساخت موشک‌های دوربرد بود تا با بمباران‌های هوایی متفقین مقابله کند. ساخت موشک‌های V۲ و اولین شلیک آن به لندن در پاییز ۱۹۴۴ این هدف را تحقق بخشید. پس از پایان جنگ دانشمندان موشکی آلمان به آمریکا منتقل شدند و برنامه فضایی این کشور را رونق دادند. حالا شرکت‌های خصوصی و میلیادرهایی، چون ایلان ماسک در برنامه‌های پرتاب ماهواره، سفر‌های فضایی و ... نیز فعالیت می‌کنند.

چسب قطره‌ای



در دوران جنگ دوم تیمی از محققیق در روند تولید ماسک شفاف برای استفاده از سلاح بودند که تصادفا ماده‌ای را کشف کردند که قابلیت چسبندگی زیادی داشت و بدین ترتیب چسب قطره‌ای کشف شد. گرچه نظامیان تولید این چسب را بی‌اهمیت گرفتند و به مصرف آن فکرنکردند، اما این اختراع در سال ۱۹۵۷ به تولید تجاری رسید.

انتقال خون و بانک خون



در نبرد‌های خونین جنگ جهانی اول ایده انتقال خون و تاسیس بانک خون برای نخستین بار توسط لورنس بروس روبرتسون، ستوان ارتش کانادا مطرح شد. در آغاز انتقال خون بخاطر خطر لخته شدن از فرد به فرد صورت می‌گرفت که بعدا با پیشرفت‌های صنعت پزشکی امکان نگهداری طولانی مدت خون و تاسیس بانک خون نیز فراهم شد.

دوربین دیجیتال



در سال‌های دهه ۱۹۷۰ میلادی و در اوج جنگ سرد دوربین دیجیتال برای استفاده از مقاصد جاسوسی از طریق ماهواره‌ها و هواپیما‌های عکس‌برداری اختراع شد. حالا تمام دوربین‌ها دیجیتال هستند و تلفن‌های همراه نیز به چنین دوربین‌هایی مجهزند.

ساعت مچی



اولین ساعت‌های مچی برای همزمانی انجام عملیات یا مانور توسط نظامیان حمل شدند. با افزایش اهمیت "زمان" در زندگی مدرن، ساعت‌های مچی به بخشی از لوازمی تبدیل شدند که در بیشتر مواقع همراه انسان‌ها هستند.

خود تزریق کننده (EpiPen)



اولین خود تزریق کننده‌ها توسط ارتش‌ها در اختیار سربازان قرار گرفتند تا هنگام حملات شیمیایی از این آمپول‌ها استفاده کنند. بعدا این خود تزریق کننده‌ها وارد زندگی بیماران غیر نظامی نیز شدند و مورد استفاده افراد دارای آلرژی یا دیابت نیز قرار گرفتند.

عینک آفتابی



در سال‌های دهه ۱۹۳۰ میلادی عینک آفتابی برای محافظت از چشمان خلبانان هواپیما‌های نظامی ساخته شد. بعدا شرکتی که این عینک‌ها را تولید می‌کرد با نام شرکت "ریبن" به ثبت رسید و عینک‌های آفتابی آن شهرت جهانی یافتند.

بی‌سیم



بی‌سیم در جنگ جهانی دوم نخست مورد استفاده پیاده نظام بود، ولی پس از تکمیل کاربردش در واحد‌های توپخانه و تانک هم به جریان افتاد. پس از جنگ استفاده از بی‌سیم نخست در بین شرکت‌های نگهبانی و تامین امنیت خصوصی، در طرح‌های بزرگ ساخت و ساز، رویداد‌های ورزشی و ... رواج یافت و حتی بصورت اسباب بازی با کاربرد واقعی نیز به فروش رفتند.

گالن



در سال‌های دهه ۱۹۳۰ میلادی در آلمان برای مصارف نظامی گالن که به آن در این کشور "Kanister" گفته می‌شود با ظرفیت ۲۰ لیتر ابداع شد. استفاده از دیزاین آلمانی گالن نیاز به "قیف" ندارد.

لاستیک مصنوعی



تا قبل از جنگ جهانی دوم لاستیک خودرو‌ها از کائوچو تولید می‌شد که از شرق آسیا به اروپا و آمریکا صادر می‌شد. وقتی ژاپن مناطق تولید کائوچو را تصرف کرد، متفقین مجبور به تولید لاستیک مصنوعی شدند. والدو سمون، دانشمند کمپانی گودریچ، نسخه جدید و ارزانتری از لاستیک مصنوعی را در سال ۱۹۴۰ با نام Ameripol تولید کرد که نیاز‌های آمریکا را در طول جنگ تامین کرد.

کنسرو



دولت فرانسه در سال ۱۸۱۰ برای کسی که بتواند با راهی مناسب و ارزان مقادیر زیادی مواد غذایی را کنسرو کند جایزه تعیین کرد. یکی از راه حل‌های ارائه شده پختن مواد غذایی و نگهداری در شیشه‌های کوچک در بسته بود که هوا به آن راه نداشت. در جنگ جهانی اول برای غذارسانی به سربازان از قوطی‌های فلزی استفاده شد. مواد غذایی کنسرو شده حالا بخش مهمی از فروشگاه‌ها را به‌خود اختصاص داده‌اند.

آمبولانس



ارتش اسپانیا برای نخستین بار در سال ۱۴۸۷ از آمبولانس (گاری با اسب) برای حمل مجروحین در جبهه جنگ استفاده کرد. در آغاز آمبولانس پس از پایان نبرد برای خارج کردن مجروحین وارد صحنه نبرد می‌شد که بسیاری هیچ شانسی برای نجات نداشتند. بعدا آمبولانس‌ها در حین جنگ وارد عمل شدند و مجروحین را خارج می‌کردند و جان بسیاری از سربازان را نجات دادند. حالا آمبولانس دیگر تنها استفاده نظامی ندارد.

موتور جت





فرانک وایتل آلمانی در سال‌های ۱۹۲۰ بر روی ساخت موتور جت کار می‌کرد تا اینکه در سال ۱۹۳۰ این موتور را رسما به ثبت رساند. اولین هواپیمایی که در سال ۱۹۴۴ با این موتور پرواز کرد یک "مسر اشمیت Me ۲۶۲" (عکس) بود، اما هیتلر نتوانست از این اختراع و برتری هوایی ناشی از آن در جنگ دوم بهره ببرد. حالا تمامی هواپیما‌های مسافربری نیز به موتور جت مجهز هستند.
سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

شهادت حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه در حادثه سقوط بالگرد حامل رئیس‌جمهور + زندگی‌نامه

شرایط سخت و پیچیده است/ دعا کنید

امیرعبداللهیان مزدش را گرفت/ سه شنبه آخرین دیدار نمایندگان با وزیر بود/ از اقتدار دیپلماسی تا همدلی وزیر با پارلمان

نحوه انتخاب سرپرست وزارت امور خارجه

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای: «رئیسی عزیز خستگی نمی‌شناخت»/ اعلام پنج روز عزای عمومی

دلنوشته دختر شهید رکن‌آبادی برای امیرعبداللهیان/ شهادت به نامت می‌آید

بازی‌های هفته بیست و هشتم لیگ برتر به تعویق افتاد

جلسه شورای معاونین وزارت خارجه به ریاست باقری

قیمت دلار دوباره ریخت/ نرخ جدید دلار در بازار را ببینید

با دستور مخبر؛ علی باقری مسئول کمیته روابط امور خارجه دولت شد

روایت خبرنگار روزپلاس از «خلق خوش» و «خستگی ناپذیری» امیرعبداللهیان/ شهادت برازنده‌ی این دیپلمات انقلابی است

جای خالی آیت الله رئیسی/ قالیباف، محسنی اژه ای و مخبر، اعضای شورای موقت ریاست جمهوری /انتخابات ریاست جمهوری چه زمانی برگزار می‌شود؟

با اعلام رسمی وزارت ورزش تمام مسابقات ورزشی ایران لغو شد

جلسه فوق‌العاده هیئت‌دولت برگزار شد/ زمان و مکان تشییع پیکر رئیس جمهور و هیئت همراه متعاقباً اعلام خواهد شد/ بیانیه هیات دولت: مسیر پر افتخار آیت الله رئیسی قهرمان و خادم ملت ادامه دارد

محاکمه معاون مدرسه به جرم قتل یک زن و دو مرد

دستور مهم رئیسی درباره طلافروشان

اصناف در سال چقدر مالیات می دهند؟/ سرانه مالیات پزشکان، قنادان، طلافروشان و رستوران ها و کافه دارها در ۳ سال گذشته

ثبت نام برای فروش ۳ خودروی سایپا به تعویق افتاد | اطلاعیه‌ جدید سایپا

سفر پرحاشیه‌ پوتین به چین

رییسی: بیش از ۳۰۰ واحد راکد تولیدی در استان مازندران احیا شده است/ قدم بعدیِ آزادسازی سواحل، رهاسازی سواحل نیست؛ بلکه آبادسازی است

آمریکا در استراتژی و تاکتیک جنگی خود، شهر‌ها و ساکنان غیرنظامی آن را در تیررس قرار می‌دهد

واگذاری تراکتور با یک شرط عجیب/ قیمت تراکتور اعلام شد؟

نه خیانتی در کار بود نه هیچ‌چیز دیگر، خسته شد صبر ما / رفاقت تا همیشه پابرجاست

خاندوزی: مشکلات طلافروشان با رعایت قانون برطرف می شود/ کلیه اصناف موظف به کنار گذاشتن روش‌های سنتی و سلیقه‌محور در حوزه مالیاتی هستند

برای ریاست قالیباف بین اصولگران و مستقلین اجماع صورت می گیرد/ نظرات متفاوت نباید منجر به تفرقه و دودستگی شود

تلاش برای وایرال شدن؛ این قسمت ژیلا/ برای مجردها خواستگار میفرستیم

قانون جدید‌ کنترل اجاره مسکن/ شوخی قانونی با زخم مستاجران!

خط و نشان سردار قاآنی برای آمریکا /در شب حمله سپاه به اسرائیل ۸ ناوگروه در دریای سیاه مستقر بود تا جلوی عملیات را بگیرد

بن گویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل بر اثر سانحه رانندگی مجروح شد

انتشار تصاویر و جزئیات جدید از فوت نیکا شاکرمی برای اولین بار/ بی آبرویی بی‌بی‌سی در پی انتشار اسناد پرونده

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

ستاره استقلال مشاور املاک خانه شد!

کارت بانکی ۶ بانک حذف می‌شود

شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟

دلار به 1402 برگشت

روز «شنبه» به‌عنوان روز تعطیل جایگزین «پنجشنبه» تعیین شد

الحوثی: رژیم صهیونیستی بیمارستان‌های غزه را به گور‌های دسته‌جمعی تبدیل کرده است

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

هواشناسی ایران۱۴۰۳/۰۲/۲۳؛هشدار نارنجی فعالیت سامانه بارشی

۲۴میلیارد دلار دولتی برای ۱۰۰وارد کننده عمده/ رانت ۴میلیارد دلاری مونتاژکاران خودرو چینی/ اختصاص ۷۰۰میلیون دلار به داریا همراه واردکننده تلفن همراه از چین/ بانک مرکزی تامین ارز را انجام داد، چرا قیمت ها ثابت نمی ماند؟ + لیست

مصوبه شورای حقوق و دستمزد باطل شد

دیوید تیلور رسماً استارت زد/عکس

نقد و سیاست