سیاست آمریکا خاورمیانه را بی ثبات میکند/

هشدار نیویورک تایمز به ترامپ؛ از جنگ با ایران دوری کن

روزنامه آمریکایی تاکید کرد که ترامپ باید از ابزارهای دیپلماتیک در قبال ایران استفاده کند
کد خبر: ۴۳۵۹۶
تاریخ انتشار:۳۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۱ - 21 July 2017
روزنامه آمریکایی «نیویورک تایمز» در سرمقاله خود ضمن تاکید بر ضرورت دوری از جنگ با ایران نوشت شروع یک جنگ دیگر در خاورمیانه،‌ آخرین چیزی است که آمریکا به آن نیاز دار اما با این وجود،‌ سخنان تحریک آمیز و تهدیدات و اقدامات مستقیم از سوی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا گرفته تا برخی از مشاوران ارشد وی و همچنین رهبران عرب و فعالان آمریکایی، در حال افزایش تنش هایی هستند که ممکن است نهایتا به درگیری مسلحانه با ایران ختم شوند.

به گزارش روزپلاس ، نیویورک تایمز نوشت در حالی که از دیدگاه بسیاری از سیاستمداران آمریکایی، ایران سزاوار تنبیه و انزواست، اما باید در نظر داشت که ایران و آمریکا منافع مشترکی نیز با یکدیگر دارند و از جمله آنها می توان به مبارزه با داعش اشاره کرد.

حمله به عراق؛ بزرگ ترین اشتباه استراتژیک آمریکا

این روزنامه آمریکایی با طرح این سوال که چرا نباید از ابزارهای دیپلماتیک از جمله باز کردن مسیر گفت‌وگو در روابط آمریکا و ایران استفاده کرد، نوشت: بهتر است مقدمات حمله سال 2003 میلادی به عراق را که تقریبا بزرگ ترین اشتباه استراتژیک آمریکا در دوران مدرن به حساب می آید را به خاطر آورد.

بر اساس این گزارش، بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر در آمریکا بود که محور گفت‌و‌گوها در واشنگتن سریعا به سمت عراق و فرصت سرنگون کردن صدام متمرکز شد آن هم در شرایطی که بر خلاف ادعای «جورج دبلیو بوش» رئیس جمهور اسبق آمریکا، صدام ارتباطی با حملات 11 سپتامبر و سلاح هسته ای نیز نداشت.
 با این حال بوش تصمیم گرفت تا یک جنگ پیش دستانه ای را بدون توجیه استراتژی، علیه عراق آغاز کند.

نیویورک تایمز افزود که در حال حاضر همین اتفاق ممکن است درباره ایران بیفتد و دلایلی که نگرانی هایی در این زمینه ایجاد کرده اند، به شرح زیر هستند؛

* دلیل اول اینکه ترامپ در طول رقابت های انتخاباتی خود همواره متعهد شد تا توافق هسته ای سال 2015 با ایران را از بین ببرد. اگرچه ترامپ از زمان شروع ریاستش در کاخ سفید تاکنون، دو بار در گزارش به کنگره آمریکا پایبندی ایران به این توافق را تائید کرده است، اما این تائید را با بی میلی انجام داد و بلافاصله بعد از این گزارش به کنگره بود که تحریم های جدیدی در ارتباط با آزمایش های موشک های بالستیک علیه ایران وضع کرد.

ایرانی ها می گویند که ترامپ در معرض خطر نقض توافق هسته ای قرار دارد به خصوص اینکه رئیس جمهور آمریکا به سران اروپایی تاکید کرده است که از تعامل تجاری با ایران خودداری کنند.

این در حالیست که یکی از وعده های محوری توافق هسته ای این بود که تهران در ازای اعمال محدودیت در فعالیت های هسته ای خود، به منفعت اقتصادی برسد.

ترامپ درصدد تحریک ایران به پیمان شکنی در اجرای توافق هسته ای است

با این حال به نظر می رسد که ترامپ به جای اینکه از این پیشرفت دیپلماتیک در روابط با ایران استفاده و بهره برداری کند، می خواهد از طریق تحریک ایران به بدقولی در اجرای این توافق هسته ای و یا بدعهدی خود آمریکا در اجرای این توافق، این قرارداد را لغو کند همانطوری که توافق آب و هوایی پاریس را رد کرد.

* دلیل دوم این است که کنگره که به شدت مخالف توافق هسته ای با ایران بود، در حال حاضر مشغول کار روی تحریم های جدید علیه ایران است و به خصوص قانونگذاران جمهوریخواه ترامپ را برای تشدید رویکرد خود در قبال تهران تحت فشار قرار داده اند.

این در حالیست که هدف از توافق هسته ای صرفا کاهش خطر تهدید هسته ای بود و این قانونگذاران نیز مانند بسیاری از منتقدان توافق با ایران در درک این نکته که توافق هسته ای پیشرفت مهمی در مسیر کاهش خطر جنگ در منطقه ایجاد کرده است، ناکام مانده اند.

سابقه ملال آور آمریکا از تغییر رژیم در عراق، افغانستان و لیبی

* دلیل سوم که به تشدید نگرانی ها درباره درگیری مسلحانه به ایران ختم می شود، این است که مقامات ارشد آمریکایی از جمله «رکس تیلرسون» وزیر خارجه و «جیمز ماتیس» وزیر دفاع آمریکا شروع به لفاظی های علیه ایران و از تغییر رژیم در ایران اعلام حمایت کرده اند آن هم با وجود داشتن سابقه ملال آور که در عراق، افغانستان و لیبی دارند.

نیویورک تایمز در ادامه گزارش خود نوشت که دلیل دیگر افزایش نگرانی ها از احتمال درگیری نظامی با ایران این است که افکار ضد ایرانی بیرون از دولت واشنگتن در تلاشند تا ترامپ و کنگره آمریکا را در مسیر تقابل با ایران قرار دهند.

در این بین، «جان بولتون» سفیر سابق آمریکا در سازمان ملل که از حامیان برجسته ترامپ محسوب می شود و همچنین «نیوت گینگریچ» رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا ترامپ را برای ترک توافق هسته ای و حمایت از مجاهدین خلق (منافقین)،‌ تحت فشار قرار داده اند.

تلاش برای تغییر رژیم ایران خاورمیانه را بی ثبات تر می‌کند

بر اساس این گزارش، به نظر می رسد ایران و آمریکا در حال ورود به یک برهه زمانی خطرناک هستند و همزمان با عقب نشینی داعش از عراق و سوریه، ایران و عربستان سعودی در کنار نیروهای نیابتی خود در منطقه در حال رقابت برای کنترل بر عراق و سوریه هستند.

 این در حالیست که هرگونه تلاش برای تغییر رژیم ایران می تواند خاورمیانه ناپایدار فعلی را به صورتی غیر قابل پیش بینی، بی ثبات کند.

نیویورک تایمز در پایان نوشت که اگر ترامپ در مسیر عکس همکاری با نیروهای میانه رو در ایران، قدم بردارد، اشتباهی جدی مرتکب شده و آمریکا را به جنگ نزدیک تر کرده است.

سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

فیلم/تصویری دیده نشده از حمله نا موفق ریز پرنده ها به تاسیسات اصفهان

عکس/ تمسخر رژیم‌ صهیونیستی توسط کاربران عرب‌ در حاشیه حادثه اصفهان

ویدیو طنز/تصاویر لحظه درگیری پدافند با ریز پرنده رژیم صهیونیستی

بمب‌افکن استراتژیک روسیه سقوط کرد

امیرعبداللهیان:اگر اسرائیل اقدامی انجام دهد،پاسخ ایران فوری و حداکثری خواهد بود/ امیدواریم اسرائیل «خطای فاحش قبلی» را تکرار نکند

واکنش سپاه به ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران

جوسازی اسرائیل با چند ریزپرنده؛ در اصفهان و تبریز چه خبر بود؟/هیچ تهاجم خارجی علیه ایران صورت نگرفته است

حمله کاری حزب‌الله لبنان به دو پایگاه اسرائیل+جزئیات

طنز/ اولین عکس از محل برخورد موشک‌ به پایگاه هشتم شکاری اصفهان

حمله جعلی با عکس جعلی!

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

خسارت سیل به زیرساخت‌های بلوچستان

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

بانک صادرات ایران در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین بانک کشور

هزینه ارسال پیامک بالا رفت

پرسپولیس و سپاهان نقره داغ شدند

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

گوترش: زمان کاهش تنش فرا رسیده است

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

ویدیو دلخراش از حمله تروریستی به مسکو/ بیش از 100 کشته تاکنون/ احتمال گروگان گرفته شدن صدها نفر در تالار کنسرت/ روسیه خواستار توضیح آمریکا درباره حمله تروریستی شد 

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

بزرگترین پیشرفت‌های فناوری در سال گذشته چه بود؟

یک باور غلط در ازدواج و چالش‌های زندگی مشترک؛ آیا می‌توان رفتار همسر را تغییر داد؟

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران