چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!

یکی از مشکلاتی که این روز‌ها زیاد گریبان افراد را می‌گیرد بی‌خوابی یا بد خوابی است. حتما برای شما هم پیش آمده که بعد از یک روز خسته کننده درست وقتی که هیچ انرژی برای نشستن ندارید به رختخواب می‌روید ولی تا مدت‌ها با خودتان کلنجار می‌روید و غلت می‌زنید و در ‌‌نهایت خوابتان نمی‌برد. این وقت‌ها اولین چیزی که به ذهن هر کسی می‌رسد استفاده از قرص خواب است. راه حلی سریع و بی‌دردسر که شما را برای چند ساعت به خوابی عمیق و راحت ببرد. اما مصرف این قرص‌ها مثل هر داروی دیگری نمی‌تواند بی‌ضرر باشد.
کد خبر: ۴۳۵۸۶
تاریخ انتشار:۳۰ تير ۱۳۹۶ - ۰۲:۵۵ - 21 July 2017
به گززارش روزپلاس، یکی از مشکلاتی که این روز‌ها زیاد گریبان افراد را می‌گیرد بی‌خوابی یا بد خوابی است. حتما برای شما هم پیش آمده که بعد از یک روز خسته کننده درست وقتی که هیچ انرژی برای نشستن ندارید به رختخواب می‌روید ولی تا مدت‌ها با خودتان کلنجار می‌روید و غلت می‌زنید و در ‌‌نهایت خوابتان نمی‌برد. 

این وقت‌ها اولین چیزی که به ذهن هر کسی می‌رسد استفاده از قرص خواب است. راه حلی سریع و بی‌دردسر که شما را برای چند ساعت به خوابی عمیق و راحت ببرد. اما مصرف این قرص‌ها مثل هر داروی دیگری نمی‌تواند بی‌ضرر باشد. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
بی‌خوابی این روزها زیاد گریبان افراد را می‌گیرد


داروی خواب و آرامبخش

داروهای خواب را می‌توان به دو بخش تقسیم کرد. داروهایی که مستقیم بر خواب تاثیر می‌گذارند و داروهایی که تنها اثر آرام بخشی دارند. داروهای خواب معمولا خیلی سریع هورمون خواب را در مغز فعال می‌کنند و فرد بعد از خوردن دارو نیم تا یک ساعت بعد به خواب می‌رود. داروهای آرام بخش با کم کردن سطح هیجان و استرس ذهنی فرد را به آرامش می‌رساند و به خوابیدن او کمک می‌کند. هر کدام ازین دارو‌ها تاثیرات مثبت و منفی جداگانه‌ای دارند. 

 
اینکه شما با خوردن یک قرص بتوانید سریع به خواب بروید و چند ساعت استراحت کافی و انرژی برای فردا داشته باشید خیلی گزینه دلچسبی است. ولی باید به عواقب این کار در دراز مدت هم توجه کنید. 

عوارض قرص‌های خواب

خیلی از داروهای خواب آور تاثیر طولانی مدتی دارند، یعنی شما صبح فردا باز هم احساس خواب آلودگی و کرختی می‌کنید. دلتان می‌خواهد به رختخواب بچسبید و هیچ حرکتی نکنید. با اینکه ظاهرا مدت زیادی خواب بودید ولی هنوز احساس خواب آلودگی دارید. در این شرایط شاید یک دوش آب سرد یا نوشیدن یک لیوان قهوه کمی شما را سرحال بیاورد ولی اکثرا تا نیمه‌های روز این حالت همراه شماست و طبیعتا لذت خواب عمیق دیشب را از شما می‌گیرد. 

 

سردرد، درد عضلانی، یبوست، خشکی دهان و سرگیجه از دیگر عوارض مصرف این داروهاست. علت اصلی این اتفاق این است که شما یک خواب مصنوعی را تجربه کردید. این تنها عارضه بعد از خوردن داروهاست. داروهای خواب آور عوارض خطرناکی مثل مرگ ناگهانی در خواب، افزایش احتمال ابتلا به سرطان، اختلالات مغزی و حتی زوال عقلی را در پی دارند. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
 داروهای خواب آور عوارض خطرناکی مثل مرگ ناگهانی در خواب را در پی دارند

سایر عوارض

اعتیاد، این دارو‌ها مثل مواد مخدر عمل می‌کنند و می‌توانند برای مدتی شما را سرحال نگه دارند اما بعد از چند وقت شما بدون این قرص‌ها نمی‌توانید زندگی کنید. 

علایم ترک، چون این دارو‌ها مثل مخدر عمل می‌کنند ترک ناگهانی آن‌ها هم عوارض خودش را دارد. جدا از تهوع، تعرق و گاهی تکان‌های عصبی، مصرف همزمان داروی خواب با سایر دارو‌ها می‌تواند خطرناک باشد. همچنین اگر تصمیم به ترک دارو بگیرید می‌تواند کاملا اثر عکس بر بدن شما داشته باشد و بیخوابی‌های ناگهانی برایتان ایجاد کند. از طرفی برای مصرف داروی خواب باید حتما با پزشک مشورت کنید، شاید مشکل بی‌خوابی شما دلیل خاصی داشته باشدو نیاز به داروی دیگری داشته باشید. 

با همه این‌ها، شاید فکر کنید شما جزو آن دسته از افراد نیستید که این قرص‌ها خطری برایتان داشته باشد چون همیشه مصرف نمی‌کنید، اما باید بدانید حتی مصرف ۱۸ قرص خواب در سال می‌تواند خطر مرگ را تا چند برابر افزایش دهد.

خود درمانی
این کار که متاسفانه در بین ایرانی‌ها خیلی رواج دارد می‌تواند خطرات جبران ناپذیری در پی داشته باشد. مصرف داروهای خواب آور بدون تجویز پزشک در برخی مواقع می‌تواند به مرگ افراد منجر شود. این دارو‌ها را باید با دوز مشخصی مصرف کرد، بی‌رویه خوردن آن‌ها بیشتر از فایده ضرر رسان می‌شود. این دارو‌ها احتمال مرگ زودرس را افزایش می‌دهند. 

بیخوابی در کودکان 

یکی دیگر از مشکلاتی که افراد با آن درگیرند، بیخوابی کودکان است. بعضی بچه‌ها از ابتدا بدخواب هستند. روز‌ها می‌خوابند و شب‌ها تا صبح نق نق و بیخوابی دارند. بعضی دیگر خوش خواب به دنیا می‌آیند و همیشه شب‌ها در خواب هستند. اما بعد از یک یا دوسال وضعیت تغییر می‌کند. بچه‌ها تمایل به خوابیدن را از دست می‌دهند و یکسره دنبال شیطنت و نخوابیدن هستند.

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
  بچه‌ها تمایل به خوابیدن را از دست می‌دهند

علل بدخوابی کودکان

برای حل این مشکل بهتر است اول دنبال علت این بیخوابی باشید. اگر بچه از چیزی ترسیده و اتاقش را دوست ندارد، اجبار نکنید در همانجا بخوابد. سعی کنید با گفتن قصه‌های جذاب فضا را برایش آرام کنید. 

اگر فکر می‌کنید از تنها بودن می‌ترسد شب‌ها کنارش بخوابید تا این حس برطرف شود. تیمه شب بیدار شدن بچه‌ها دلایل گوناگونی دارد، گاهی گرسنگی یا تشنگی یا نیاز به دستشویی رفتن باعث این بیداری می‌شود. اول همه علت‌ها بررسی کنید و بعد دنبال راه حل مناسب باشید. 

شاید فرزند شما به صورت ژنتیکی خواب سبکی دارد یا کم خواب است، با بررسی سابقه خانوادگی خود و همسرتان متوجه این موضوع خواهید شد. دراین صورت دیگر چاره‌ای ندارید جز اینکه ساعت‌های خوابش را برای جبران کم خوابی تغییر دهید. یعنی اجازه دهید هر زمانی که بدنش نیاز دارد بخوابد. 

زود خوابیدن در شب بیشترین تاثیر را در رشد بچه و تقویت سلول‌های مغزش دارد. تلاش کنید چند ساعت قبل از خواب بازی‌های محرک و هیجانی را کم کنید. از خوراکی‌های تند و کافئین‌دار دوری کنید. فضای خانه را برای خواب آماده کنید و به کودک یاد بدهید شب‌ها زمان خواب همه خانواده است. بگذارید اطمینان داشته باشد بعد ازخوابیدن او کسی در خانه بیدار نیست. این فکر به راحت‌تر خوابیدن او کمک می‌کند. 

بعضی بچه‌ها شب‌ها کم می‌خوابند اما در طول روز این کمبود را جبران می‌کنند، اگر هر راهی برای خواب شب امتحان کردید و تاثیر نداشت، سخت نگیرید بگذارید ظهر‌ها کم خوابی‌اش را جبران کند. 

داروی خواب 

دادن داروی خواب آور به بچه‌ها معمولا توصیه نمی‌شود. گرچه برخی پزشکان معتقدند مصرف کوتاه مدت این دارو‌ها هیچ ضرری ندارد اما گروهی دیگر می‌گویند مصرف زیاد داروی خواب باعث افت هوش در بچه می‌شود. اکثر پزشکان می‌گویند عوامل محیطی بیشترین تاثیر را در بدخوابی بچه دارد. 

سبک زندگی دیگر عاملی است که خیلی در خواب بچه تاثیر دارد. وقتی کودک می‌بیند که پدر و مادر تا دیروقت بیدارند، برحسب غریزه و کنجکاوی می‌خواهد همراه آن‌ها بیدار بماند. اما باید بدانید که کم خوابی می‌تواند بچه را عصبی و بیقرار کند و تاثیرات بدی بر روحیه و سلامت او بگذارد. حتی اگر بجه‌ای روز‌ها تا دیروقت بخوابد باز هم نمی‌تواند جایگزین خواب شبانه شود. 

پیشنهاد دکتر‌ها این روز‌ها این است که چند شب، شاید یک هفته، کودک را با داروهای ضد حساسیت که اثر خواب آوری دارد بخوابانید، سرساعت مشخصی به او دارو بدهید تا تاثیر کند و بخوابد. این کار می‌تواند بدن کودک را به خوابیدن در ساعت مشخصی عادت دهد. داروهایی مثل زادیتن (نام ایرانی‌اش کتوتیفن)، دیفن هیدرامین یا هیدروکسیزین پیشنهاد پزشکان است. البته دادن این دارو‌ها در طولانی مدت تاثیر معکوس بر بچه می‌گذارد و بار هیجان و بیخوابی را افزایش می‌دهد. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
  باید بدانید که کم خوابی می‌تواند بچه را عصبی و بیقرار کند

بدون دارو چه کنیم

حتما برای شما هم پیش آمده که بیخوابی زیاد تمام زندگیتان را مختل کرده باشد.این دلیلی است که خیلی‌ها سراغ دارو می‌روند. اما یکبار فکر کنید بدون این دارو‌ها چه می‌شود کرد. 

تغیر سبک زندگی، اگر کمی شرایط زندگیتان را عوض کنید، شاید خواب بهتری داشته باشید. ساعت خواب و بیداریتان را تغییر دهید. شب‌ها زود‌تر به رخت خواب بروید و صبح‌ها زود‌تر بیدار شوید. با این کار بدنتان کم کم به این ساعت خواب عادت می‌کند. 

کم کردن مصرف کافئین، اگر از مشتری‌های دائمی قهوه و چای و شکلات هستید، چند ساعت قبل از غروب خوردن آن‌ها را قطع کنید. 

عادت به مطالعه، خواندن کتاب یا مجله پیش از خواب باعث خستگی چشم‌ها و خواب آلودگی می‌شود. سعی کنید قبل از خواب کتاب بخوانید تا تاثیر آن را ببینید. 

ترک تکنولوژی، مهم‌ترین کار دور کردن موبایل و لپ تاپ از چشم هنگام خواب است. نور موبایل نه تنها باعث خستگی چشم نمی شود بلکه ترشح ملاتونین (هورمون خواب) را در مغز مختل می‌کند و خواب را به تاخیر می‌اندازد. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
مهم‌ترین کار دور کردن موبایل و لپ تاپ از چشم هنگام خواب است 


داروهای گیاهی

یکی دیگر از راه‌هایی که به بهتر خوابیدن شما کمک می‌کند مصرف دمنوش‌های گیاهی است. چای سبز بدون کافئین به دلیل داشتن «تنانین» به کاهش استرس و بهبود وضعیت خواب کمک می‌کند. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
 دمنوش به لیمو به کاهش فشار عصبی، استرس و اضطراب کمک می‌کند

دمنوش سنبل الطیب یکی از گیاهان آرام بخش محسوب می‌شود. این گیاه حاوی خواص ضداسپاسم و آرام بخش است که باعث تسکین درد‌ها می‌شود. اگر با گل گاو زبان مصرف شود بهتر است. 

دمنوش بابونه برای بهبود و مقابله با مشکلات گوارشی و اختلالات جزئی خواب موثر هستند. 

دمنوش به لیمو به کاهش فشار عصبی، استرس و اضطراب کمک می‌کند. نوشیدن یک فنجان به لیمو قبل خواب، می‌تواند راه خوبی برای دور کردن افکار مزاحم باشد. 

چگونه به جنگ بی‌خوابی برویم؟!
 دمنوش بادرنجبویه یکی از اعضای خانوادهٔ نعناع است

دمنوش اسطوخودوس درمانی سنتی برای رفع بی‌خوابی است. از لحاظ پزشکی ثابت شده است که تنها استشمام عطر اسطوخودوس قبل از خواب، میزان خواب عمیق را افزایش می‌دهد. 

دمنوش بادرنجبویه یکی از اعضای خانوادهٔ نعناع است. این گیاه خواص فوق العاده‌ای در مقابله با بی‌خوابی و استرس دارد. 

نوشیدن یک لیوان عرق بهارنارنج، شربت گلاب و زعفران و عرق بیدمشک هم کمک زیادی به آرامش و خواب می‌کند.

سایر اخبار
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

آغاز دومین فروش فوق العاده ایران خودرو/قیمت کارخانه افزایش می‌یابد؟

هشدار رئیسی به اسرائیل/ خطای اسرائیل در تعرض به خاک ایران، چیزی از این رژیم باقی نمی‌گذارد

ملک سلمان در بیمارستان بستری شد

قانون مالیات بر عایدی سرمایه تغییرات گسترده ای داشته و صرفا اصلاح ایرادات شورای نگهبان نبوده/ این قانون برای کسانی است که می‌خواهند قدرت خریدشان را حفظ کنند

رهبر انقلاب: هدف از تحریم‌، در تنگنا گذاشتن ایران اسلامی است /توقعات آمریکا تمامی ندارد، تبعیت محض می‌خواهند

محمدصادقی بازیگر فراری: تعریف جنسیتی مشخصی ندارم/ بدونِ هویتِ جنسی

آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد

نمایش حقوق بشری آمریکا و تحریم ارتش «نتزاه یهودا» رژیم صهیونیستی/ از «گردانِ آزار» و ضد زن رژیم اسرائیل چه می‌دانید؟

تصویب چند طرح ضد ایرانی توسط سنای آمریکا؛ از تحریم خریداران نفتی تا منع صدور فناوری موشکی و پهپادی به ایران

نقش آمریکا در نسل‌کشی اسراییل در غزه با سرکوب دانشجویان معترض پاک نمی‌شود/ آمریکا آزادی بیان و تجمعات دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند

خاندوزی: بدهی‌های ایران به بانک توسعه اسلامی را تا ۱۴۰۲ به صفر رساندیم/ پروژه‌های ناتمام را خاتمه می‌دهیم

نماوا بایکوت می‌شود؟/ رضا کیانیان: از شانه‌ساززاده شکایت می‌کنیم/ همایون اسعدیان: با شما قطع همکاری می‌کنم/ فرحبخش: برو سرامیکت را بفروش!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

چرایی واکنش ها به توئیت عضو دفتر رهبرانقلاب / تلاش عده ای برای کاستن اعتبار خبری دفتر رهبر انقلاب با تئوری «فقط پشت بلندگو»؟!

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

دلیل علمی تغییر ناگهانی احساسمان به یک فرد در ابتدای رابطه؛ از جذابیت اولیه تا انزجار

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

نقد و سیاست