جایگزین‌های کافی و سالم زیادی برای شیر گاو وجود دارد. انواع شیرهای گیاهی بدون شک انتخاب بسیار عاقلانه‌ای است که می‌تواند برای کل خانواده مفید باشد، زیرا هضم آنها ساده است و کم چرب و مغذی هستند.
کد خبر: ۲۴۹۷۵۹
تاریخ انتشار:۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۷ - 02 May 2022
چگونه در خانه شیر گیاهی تهیه کنیم؟ | با این ۴ روش شیر کم‌چرب و مغذی خواهید داشت


به گزارش روزپلاس، گاهی اوقات یافتن شیرهای گیاهی در فروشگاه‌های محلی دشوار است اما اگر خودمان آنها را بسازیم چه می‌شود؟ کمی زمان بگذارید و این ایده  را امتحان کنید. درست کردن انواع شیر گیاهی چندان سخت نیست. مهمترین چیز بدون شک یافتن مواد خوب، طبیعی و غیرتراریخته است.

وقتی نوبت به افزودن شکر می‌رسد، به شما بستگی دارد. می‌توانید آن‌ را کنار بگذارید یا با عسل یا استویا جایگزین کنید.
به یاد داشته باشید که بهتر است شیر گیاهی را در یک بطری شیشه‌ای در یخچال نگهداری کنید و این نوع شیر را در مدت دو روز مصرف کنید چون بیشتر از این زمان، دیگر خوب نخواهد بود و مواد مغذی خود را از دست داده است.

طرز تهیه شیر گیاهی جو دوسر
مواد لازم برای ۱ لیتر شیر

 ۱ فنجان بلغور جو دوسر خام (نه فوری) 

۴ فنجان آب، بسته به اینکه می‌خواهید شیر چقدر غلیظ شود.

 ۶عدد بادام

 دارچین آسیاب شده

 برای شیرین کردن عسل، استویا یا هر چیز دیگری که ترجیح می‌دهید. 


طرز تهیه

 از شب قبل هم جو و هم بادام را خیس کنید. اجازه دهید آب روی آنها را بپوشاند. روز بعد، دو ماده را به خوبی آبکش کنید و سپس آنها را در مخلوط کن بریزید. به اندازه دلخواه آب اضافه کنید.

اگر می خواهید غلظت متوسطی داشته باشد، ۴ فنجان اضافه کنید. اگر می خواهید کمی غلیظ‌تر شود، ۳ فنجان اضافه کنید. دارچین و شیرین کننده دلخواه را اضافه کنید. سعی کنید وقتی همه مواد را در مخلوط کن مخلوط می‌کنید بسیار خوب مخلوط شوند و سپس مخلوط را از صافی رد کنید. حالا شما از یکی از بهترین شیرهای گیاهی لذت خواهید برد.

طرز تهیه شیر سویا
مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شیرسویا
باورت می‌شه این کلبه تو رامسره؟اجاره کلبه‌های دنج باقیمت عالی | جاباما
باورت می‌شه این کلبه تو رامسره؟اجاره کلبه‌های دنج باقیمت عالی | جاباما

 سویا ۳۹۰ گرم(در صورت امکان بدون پوسته وغیر تراریخته) 

یک و نیم لیتر آب

طرز تهیه

برای شروع، سویا را خوب بشویید.

دانه‌هایی که رنگ‌های مختلف دارند یا آن‌هایی را که شکسته هستند دور بریزید. سپس، دانه‌های سویا را به مدت ۱۲ ساعت خیس کنید.

سپس آن را آبکش کنید و دانه‌های سویا را در مخلوط‌کن بریزید ( بدون  آب). برای بدست آوردن شیر غلیظ، باید آن را خوب مخلوط کنید. سپس، آب را اضافه کنید.

بعداز آن که خوب مخلوط شد آن را صاف کنید. برای این کار، به یک پارچه نخی نیاز دارید تا بقایای سویا را از شیر جدا کنید.

این خیلی مهم است. سپس آن را در قابلمه ای بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید. هر وقت دیدید که جوش آمد و کف آن بالا آمد قابلمه را از روی حرارت بردارید تا کف آن کم شود و دوباره روی حرارت قرار دهید.

آن را خوب هم بزنید. باید این عمل را تکرار کنید تا زمانی که دیگر کف نکند (حدود چهار یا پنج بار). پس از جوش آمدن 


و کف آن بالا آمد قابلمه را از روی حرارت بردارید تا کف آن کم شود و دوباره روی حرارت قرار دهید.

آن را خوب هم بزنید. باید این عمل را تکرار کنید تا زمانی که دیگر کف نکند (حدود چهار یا پنج بار). پس از جوش آمدن بدون کف کردن، اجازه دهید ۲۵ دقیقه بجوشد. سویا باید خوب پخته شود.

این ضروری است. در نهایت، می توانید آن را در یخچال قرار دهید  تا خنک شود. به یاد داشته باشید که شیر گیاهی بعد از دو روز دیگر قابل مصرف نیست.

طرز تهیه شیر گیاهی برنج
مواد لازم:

۱ فنجان برنج

۸ لیوان آب

۲ قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان

۴ قاشق غذاخوری عسل (یا یک شیرین کننده به دلخواه شما)

طرز تهیه:

آب را جوش بیاورید وقتی به حداکثر دما رسید، برنج را اضافه کنید. خوب به هم بزنید.

بعد از اینکه دوباره به جوش آمد، حرارت را کم کنید و اجازه دهید برنج به مدت ۲ ساعت با درب باز در قابلمه بپزد. هر از گاهی هم بزنید.


وقتی این مدت گذشت کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید و حرارت را خاموش کنید.

بعد از اینکه کمی خنک شد، برنج را در مخلوط  بریزید وکامل بزنید تا غلیظ شود.

سپس روغن آفتابگردان و عسل یا هر شیرین کننده دیگری را اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.

سپس مخلوط را صاف کنید. این یکی از سالم‌ترین،سهل هضم‌ترین و کم‌چرب‌ترین انواع شیر گیاهی است.

طرز تهیه شیر گیاهی آجیل
مواد لازم برای ۱ لیتر شیر

 یک فنجان گردو

۴ پیمانه آب

۲ قاشق غذاخوری عسل

یک پیمانه پودر دارچین

 طرز تهیه

ابتدا گردوها را از شب قبل خیس کنید. صبح روز بعد آنها را آبکش کرده و با یک لیتر آب، ۲ قاشق غذاخوری عسل برای طعم دادن و یک پیمانه دارچین داخل مخلوط کن بریزید. همه چیز را خوب مخلوط کنید تا مخلوط غلیظ و یکدستی به دست آید.

سپس آن را صاف کنید. یک پارچه نخی بهترین گزینه برای این کار است. به سادگی مخلوط را فشار دهید تا شیر از مغزها خارج شود.

شیر آجیل را در یخچال در یک بطری شیشه‌ای نگهداری و تا دو روز بعد مصرف کنید. پس از آن، مواد مغذی خود را از دست می‌دهد. متخصصان تغذیه، این شیر را یکی از مفیدترین انواع شیر گیاهی به دلیل محتوای آنتی اکسیدانی بالای آن می‌دانند.

این جایگزین‌های شیر را تهیه و امتحان کنید. خواص محصول به دست آمده به ترکیب مواد غذایی، درصد آب و شکر یا شیرین کننده اضافه شده بستگی دارد.

بسیار مهم است به یاد داشته باشید که برای مصرف شیر گیاهی خانگی خود حداکثر تا دو روز می‌توانید صبر کنید!
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

تاثیر توت سیاه در بیماری های قلبی و عروقی

آخرین تلاش ها برای عادی‌سازی روابط بین عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی/ تله صهیونیست‌ها برای آل سعود!

سفر یک‌روزه رئیس‌جمهور به اصفهان/ آغاز اجرای فاز دوم طرح انتقال آب دریای عمان به اصفهان/ رئیس‌جمهور: تصمیمی که دولت گرفته با قوت دنبال می‌شود

لزوم تهیه «سند کاهش فقر» و پایش مستمر آن با همکاری کمیته امداد

اهمیت کشورهای آفریقایی برای ایران کمتر از بریکس نیست/لزوم حمایت از کشورهای آفریقایی برای توسعه تجارت آزاد

افزایش تدریجی دمای تهران از یکشنبه هفته آینده

اشک‌های ووشوکار ایران پس از فینال/ الهه منصوریان نقره گرفت

احساس گرما و گرگرفتگی نشانه اولیه بیماری آلزایمر است

رونمایی از اتوبوس های نو پایتخت

تلاش برای ترور زنجیره‌ای چند مولوی، قاضی و پاسدار خنثی‌ شد/ علمای شیعه، اهل سنت و مسئولان هوشیار باشند

دشمن سست، کم‌جان و افسرده شده است/ مشکلات را می دانیم و تلاش می کنیم تا مشکلات حل شود

وزش باد در ارتفاعات کشور/ تجهیزات لازم به همراه داشته باشید

کیفیت هوای در تهران در وضعیت قابل قبول

چگونه خستگی مزمن را از خود دور کنیم؟

کارشناسان میراث فرهنگی ایران به آمریکا می‌روند

بارش باران و احتمال آبگرفتگی معابر در ۵ استان/ وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در ۶ استان

سرمایه بانک ایران و مصر افزایش می‌یابد

دیدار رهبران حماس،جهاد و جبهه مردمی در بیروت/ محکومیت تلاش برخی کشورها برای عادی‌سازی روابط

دیدار روسای مجالس ایران و مصر در ژوهانسبورگ

فراخوان واگذاری ظرفیت‌های بندری به سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی

تاثیر توت سیاه در بیماری های قلبی و عروقی

گلشیفته فراهانی، پدیده‌ای که در چشمان شما نگاه می‌کند و دروغ می‌گوید/ دروغگوی فراموش کار!

شکست نوجوانان بسکتبال مقابل ژاپن/ ایران ششم شد

عدم تایید مدارک علمی برخی نمایندگان فعلی مجلس صحت ندارد/ مصداق صحبت‌های سخنگوی شورای نگهبان، سینا کمالخانی است که از حضور در مجلس بازماند

روابط ایران و مصر در ریل جدید؛ توافق برای نقشه‌ راه ارتقای روابط دوجانبه/ نقش‌آفرینی مخرب طرف‌های ثالث روابط تهران و قاهره از جمله رژیم صهیونیستی

رئیسی: نیروهای مسلح از تغییر ژئوپلیتیک منطقه جلوگیری‌ کردند/نباید هیچ گروه مسلحی در اطراف مرزها باشد

دومین مدال ووشو در بازی‌های آسیایی قطعی شد/ صعود صبری به نیمه‌نهایی

رئیسی: آینده‌سازان کشور در ‌مدارس ساخته می‌شوند/ اجرای طرح پویش مهر به طرح پرسش مهر /دانش‌آموزان از نگاه خود راوی پیشرفت‌های کشور باشند

حادثه برای خانواده مداح معروف اصفهانی/ ‌مادر سیدرضا نریمانی فوت کرد

مدیرعامل بانک صادرات برکنار شد/ پس‌لرزه انتشار صورت‌های مالی بانک‌های دولتی

بازداشت خانواده حدیث نجفی صحت ندارد/ تکذیب خبرسازی دروغ رسانه‌های معاند در کرج

حداقل حقوق کارمندان و بازنشستگان دولت ابلاغ شد+ سند

کارشناسان میراث فرهنگی ایران به آمریکا می‌روند

شبکه «جام‌جم» اینترنتی شد/انتقال از تلویزیون به تلوبیون

پخش زنده فوتبال پرسپولیس ـ النصر در پلتفرم‌ها/ انتشار مستند رونالدو

بارش باران و احتمال آبگرفتگی معابر در ۵ استان/ وزش باد شدید و خیزش گرد و خاک در ۶ استان

کیم‌جونگ اون پس از 6 روز با مجموعه‌ای از هدایا روسیه را ترک کرد

خودروهای کارکرده از کسب مجوز سازمان استاندارد و محیط زیست معاف شدند

سرمایه بانک ایران و مصر افزایش می‌یابد

دیدار رهبران حماس،جهاد و جبهه مردمی در بیروت/ محکومیت تلاش برخی کشورها برای عادی‌سازی روابط

سوغاتی فرهنگی تاریخی آیت‌الله رئیسی برای ملت ایران

دیدار روسای مجالس ایران و مصر در ژوهانسبورگ