منبع ایرانی: طرح توافق موقت همچنان در دستور کار تیم ایرانی نیست

در حالی که برخی رسانه‌ها با انتشار مطالبی غیرواقعی از مذاکرات جاری در وین به دنبال تحت الشعاع قرار دادن این مذاکرات هستند، ولی آنگونه که مقامات ایرانی بارها اعلام کرده‌اند جمهوری اسلامی در وین به دنبال توافقی پایدار و قابل اتکاست.
کد خبر: ۲۳۶۵۹۰
تاریخ انتشار:۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۲۷ - 22 January 2022

ایران به دنبال توافقی پایدار و قابل اتکاست، توافق موقت در دستور کار نیست


به گزارش روزپلاس، در حالی که رایزنی‌ها در چارچوب دور هشتم مذاکرات وین به منظور رفع تحریم‌ها در سطوح مختلف بین ایران و گروه ۱+۴ (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) در شهر وین پایتخت اتریش در جریان است، گاه و بی‌گاه برخی رسانه‌ها با انتشار مطالبی غیرصحیح از جمله بحث توافق موقت یا نزدیک بودن حصول توافق و ... در تلاش برای تحت الشعاع قرار دادن مذاکرات هستند.

چندی پیش بود که روزنامه الکترونیک «رأی‌الیوم» که دفتر آن در لندن قرار دارد، با انتشار خبری مدعی شد که توافق در وین تکمیل شده و موانعی که در مسیر مذاکرات در دورهای قبلی وجود داشت، برداشته شده است که در همین خصوص یک منبع نزدیک به تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگو با فارس این ادعا را کذب محض خواند و گفت: به نظر می‌رسد این روزنامه با انتشار این خبر به دنبال اهداف دیگری است. 

حال شبکه آمریکایی «ان بی سی نیوز» به نقل از دو تن از مقام‌های ارشد آمریکا از جمله یک مقام کنگره و یک مقام سابق آمریکایی و چهار منبع آگاه از مذاکرات وین مدعی شده که روسیه در هفته‌های اخیر به عنوان بخشی از تلاش برای احیای برجام، در خصوص یک توافق موقت احتمالی هسته‌ای با ایران گفت‌وگو کرده که شامل رفع محدود تحریم‌ها در قبال وضع مجدد برخی محدودیت‌ها بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران می‌شود.

این شبکه آمریکایی مدعی شده است که طبق یکی از پیش‌نویس‌های توافق موقت، ایران ملزم به توقف غنی‌سازی اورانیوم با غنای ۶۰ درصد و کنار گذاشتن ذخایر فعلی اورانیوم ۶۰ درصد شده و احتمالاً آن را به روسیه صادر کند و علاوه بر آن یکسری محدودیت‌های دیگری برای ایران وضع شده و در عوض آن قادر خواهد بود به یک میلیارد دلار از درآمدهای نفتی خود که در حساب‌های بانکی در کره جنوبی مسدود شده، دسترسی پیدا کند.

البته نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که «ایران به دنبال یک توافق قابل اعتماد، اما در عین حال پایدار است که با وعده‌هایی که در برجام داده شده، سازگاری داده باشد و هرگونه توافقی که این دو شرط را محقق نکند، در دستور کار جمهوری اسلامی ایران قرار ندارد».

این تلاش‌ها در حالی صورت می‌گیرد که «سعید خطیب‌زاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۷ دی ماه درباره مذاکرات وین با بیان اینکه اختلافات مهمی باقی مانده و البته بن‌بست لاینحلی نداریم، گفت:‌ بسیاری از جداول و ستون‌های این جداول آماده شده و بخشی از پرانتزها نیز پاک‌سازی و توافقات درباره ایده‌ها تا حدود بسیار زیادی انجام شده و در حال تبدیل به جملات و کلمات هستند. البته آن‌چه باقی مانده موضوعات مهم و کلیدی است که به صورت ویژه تصمیمات خاص سیاسی را می‌طلبد و به ویژه واشنگتن باید تصمیمات خودش را درباره رفع تحریم‌ها و مسائل باقیمانده که برخی موضوعات جدی است، اعلام کند. اگر این اتفاقات در بازگشت از پایتخت‌ها بیفتد می‌توان گفت با سرعت خوبی در حال رسیدن به توافق پایدار و قابل اتکار در حرکت هستیم.

خطیب‌زاده درباره برخی مطالب رسانه‌ای مبنی بر احتمال کوتاه آمدن ایران از برخی مواضعش در وین نیز اظهار داشت: اگر قرار بود ایران از خطوط قرمز خود کوتاه بیاید در ۶ دور اول حتما توافقی حاصل می‌شد. برای رسیدن به توافق، محورها و خطوط قرمز خودمان را فراموش نمی‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه بیان کرد: توافقی که ایران به دنبال آن است دو ویژگی اصلی دارد قابل اتکا و پایدار باشد و ترجمه این دو در اتاق‌های مذاکرات به طرف‌های اروپایی و آمریکا گفته شده است. هیچ اختلافی درباره اصل تضامین و راستی آزمایی وجود ندارد. تضمین‌های سه گانه‌ای که آمریکا که در آینده مجددا نظام و حقوق بین‌الملل را به سخره نخواهد گرفت و تضمین‌هایی که حاکی از آن باشد که هیچ دولتی در آمریکا از سازوکارهای برجام بر ضد برجام استفاده نکند و تضمین‌هایی که انتفاع اقتصادی ایران را تضمین کند. این‌ها موضوعات بسیار جدی هستند که در هر توافقی این‌ها باید باشد.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

آخرین قیمت طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۰

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

رسوایی های جو بایدن/ به اسرائیل گفتم به حیفا حمله نکنید!

خبر جدید وزیر کار درباره تعداد تعطیلات آخر هفته/ تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل کارگران هم می‌شود؟

دروغ‌های شاخدار صهیونیستها/ هاگاری یا «گوبلز اسرائیل»؟

صندوق بین‌المللی پول خوش‌بین شد/ تورم ایران وارد کانال ۳۰ درصدی می‌شود

واکنش سپاه به ادعای آسیب نیروگاه دیمونا در حمله ایران

بعد و قبل از عملیات وعده صادق به آمریکایی‌ها پیام دادیم/ به دنبال توسعه تنش در منطقه نیستیم

رئال مادرید از منچسترسیتی انتقام گرفت و حریف بایرن شد/ رستگاری در ضربات پنالتی

محدودیت پروازی به فرودگاه‌های دبی و شارجه

وزنِ پرمدعی و حالِ بد قهرمان جهان/ محموداف چرا باخت؟

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

بانک صادرات ایران در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین بانک کشور

هزینه ارسال پیامک بالا رفت

پرسپولیس و سپاهان نقره داغ شدند

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

گوترش: زمان کاهش تنش فرا رسیده است

نیروهای مسلح ایران تا پای جان ایستاده‌اند/ به دولت تروریستی امریکا هشدار داده می‌شود هرگونه ضربه به منافع ایران ، پاسخ قاطع و پشیمان کننده‌ای در پی دارد

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

ویدیو دلخراش از حمله تروریستی به مسکو/ بیش از 100 کشته تاکنون/ احتمال گروگان گرفته شدن صدها نفر در تالار کنسرت/ روسیه خواستار توضیح آمریکا درباره حمله تروریستی شد 

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

بزرگترین پیشرفت‌های فناوری در سال گذشته چه بود؟

یک باور غلط در ازدواج و چالش‌های زندگی مشترک؛ آیا می‌توان رفتار همسر را تغییر داد؟

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

آخرین اخبار