در گزارش زیر دستور پخت كوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی) را به شما آموزش می‌دهیم.
کد خبر: ۲۰۳۶۳۵
تاریخ انتشار:۰۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۴۷ - 25 June 2021
روزپلاس؛


امروز قصد داریم دستور پخت كوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی) را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.

مواد لازم برای ۶ تا ۸ نفر

۷۵۰ گرم گوشت چرخ کرده

۲ قاشق غذاخوری نعناع خرد شده

۲ قاشق مرباخوری تازه رنده شده یا یک قاشق مرباخوری خشک و پودر شده زنجبیل 

 یک قاشق مرباخوری  پودرتخم گشنیز

نصف قاشق مرباخوری (طرز تهیه آن در پایین آمده است) گرام ماسالا

پودر فلفل قرمز به دلخواه

یک چهارم فنجان ماست

نمک به میزان لازم

مواد لازم برای سس

۳ قاشق غذاخوری کره

۳ قاشق غذاخوری روغن

۲ عدد متوسط پیاز خلال شده

۲ حبه سیر خرد شده

نصف قاشق مرباخوری هل پودر شده

یک قاشق مرباخوری گرام ماسالا

یک قاشق مرباخوری  زردچوبه

یک قاشق مرباخوری زیره سبز

یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی

۲ عدد گوجه فرنگی درشت خرد شده

۲ عدد (با پوست خرد شود) بادمجان متوسط

یک فنجان آب یا آب گوشت

یک قاشق غذا خوری گشنیز  تازه خرد کرده

 دستور پخت كوفته با سس گوجه و بادمجان (غذای هندی)

مواد لازم برای درست کردن آب گوشت:

قلم گوساله حدود ۲ کیلوگرم

پیاز متوسط ۲ عدد

کرفس خرد شده ۲ ساقه

هویج متوسط خرد شده ۲ عدد

برگ بو ۳ عدد

فلفل سیاه نکوبیده یک قاشق مرباخوری

آب ۵ لیتر

طرز تهیه آب گوشت:

قلم گوساله و پیاز را گذاشته حدود یک ساعت در ظرف فر می‌گذاریم تا وقتی که پیاز و استخوان طلایی شود. سپس پیاز و استخوان را در قابلمه گذاشته و کرفس، هویج، برگ بو، دانه فلفل سیاه و آب را اضافه می‌کنیم و حدود ۳ ساعت می‌پزیم. سپس آن را صاف می‌کنیم.

۴ روز قبل آب گوشت را می‌توان درست کرد و در یخچال نگه داشت یا در ظرف‌های کوچک ریخته، در فریزر گذاشت و در موقع نیاز از آن استفاده کرد.

طرز تهیه گرام ماسالا:

ترکیبات گوناگونی از ادویه‌های مختلف وجود دارد و همه‌ی آن‌ها ماسالا نامیده می‌شود. در هند هر غذا به نام خود ماسالای مخصوص دارد. گرام ماسالا یکی از معروف‌ترین ادویه‌ها است که در اکثر غذا‌ها کاربرد دارد و می‌توان در بعضی از فروشگاه‌ها آن را به صورت آماده پیدا کرد. باید گفت که در هند ادویه‌هایی وجود دارد که در کشور ما به راحتی در دسترس نیست. به همین دلیل از ذکر نام آن‌ها خودداری می‌کنیم.

مواد لازم برای تهیه گرام ماسالا:

۱- زیره سبز ۴۵ گرم

۲- دانه فلفل سیاه ۲۰ گرم

۳- هل سیاه ۳۵ گرم

۴- رازیانه ۱۵ گرم

۵- هل سبز ۲۰ گرم

۶- تخم گشنیز ۳۰ گرم

۷- میخک ۱۰ گرم

۸- دارچین ۲۵ گرم

۹- زیره سیاه ۲۰ گرم

۱۰-گل سرخ ۱۰ گرم

۱۱-برگ بو ۸ گرم

۱۲-پودر زنجفیل ۱۰ گرم

۱۳-جوزهندی ۲ عدد

همه‌ی ادویه‌های ذکر شده را پودر کرده، با هم مخلوط می‌کنیم. سپس در شیشه ریخته و در آن را محکم می‌بندیم. اگر دوست ندارید از فلفل استفاده کنید، می‌توانید آن را حذف کنید.

طرز تهیه کوفته:

۱- گوشت چرخ کرده، نعناع، زنجبیل، پودر تخم گشنیز، گرام ماسالا، فلفل قرمز، ماست و نمک را درکاسه‌ای مخلوط می‌کنیم و ورز می‌دهیم.

۲- از مایه به اندازه یک قاشق غذا خوری بر می‌داریم و به شکل بیضی فرم می‌دهیم و در سینی چیده، یک ساعت در یخچال می‌گذاریم، تا گوشت مزه دار شود.

۳- کره را در ماهی تابه گرم می‌کنیم و کوفته‌ها را سرخ می‌کنیم.

۴- سپس در همان ماهی تابه پیاز، سیر، هل، گرام ماسالا، زردچوبه و زیره را ریخته و تفت میدهیم تا پیاز کمی طلایی شود.

۵- گوجه فرنگی، رب گوجه و بادمجان‌ها را اضافه می‌کنیم و حدود ۵ دقیقه تفت می‌دهیم تا گوجه و بادمجان نرم شوند.

۶- آب یا آب گوشت را ریخته و کوفته‌ها را اضافه می‌کنیم. در ظرف را بسته و حدود ۳۰ دقیقه می‌گذاریم کوفته‌ها بپزد تا سس غلیظ شود. در آخر گشنیز خرد شده را اضافه می‌کنیم.

توجه:

برای این که بادمجان له نشود و شکل آن حفظ شود، بادمجان را با پوست خرد می‌کنیم. پوست بادمجان نازک است و موقع پختن خوب نرم می‌شود.

بهتر است سبزیجات را کمتر پوست بگیریم، چون مقدار زیادی از مواد مفید آن‌ها در پوستشان نهفته است.


باشگاه خبرنگاران


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها