پیشنهاد می‌کنیم اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی‌ها درست کنید.
کد خبر: ۱۸۸۶۹۰
تاریخ انتشار:۲۲ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۲۷ - 10 February 2021
روزپلاس؛


شامی گیلانی یکی از غذا‌های محلی و پرطرفدار است بسیار هم طعم عالی و بی‌نظیری دارد. پیشنهاد می‌کنیم اگر هوس یک غذای محلی کرده‌اید، دست به کار شوید و شامی گیلانی را طبق دستور محلی‌ها درست کنید.

مواد لازم:

گوشت گوسفند بدون چربی: ۵۰۰ گرم
لپه: ۵۰۰ گرم
فلفل، نمک، زردچوبه: به میزان لازم
پیاز: ۱ عدد متوسط
آب: به مقدار کافی
تخم مرغ: ۴ عدد درشت
زعفران دم کشیده: یک قاشق غذاخوری
روغن مایع: به مقدار لازم

طرز تهیه شامی گیلانی؛ طعمی که باید تجربه کرد

طرز تهیه:

۱. برای تهیه شامی پوک گیلانی یا شامی رشتی ابتدا باید لپه‌ها را خیس کنید. لپه‌ها باید در شامی حسابی له و ناپیدا شوند پس بهتر است لپه‌ها را چند ساعت در آب بخیسانید و چند بار هم آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از چند ساعت خیس خوردن لپه‌ها، آن‌ها را بپزید. لپه‌ها باید خوب پخته شوند و بعد از پخت آبکش کنید. گوشت را هم بعد از شستن، بپزید.

برای پختن گوشت یک عدد پیاز متوسط را به دو نیم تقسیم کنید. گوشت، پیاز و آب را در یک قابلمه بریزید و فلفل و زردچوبه هم به آن اضافه کنید. میزان آب باید به قدری باشد که در پایان پخت گوشت چیزی از آن باقی نمانده باشد. گوشت را روی شعله ملایم گاز بپزید و وقتی گوشت کاملا پخت و آب داخل قابلمه کشیده شد اجازه دهید کمی سرد شود.

۲. اگر بخواهید به روش سنتی و گیلانی‌های قدیمی عمل کنید باید گوشت را ریش ریش کنید و لپه‌ها را با گوشتکوب له کنید و سپس گوشت و لپه را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا یک مایه یکدست حاصل شود و لپه و گوشت از هم قابل تشخیص نباشند. اگر هم فرصت ندارید گوشت و لپه را در غذاساز بریزید و با هم مخلوط کنید. سپس تخم‌مرغ، زعفران، فلفل، نمک و زردچوبه را به مایه گوشت و لپه اضافه کنید و حسابی ورز دهید تا تمام مواد خوب با هم مخلوط و یکدست شوند.

بهتر است مایه شامی پوک گیلانی را به مدت یک ساعت در یخچال بگذارید تا استراحت کند. روی ظرف سلفون بکشید. برای هر عدد شامی پوک گیلانی یا رشتی مقداری از مایه به اندازه یک گردو بردارید، کف دست گرد کنید و با انگشت یک سوارخ وسطش درست کنید. مقداری روغن مایع در ماهیتابه بریزید، وقتی روغن داغ شد شامی‌ها را در ماهیتابه بریزید سرخ کنید. وقتی رنگ شامی طلایی شد آن را از ماهیتابه بیرون بیاورید و در ظرف مورد نظر بچینید.


ایرنا 


بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

آلمان: آمریکا برای گفت‌وگوی غیررسمی با اعضای برجام تمایل دارد

گروسی: آژانس سه ماه به راستی‌‌آزمایی ضروری در ایران ادامه می‌دهد

ظریف: ما «اقدام» را با اقدام پاسخ می‌دهیم

پیام همسر قدیمی ترین اسیر جهان به رژیم صهیونیستی

خط تماس تل‌آویو-ریاض برای هماهنگی سیاست‌ها در خصوص آمریکا

شناسایی گونه مقاوم به واکسن‌های کنونی کرونا در ژاپن

پلیس کنگره: مأموران امنیتی درباره استفاده نیروی مرگبار علیه مهاجمان تردید داشتند

وزارت دفاع روسیه: تروریست‌ها در سوریه برای حمله شیمیایی آماده می‌شوند

هواشناسی: ادامه بارش برف و باران در شمال غرب کشور/ ورود سامانه بارشی جدید از چهارشنبه

زلزله‌ای به بزرگی ۵.۶ ریشتر سی سخت را لرزاند/انتقال ۱۰ مصدوم به مراکز درمانی در سی سخت/ ریزش کوه محور یاسوج به سی سخت را مسدود کرد

نخستین تصاویر از خسارات زلزله سی ‎سخت

تسلیحات متعارف حق ماست و قابل مذاکره نیست

افتخار ما اداره کشور بدون نفت است/ آمریکا اشتباهات دولت قبل را جبران کند

ارتفاع عجیب برف در روستای نورآباد لرستان/عکس