افزایش آمارهای سرقت‌ با خاموشی معابر

رئیس پلیس آگاهی ناجا درباره ارتباط خاموشی معابر و بزرگراه ها با آمار جرایم گفت: خاموشی معابر و بزرگراه ها در افزایش سرقت ها به ویژه سرقت های خرد تاثیر دارد به نحوی که در دی ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سرقت ها ۱۸ درصد افزایش داشت.
کد خبر: ۱۸۷۰۴۸
تاریخ انتشار:۰۷ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۵۳ - 26 January 2021
به گزارش روزپلاس سردار محمد قنبری با اشاره به سهم ۹۲.۳ درصدی سرقت ها از کل جرایم اظهار کرد: از این سهم اشاره شده؛ ۹۸ درصد سرقت عادی محسوب می شود و از این ۹۸ درصد سرقت ها؛ سهم سرقت های خرد ۴۸ درصد و سهم سرقت های مهم اعم از سرقت منزل، خودرو و مغازه و ... ۴۲ درصد است.

وی در توضیح بیشتر ادامه داد: پیش تر اشاره کردم که ۹۲.۳ از مجموع کل جرایم، سهم سرقت هاست، در میان جرایم، جعل و کلاهبرداری سهم۷.۳ درصدی دارد ( ۵ درصد کلاهبرداری و ۲.۳ درصد جعل )، جرایم جنایی نیز شامل سرقت های مسلحانه، قتل عمد، آدم ربایی، تجاوز به عنف و ... در میان کل جرایم سهم ۴دهم درصدی دارند.

وی در توضیح روند کشفیات پلیس اضافه کرد: در حوزه سرقت ها حدود ۷۱.۱ درصد کشفیات داشته ایم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته میزان کشفیات در حوزه سرقت افزایش داشته است، سهم کشفیات سرقت خرد بیش از ۷۳.۵ درصد است، همچنین سرقت های به عنف با سهم ۷۵ درصدی و سرقت های مسلحانه با سهم ۷۶.۲ درصدی را به خود اختصاص داده اند.

افزایش کشفیات در حوزه سرقت

سردار قنبری با بیان اینکه طی ۱۰ ماهه سال جاری در مجموع کل سرقت ها ۹ درصد افزایش وقوع داشته ایم، تاکید کرد: البته باید بگویم علیرغم افزایش سرقت ها، کشفیات پلیس نیز ۱۶.۲ درصد افزایش داشته است.

این مقام ارشد انتظامی با اشاره به راه اندازی قرارگاه مبارزه با سرقت عنوان کرد: راه اندازی این قرارگاه به معنا تمرکز پلیس در پیشگیری از وقوع سرقت، افزایش کشفیات و تعیین سهم و نقش سازمان های برون سازمانی و غیرپلیسی در وقوع برخی جرایم چون سرقت است.

رئیس پلیس آگاهی ناجا با بیان اینکه با شیوه های علمی و بهره وری از تجهیزات نوین و به روز در صددیم که جرایم را کشف کنیم، خاطر نشان کرد: در ۱۰ ماهه سال جاری میزان کشفیات قتل ها ۹۷.۴ درصد  و آدم ربایی ۱۰۰ درصد بوده است و به طور کلی باید بگویم در مجموع جرایم جنایی ۹۶.۹ درصد کشف جرم داشته ایم.

این مقام ارشد انتظامی درباره روند استرداد اموال مکشوفه به مالباختگان عنوان کرد: این موضوع یکی از رویکردهای جدی پلیس آگاهی ناجاست و در اثبات این ادعا با راه اندازی سامانه "نما " در تلاشیم که فرآیند استرداد اموال به مال باختگان هر چه سریع تر اتفاق بیفتد ، البته با تعیین سازوکارهایی به دنبال به روزرسانی این سامانه هستیم.

وی تاکید کرد: مبنای عمل ما در پلیس آگاهی ناجا افزایش سرعت کشف ( کاهش زمانی فاصله وقوع جرم تا کشف ) است؛ یعنی در صددیم ضمن کاهش زمان کشف، کشفیات به صورت کامل اتفاق بیفتد؛ یعنی اموال مکشوفه به مال باختگان مسترد شود، لازم است که در همین جا بگویم که نیازمند مشارکت مردم هستیم به طوری که اموال مجهز به کد شناسایی، تصاویر و یا ... شوند.

تبعیضی در پیگیری پرونده ها نداریم

سردار قنبری همچنین با رد هرگونه تبعیض در پیگیری پرونده ها  تاکید کرد: همه پرونده ها از نظر پلیس مهم و حائز اهمیت هستند؛ از نظر ما هر جرمی که صورت گرفته و شهروندی مورد تعدی واقع شده باید پرونده تشکیل شود و این پرونده را با رویکرد و نگاه مهم و اولویت دار دنبال می کنیم.

رئیس پلیس آگاهی ناجا توضیح داد: برخی از پرونده ها که مربوط به افراد مشهور و سرشناسی چون هنرمندان ، ورزشکاران و ... است، به دلیل نشر و پرداختی که در فضای مجازی یا رسانه ها صورت می گیرد برجسته می شود ، در حالی که وقتی حادثه ای برای یک فرد عادی اتفاق می افتد این گونه بزرگنمایی یا برجسته نمی شود، در هر حال ما به همه موضوعات با رویکرد "مهم" و "اولویت دار" نگاه می کنیم و تبعیضی در پیگیری پرونده ها و تلاش برای کشفیات نداریم.

وی اشاره کرد: چندی پیش یک فرد شرور سابقه دار در اقدامی خشن و تاثیرگذار در جامعه، اعضای یک خانواده و مهمان آنها را به قتل رساند، این فرد در فضای مجازی با انتشار تصاویری کنار محافظان خود به گونه ای در صدد القای این مطلب بود که پلیس نمی تواند اقدامی انجام دهد در حالی که در کمتر از ۲۰ روز در آپارتمانی با وجود دو محافظ مسلح به دام افتاد.

سردار قنبری تاکید کرد: مقصود من از طرح این موضوع این است که در پیگیری پرونده ها تبعیضی نداریم پلیس هرگز یک پرونده را به صورت سفارشی یا ویژه دنبال نمی کند بلکه نیروی انتظامی همه پرونده ها را بر مبنای وظیفه ذاتی و قانونی و با هدف کشف و ارتقای امنیت پیگیری و رسیدگی می کند.

وی با بیان اینکه اجازه نمی دهیم افرادی در جامعه به القای ناامنی یا عدم وجود امنیت بپردازند، خاطر نشان کرد: وظیفه خود می دانیم با استفاده از شیوه های علمی، بهره گیری از به روز ترین تجهیزات و امکانات در کنار به کارگیری نیروهای متخصص و زبده به سمت و سویی برویم که سرعت کشفیات افزایش یابد.

افزایش آمارهای سرقت‌ در دی ماه با خاموشی معابر

رئیس پلیس آگاهی ناجا در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر ارتباط خاموشی معابر و بزرگراه ها طی هفته های اخیر با افزایش سرقت ها، عنوان کرد: در دی ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته سرقت ها ۱۸ درصد افزایش داشته و این در حالی است که باید بگویم طی ۱۰ ماهه سال جاری میزان کل سرقت ها افزایش ۹ درصدی داشته است.

سردار قنبری ادامه داد: هر چند که خاموشی معابر و بزرگراه ها در افزایش سرقت ها به ویژه سرقت های خرد تاثیر دارد، اما از زمان اعمال محدودیت های کرونایی و با دستور فرمانده نیروی انتظامی  تردد اکیپ های گشت آگاهی و انتظامی  در سطح شهرها به ویژه از ساعت ۲۱ به بعد افزایش داشته است.

رشد ۱۸ درصدی کشفیات کیف قاپی

این مقام ارشد انتظامی در پاسخ به سوالی که آیا شاهد افزایش کیف قاپی و موبایل قاپی طی بازه زمانی ۱۰ ماهه سال جاری هستیم یا خیر؟ عنوان کرد: در موضوع کیف قاپی و موبایل قاپی نیازمند این هستیم که مردم "خودکنترلی" را افزایش دهند به هر حال در بازه زمانی اشاره شده میزان کیف قاپی رشد ۱۲ درصدی داشته است، این در حالی است که طی بازه زمانی اشاره شده میزان کشفیات کیف قاپی رشد ۱۸ درصدی داشته است.

براساس گزارش سایت پلیس، رئیس پلیس آگاهی ناجا درباره دخالت پلیس برای ارتقاء ایمنی خودروها عنوان کرد: مذاکراتمان با شرکت های خودروسازی در زمینه ارتقاء ایمنی خودروها در حال انجام است و در آیتم هایی نیز این موضوع محقق شده؛ جلسات متعددی با خودروسازان داشته ایم تا با راه اندازی سامانه هایی در رابطه با ردیابی قطعات و ... همکاری با پلیس آگاهی و سایر سازوکارها بتوانیم ایمنی خودروها را افزایش دهیم، به هر حال مذاکرات و پیگیری ها در حال انجام است.

سردار قنبری در پایان درباره چگونگی تکمیل بانک اطلاعاتی مجرمان عنوان کرد: ۶۷ درصد کشفیات پلیس آگاهی ناجا از طریق اشراف اطلاعاتی و بهره مندی از سامانه های این پلیس اتفاق می افتد و بانک اطلاعاتی مجرمان را نیز تکمیل کرده ایم.


ایسنا
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

شوک به گرایی؛ حذف کاپیتان کشتی از المپیک!

غزلی از رهبر انقلاب/ تورا است معجزه در کف، زساحران نهراس، عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه | چه دارایی‌هایی شامل این نوع از مالیات می‌شوند؟

آغاز دومین فروش فوق العاده ایران خودرو/قیمت کارخانه افزایش می‌یابد؟

تلاشی برای قانونمند کردن تبلیغات مسکن/ اولتیماتوم یک هفته‌ای به دیوار و شیپور

قیمت پژو ۲۰۶ و ۲۰۷، امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

سفیر عربستان: سرکنسول ریاض به‌زودی به مشهد می‌رود/ تصمیم عربستان برای احداث مقر دیپلماتیک در ایران

ترامپ به تقلب انتخاباتی متهم شد/ نگرانی بایدن از نامزدی رابرت کندی

آغاز بیستمین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز

شباهت عجیب خودرو جدید آلفارومئو و ایران‌خودرو/ کی از کی کپی کرده؟ + عکس

ایران با ۳۱ سهمیه المپیک در مسیر پاریس/ ۷ رشته همچنان در انتظار

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

تحقق عدالت فرهنگی با جدیت دنبال می‌شود/ سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

نقد و سیاست