دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما/

صداوسیما کمتر برنامه زنده داشته باشد/در رابطه با آقای صدیقی خیلی نباید فضا سازی کرد

محمد حسین صوفی گفت: ما قبلا توصیه‌هایی به سازمان صداوسیما کرده‌ایم. اول اینکه کمتر برنامه زنده داشته باشند و ترجیحا برنامه‌های گفتگو محور، ضبطی و تولیدی باشد. در این صورت کارشناسان می توانند برنامه را ببینند و هرگونه ایراد و اشکالی را اصلاح کنند. چنین برنامه هایی ایراد کمتری دارند.
کد خبر: ۱۸۵۵۶۸
تاریخ انتشار:۲۳ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۱ - 12 January 2021
به گزارش روزپلاس؛ محمد حسین صوفی، دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما در خصوص اظهارات حجت الاسلام صدیقی در رابطه با آیت الله مصباح یزدی در یک برنامه زنده تلویزیونی، گفت: من هنوز کل برنامه را ندید‌ه‌ام، فرازی دیده شده که با آن نمی‌شود قضاوت عمده‌ای داشت. باید ببینیم کل برنامه همین بوده که منتشر شده است و یا سخنان ایشان تقطیع شده است. آیت الله صدیقی شخصیت علمی و برجسته ای  دارند و خدمات فرهنگی و اجتماعی بسیاری انجام داده‌اند. ممکن است در یک لحظه جمله ‎ای گفته باشند، که اصلاح پذیر است.

وی اظهار داشت: البته معجزه و رفتار خارق العاده مختص پیامبران است و این موردی که بیان شده نیز از جنبه‎های کرامت است و اولیای دین ما فراوان از این کرامات داشته‌اند. اما بر سخن نگفتن از این کرامات تأکید شده است. بنابراین ضرورتی ندارد و مصلحت نیست که این موارد بیان شود. بیان این گونه موارد موجب ترویج خرافه پرستی می شود.

صوفی گفت: با توجه به اینکه صداوسیما یک رسانه ملی و مورد توجه آحاد جامعه، به ویژه جوانان و نخبگان است، باید از هر آنچه سبب خرافه پرستی می شود، پرهیز کنند و بیشتر بحث‌های علمی و عرفانی مورد تائید بزرگان را به نمایش بگذارد.

دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما با تأکید بر اهمیت مجری در چنین برنامه‌هایی گفت: شورای نظارت همیشه بر دقت در انتخاب مجری تأکید داشته است. مجری ها باید از دانش کافی و سواد رسانه‌ای مناسبی برخوردار باشند. آنها باید تقریبا در قد و اندازه موضوع و مهمان و کارشناس برنامه باشند. در این صورت اگر مهمان و یا کارشناسی، جمله ای را بیان کرد که نیاز به توضیح بیشتر داشت، مجری بتواند با سوالات بیشتر و شکافتن و بازخوانی، موضوع را روشن‌تر نمایند، نه اینکه خود باعث ابهام در موضوع شود.

وی ادامه داد: در این برنامه هم به نظر می رسد اگر مجری تسلط و دقت بیشتری نسبت به موضوع داشت و بحث را بهتر اداره می کرد می توانست با سوالات دقیق و روشنگرانه، موضوع را روشن‌تر کند تا موجب تفسیرهای متعدد نشود. نقش مجری‌ها و سردبیران و هدایت گران برنامه در این گونه برنامه ها بسیار مهم است.

صوفی گفت: موضوعات قابل تفسیر و تأویل و برداشت‌های چند وجهی نباید در رسانه مطرح شود. موضوعات باید خیلی روشن و شفاف و دقیق و آگاهی بخش باشد. به نظر می رسد که صداوسیما می‌بایست در این  خصوص ضوابط، آیین نامه‌ها و مقرراتی وضع کند.

وی تأکید کرد: حتی اگر چنین مقرارت و آیین نامه هایی هم وجود داشته باشد، با توجه به اینکه روز به روز توقع مخاطبان بالا می‌رود، نوع اداره رسانه، آیین نامه‌ها، دستورالعمل ها و ضوابط در انتخاب موضوع و کارشناس و نحوه مدیریت بحث نیز باید بروز شود.

دبیر شورای نظارت بر سازمان صداوسیما در خصوص راهکار شورای نظارت برای جلوگیری از چنین اتفاقاتی در رسانه ملی، گفت: ما قبلا توصیه‌هایی به سازمان صداوسیما کرده‌ایم. اول اینکه کمتر برنامه زنده داشته باشند و ترجیحا برنامه‌های گفتگو محور، ضبطی و تولیدی باشد. در این صورت کارشناسان می توانند برنامه را ببینند و هرگونه ایراد و اشکالی را اصلاح کنند. چنین برنامه هایی ایراد کمتری دارند.

وی ادامه داد: دومین نکته همان موردی است که قبلا به آن اشاره کردم، اینکه مجری‌ها باید آموزش لازم را ببینند. صداوسیما می بایست متناسب با مهمان، موضوع برنامه و فهم و درک مخاطب از مجریان مسلط تری استفاده نماید. نکته دیگر اینکه حتما قبل از برنامه باید پروتکل‌ها و قوانین به مهمانان برنامه گفته شود.

صوفی در پاسخ به این سوال که آیا صداوسیما تذکری به عوامل این برنامه داده است یا نه، گفت: من در این خصوص بی اطلاع هستم. همانطور که گفتم کلیت برنامه صداوسیما باید به گونه‌ای باشد که موجب افزایش اطلاعات و آگاهی مردم شود. باید از صداوسیما بپرسیم برای اینکه چنین اتفاقاتی رخ ندهد چه برنامه‌ای دارد.

وی در رابطه با وظیفه شورای نظارت بر صداوسیما گفت: بیش از صدو پنجاه شبکه رادیویی و تلویزیونی در سازمان وجود دارد و در طول روز چند صد ساعت برنامه تولید و پخش می‌شود. یعنی واقعا حجم کار در صداوسیما خیلی بالاست. مثلا در این شبکه در طول روز ۲۴ ساعت برنامه پخش می شود. اساسا شورای نظارات نمی تواند موردی برنامه ها را بررسی کند. ما فرآیند را بررسی می کنیم. مثلا اگر در طول ماه و سال در برنامه‎ای سخنران و کارشناسی بیاید و او دائم اشتباه کند، در این صورت ما بررسی می کنیم. اما بررسی موردی برنامه‌ها وظیفه ما نیست.

وی با تأکید بر شخصیت برجسته حجت الاسلام صدیقی گفت: در رابطه با ایشان خیلی نباید فضا سازی کرد. ایشان در طول سال برنامه‌های بسیار خوب و دقیقی دارند و حالا یکی از این برنامه اینگونه می‌شود. ما و شما که رسانه‌ای هستیم، باید در کنار انتقاد و اعتراض، جانب انصاف را هم رعایت کنیم.

صوفی در رابطه با اعتراض عده‌ای مبنی بر اینکه چنین برنامه‌های پرحاشیه‌ای در سازمان صداوسیما بسیار است، گفت: مگر چند برنامه اینگونه بوده است؟ من نمی‌خواهم برنامه ای را تائید کنم، اما فقط می‌گویم انصاف داشته باشیم. شخصی جمله‎ای گفته است، این همه که نباید فضا سازی شود. ما یک جامعه اخلاقی و متدین هستیم. نباید این چنین ضد کسی فضا سازی شود. به نظرم شأن افراد باید در نظر گرفته شود و متناسب با عدل و انصاف جلو برویم.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

مذاکره مستقیم ایران و آمریکا تکذیب شد

روایت آیت‌الله اژه‌ای یک جلسه مهم با رئیس‌جمهور در اواخر سال گذشته در خصوص‌حجاب/ از فراجا خواسته شد وارد میدان شود، اما با صبر و حوصله

سهمیه بنزین این خودروها قطع شد + جزییات

افت قیمت ۴ تا ۱۰۰ میلیون تومانی برخی خودروها در بازار/ جدول قیمت خودروهای داخلی و خارجی

رئیسی: افزایش سطح تبادلات اقتصادی و تجاری دو کشور در گام اول 10 میلیارد دلار هدف‌گذاری شده است/ ملت ایران تحریم‌های ظالمانه را به فرصتی برای پیشرفت کشور تبدیل کرد

جمهوری اسلامی ایران حضور نظامیان خارجی در‌ قفقاز جنوبی را نمی‌پذیرد/ امنیت قفقاز جنوبی بر امنیت تمام منطقه اثرگذار است

رئیس جمهور: توسعه روابط ایران و پاکستان مورد تاکید مقامات عالی دو کشور است/ ضرورت تقویت روابط اقتصادی و تجاری

آغاز اعزام ایرانی‌ها به عمره پس از ۹ سال

شوک ایران به نتانیاهو /داستان «ریز پرنده‌های» اسرائیل که عمرشان کوتاه بود

معامله انجام شد؛ سرخابی‌ها فروخته شدند

شگفتی بزرگ در جام ملت‌های فوتسال آسیا/ رقیب ایران در مسیر قهرمانی حذف شد

پیش‌بینی صندوق بین‌المللی پول از افزایش کسری بودجه آمریکا

یحیی گل‌محمدی با تراکتور توافق کرد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

هزینه ارسال پیامک بالا رفت

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

واریز ۹۱۰ میلیارد تومان سود به حساب ۶۰ هزار سهامدار

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت