خطیب زاده/

برای‌مان مهم نیست چه کسی در کاخ سفید است/ اجازه انتقال سلاح از طریق مرزهای‌مان را نمی‌دهیم

سعید خطیب زاده؛ سخنگوی وزارت خارجه کشورمان تاکید کرد: آینده روابط ایران و آمریکا آینده ساده ای نیست چرا که آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته جنایات مکرری را انجام داده است.
کد خبر: ۱۸۰۳۳۴
تاریخ انتشار:۰۲ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۸ - 22 November 2020
به گزارش روزپلاس؛ سعید خطیب زاده صبح روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی خود با رسانه های داخلی و خارجی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از نکات مهم و مورد بحث در حال حاضر آینده روابط ایران و آمریکاست و این موضوع مطرح است که امکان گفت وگو بین ایران و بایدن وجود دارد اما جناح اصولگرا در ایران چنین چیزی را مردود می داند و علاقه ندارد که چنین موضوعی از سوی دولت کنونی انجام شود، اظهار کرد: اول از همه باید خدمت شما عرض کنم که سیاست خارجی امری جناحی نیست و در واقع ما سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را داریم. مثل بسیاری از کشورهای با سابقه در ایران نیز صداهای متعددی وجود دارد و شکوه ایران در چند صدایی بودن آن است و البته شکوه سیاست خارجی مان نیز در تک صدایی بودن آن است. ما در سیاست خارجی تک صدا و واحد عمل می کنیم.

وی با بیان اینکه مطمئن نیستم که این جناح بندی هایی که شما اشاره کردید دقیق باشد ، تصریح کرد: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران امری حاکمیتی است و این سیاست بر اساس منافع ملی کشور تنظیم و اعلام می شود.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: آینده روابط ایران آمریکا آینده ساده ای نیست چون آمریکا در طول ۴۰ سال گذشته جنایت های متعدد و مکرری را علیه ایران انجام داده است و لیست این جنایت ها طولانی است. از جمله جنایت هایی که در همکاری با صدام در جنگ تحمیلی علیه ملت ایران انجام داد و در سال های اخیر نیز با تحریم ها و جنگ اقتصادی مشکلاتی را برای مردم ایران از جمله در زمینه دارو و غذا ایجاد کرد که این نیز جنایت بزرگی است. در کنار این جنایت ها دولت آمریکا جنایت های خاصی نیز انجام داده است، از جمله ترور سردار شهید قاسم سلیمانی.

وی با بیان اینکه لیست این جنایت ها کوچک نمی شود و ما آن را فراموش نمی کنیم، افزود: رژیم فعلی آمریکا بهتر از هر کس دیگری می داند که دیگر نمی تواند به سیاست شکست خورده خود علیه ایران ادامه دهد و ما قبلا نیز گفته ایم که ایالات متحده آمریکا اگر می‌خواهد مسیر غلط خود را اصلاح کند چاره ای ندارد که به تعهدات خود به عنوان عضوی از جامعه ملل و به این روند بازگردد. البته همانطور که اشاره کردم ما لیست جنایت های آمریکا را فراموش نمی کنیم و مطالبات ما از آمریکا در این زمینه سر جای خودش است.

سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با تعاملات ایران با کشورهای اروپایی در ارتباط با برجام و اظهار نظر وزیر خارجه آلمان در ارتباط با این توافق بین المللی گفت که برخی از طرف هایی که در برجام هستند چیزهایی که می گویند به خود آنها مربوط می شود. موضع ما در مورد برجام و این توافق کاملا روشن است و مهمترین اقدامی که آلمان و کشورهای اروپایی باید انجام دهند این است که به تعهدات خود بازگردند. بیش از دو سال است که اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی عضو برجام در ابعاد مختلف این توافق بین المللی را نقض کرده اند. کشورهای اروپایی بهتر است اراده خود را برای حفظ این توافق بین المللی ثابت کنند و در همین چارچوب به تعهدات برجامی خود عمل کنند.

این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه ما روابط منظمی با کشورهای اروپایی داریم روابط دیپلماتیک بین ایران و این کشورها برقرار است و سفارتخانه های ما در آنجا فعال هستند گفت: در همین چارچوب نیازی به پیام رسانی رسانه ای بین ایران و این کشورها وجود ندارد و ما مواضع خود را به صورت صریح و روشن به آنها منتقل کرده ایم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در مورد گزارش برخی از رسانه های آمریکایی در ارتباط با ترور نفر دوم القاعده در تهران و ارتباط ایران با این گروهک تروریستی گفت: گزارش های منتشر شده در برخی از رسانه های خاص گزارش های ساختگی است و برای فرار کردن از مسئولیتی است که متوجه کشورهایی است که القاعده را سازمان دادند و اکنون نیرو برای آنها استخدام می کنند و در راستای احیای آن تلاش می کنند.

وی با اشاره به تلاش های ایران در طول این سال ها برای مبارزه با گروه های تروریستی و تکفیری گفت: این جور وصله ها به آمریکا و کسانی که القاعده را ایجاد کردند می چسبد نه ایران.

خطیب‌زاده در نشست خبری این هفته خود با خبرنگاران با اشاره تلاش  کانادا برای تصویب قطعنامه ضد حقوق بشری علیه ایران گفت: امیدواریم که دولت کانادا دست از  استانداردهای دوگانه در رفتار و عمل خود بردارد.

وی افزود: فکر می‌کنیم که زمینه‌های مختلفی وجود دارد که دو کشور همکاری مناسبی داشته باشند . متاسفانه رویکرد دولت کانادا طی سالهای اخیر رویکرد مخربی بوده است.

سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با فعالیت سفارتخانه‌های کشورمان در حوزه اقتصادی و اعزام رایزن های بازرگانی به دیگر کشورها از سوی ایران گفت: همانطور که پیش از این نیز گفته ام هیچ بخش اقتصادی در هیچ یک از سفارتخانه های ما کاهش فعالیت نداشته است بلکه تلاش این است که قوی تر از گذشته در این زمینه فعالیت کند و دیپلمات های ایران در این حوزه مشغول به کار هستند.

وی در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سند همکاری های ۲۵ ساله بین ایران و چین نیز گفت: گفت وگوها بین ایران و چین در ارتباط با سند ۲۵ ساله که به نوعی نقشه راه برای همکاری بلند مدت است ادامه دارد. گفت وگوهای جدی بین دو طرف انجام شده و به محض اینکه این سند نهایی شود در این زمینه به رسانه ها اطلاع رسانی می کنیم و با جدیتی که در طرف چینی ها سراغ داریم امیدواریم هر چه زودتر به این نقشه راهبردی دست پیدا کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما ارتباطی بین حمله به مستشاران ایرانی در سوریه و همچنین حمله راکتی به سفارتخانه ایران در کابل می بینید گفت: آنچه که شما در مورد سوریه مطرح کردید اصل گزارش گزارش مخدوشی است و شما یک چیز از غرب عالم را به شرق عالم نسبت می دهید.

وی با بیان اینکه در حمله راکتی که روز گذشته در کابل صورت گرفت بخش هایی از منطقه ارگ در کابل مورد حمله قرار گرفت و خسارت هایی را به همراه داشت و در این جریان بخشی از سفارت ایران نیز مورد اصابت قرار گرفت گفت: این موضوع در چارچوب روابط ایران و افغانستان در حال پیگیری است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه گفته شده با توجه به برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا سردار قاآنی سفری را به برخی از کشورهای منطقه از جمله سوریه، لبنان و عراق داشته و با مقامات این کشور رایزنی و گفت وگو کرده گفت: گمانه زنی رسانه ای در ایام فقدان و فقر خبر تبدیل به خبرسازی شده است.

سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ایران در مورد امنیت ملی خود هیچ گاه و در هیچ برهه ای اهل مصالحه نبوده و نیست و برای ما مهم نیست که چه کسی امروز یا فردا در کاخ سفید حضور دارد. برای ما منافع ملی و امنیت مان مهم است و بر اساس آن عمل می‌کنیم. این منافع ملی و امنیت ملی در هر جایی و در هر نقطه ای مورد خدشه قرار بگیرد با پاسخ کوبنده ایران روبرو خواهد شد.

وی ادامه داد: گمانه ‌زنی‌هایی که مطرح می شود نه تایید می شود و نه ارزشی دارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان در پاسخ به سوال خبرنگار آناتولی ترکیه در ارتباط با سفر رئیس جمهور آذربایجان به مرز ایران و آذربایجان و برخی از مطالبی که در این زمینه مطرح شده از جمله اینکه این فیلم توسط یکی از سربازان سپاه گرفته شده است خطاب به این خبرنگار گفت: من شایعاتی را که در مورد این موضوع منتشر شده است را در آناتولی دیدیم و شما از آناتولی هستید و باید در این ارتباط جواب دهید که این شایعات از کجا آمده است؟

وی ادامه داد: رئیس جمهور آذربایجان از دوستان نزدیک ماست و این سوالاتی که مطرح می شود جهت دار است و من متاسف هستم که این شایعات منتشر می شود. از شما می خواهم که دست از این روند بردارید. روابط ترکیه با ایران و آذربایجان بر اساس اصول احترام متقابل است و باید اجازه دهید که این روند ادامه پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه رژیم صهیونیستی تعدادی از سربازان و سپاهیان ایران در سوریه را با حمله به مقر آنها به شهادت رسانده است و آیا این خبر از سوی جمهوری اسلامی ایران مورد تایید است گفت: من شهادت سربازان و سپاهیان ایرانی در سوریه را نشنیده ام و چنین چیزی تایید نمی شود.

وی ادامه داد: رژیم اشغالگر قدس خود می داند که فصل بزن در رویی خیلی وقت است که تمام شده است و با احتیاط عمل می کند.

خطیب زاده گفت: طبیعی است که خوی تجاوزگری این رژیم قابل درمان نیست و تنها راه آن مقاومت صد درصدی در تمام جبهه هایی است که این رژیم دست به ناآرامی می زند.

این دیپلمات ارشد کشورمان به موضوع حضور مستشاری ایران در سوریه نیز اشاره کرد و گفت: حضور ایران در سوریه مستشاری است و طبیعی است اگر کسی بخواهد در این حضور مستشاری خللی ایجاد کند پاسخ کوبنده ای می‌گیرد و آنها قبلا این پاسخ های کوبنده را گرفته اند و به لانه های خود فرار کرده اند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با لغو سفر وزیر خارجه به دو کشور آذربایجان و روسیه که قرار بود از روز دوشنبه آغاز شود و همچنین سفر وزیر خارجه به ارمنستان گفت: با توجه به اینکه در سطح وزارت خارجه ارمنستان تغییراتی ایجاد شده بود اینگونه برنامه ریزی شده که آقای ظریف در ابتدا به دو کشور آذربایجان و روسیه سفر کند ولی با توجه به اعلام هیات دولت مبنی بر بررسی بودجه و ضرورت حضور همه وزرا در این جلسات سفر آقای ظریف کنسل شد و در چارچوب بررسی بودجه در هیات دولت اعضای هیات دولت موظف شده اند که تمامی سفرها در تمامی سطوح را به تعویق بیندازند تا بررسی بودجه در هیات دولت به نتیجه برسد.

وی با بیان اینکه برای انجام این سفر بار دیگر برنامه ریزی خواهد شد، گفت: همانطور که پیش از این نیز گفته بودیم محوریت این سفر بحران قره باغ بود. البته ما با دو کشور آذربایجان و روسیه مناسبات دو جانبه ای نیز داریم و در مورد این موضوعات با یکدیگر گفت‌وگو و رایزنی می کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه ادامه داد: ما فکر می کنیم در یک نقطه تاریخی قرار داریم که روابط مان را با این کشورها ارتقا دهیم. سیاست ایران در ارتباط با همسایگان و کشورهای منطقه سیاست شناخته شده ای دارد. ما همواره تلاش کرده ایم سیاست حسن همجواری را پیگیری کنیم و مشکلات منطقه را به صفر برسانیم. ما سعی کرده ایم که روابط متوازنی با کشورهای منطقه داشته باشیم. البته برخی از کشورها با توجه به سوابق تاریخی و مشترکاتی که با ما دارند از اهمیت قابل توجهی برخوردارند و امیدواریم این سفر در زمانی که انجام می شود به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کند.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات رئیس جمهور آذربایجان مبنی بر اینکه ایران اجازه نداده است که از طریق مرزش سلاح به ارمنستان ارسال شود و از این بابت از دولت تهران تشکر کرده است گفت: سیاست ایران سیاست اصولی و تداوم دار است و چون بر اساس این موضوع حرکت می کند با صراحت می گوید که در این درگیری و هیچ درگیری دیگر در منطقه بی‌تفاوت نیستیم و سعی می کنیم که از روش های صلح آمیز و مناسب، بحران ها در منطقه حل و فصل شود.

وی ادامه داد: در همین چارچوب به هیچ طرفی نیز اجازه نمی دهیم که از طریق مرز ما انتقال سلاح انجام دهد؛ چرا که معتقدیم  راه حل نظامی برای حل بحران ها آخرین راه حل است. منطقه ما بیش از این تحمل جنگ و درگیری را ندارد و ما مواضع خود را در ارتباط با این مسائل به همه کشورهای درگیر اعلام کردیم.

خطیب زاده ادامه داد: همه باید تلاش کنند تا یک مذاکره فراگیر برگزار شود تا این بحران سه دهه ای در چارچوب قواعد بین المللی و دیگر اصول بین المللی  که ایران نیز در طرح خود به آن اشاره کرد حل و فصل شود.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با روند وصول طلب ایران از کره جنوبی و اقدامات این کشور برای پرداخت بدهی خود به ایران و اینکه آیا مشکلاتی که در این زمینه وجود داشته است رفع شده است یا نه، گفت: مشکلات هنوز کاملا مرتفع نشده است. مذاکرات در جریان است و همانطور که پیش از این گفته بودم برخی پیشرفت ها حاصل شده است ولی این مذاکرات باید به نقطه خود برسد و برخی از سنگ اندازی ها و عدم شناخت ها به تعهدات از سوی دولت کره مانع این موضوع شده است. بانک مرکزی و وزارت بهداشت و نهادهای مسئول با دقت روند کار را جلو می برند و در همین جا وزارت خارجه بار دیگر از دولت کره جنوبی می خواهد که به این فرآیند سرعت بیشتری بدهد. چرا آنچه که رخ داده است به هیچ وجه رضایت بخش ایران نیست.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با برخی از اخبار منتشر شده مبنی بر اینکه عربستان به دنبال این است که نام حوثی های یمن را در لیست سازمان های تروریستی از جمله لیست سازمان ملل و آمریکا قرار دهد، اظهار کرد: عربستان سعودی چندین سال است که مردم بیگناه یمن را می کشد و به بسیاری از مناطق این کشور حمله کرده و آنجا را بمباران کرده است.

وی ادامه داد: امروز عربستان تمام یمن را در محاصره قرار داده است و این باعث به وجود آمدن مشکلات بسیاری برای مردم این منطقه از جمله کودکان آن شده است. عربستان از هر گونه تلاشی برای حل و فصل بحران یمن نه تنها استقبال نمی کند بلکه تلاش می کند در مسیر آن سنگ اندازی کند. رژیمی که می خواست در یک حمله سه روزه کل یمن را اشغال کند اکنون چندین سال است با توسل به اقدامات نظامی و پست ترین اقدامات به مردم یمن فشار می آورد و آنها را در محاصره قرار داده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که تنها راه حل این بحران به رسمیت شناختن خواست مردم یمن و انجام گفت وگوهای یمنی است و اینکه اجازه داده شود بر اساس فرآیندهای بین المللی حل این بحران به سمت درست سوق داده شود.

خطیب زاده تاکید کرد: ایران با افتخار کنار مردم یمن ایستاده است.

سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با همکاری های نظامی بین ایران و ونزوئلا و ارسال سلاح از سوی ایران به این کشور با توجه به اعلام آمادگی مقامات ونزوئلا و برخی از اخباری که در این زمینه منتشر شده است، تصریح کرد: سیاست ایران، سیاست صادرات سلاح نبوده و نیست.

وی ادامه داد: البته با رفع محدودیت های تسلیحاتی طبیعی است که ما از حقی که در این زمینه برخورداریم استفاده کنیم و از این حق مسئولانه استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: طبیعی است که تامین نیازهای دفاعی کشورها در چارچوب قوانین بین المللی و قواعد و رویه های داخلی ایران قابل انجام است و این امر تهدیدی برای کسی نخواهد بود و همانطور که گفتم ایران در خصوص همکاری دفاعی مسئولانه عمل کرده و می‌کند و هر کمکی برای ثبات آن منطقه و آن کشور بتواند انجام دهد انجام خواهد داد.
بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

شوک به گرایی؛ حذف کاپیتان کشتی از المپیک!

مصوبه جدید مجلس درباره مالیات بر عایدی سرمایه | چه دارایی‌هایی شامل این نوع از مالیات می‌شوند؟

غزلی از رهبر انقلاب/ تورا است معجزه در کف، زساحران نهراس، عصا بیفکن و از بیم اژدها مگریز

آغاز دومین فروش فوق العاده ایران خودرو/قیمت کارخانه افزایش می‌یابد؟

تلاشی برای قانونمند کردن تبلیغات مسکن/ اولتیماتوم یک هفته‌ای به دیوار و شیپور

قیمت پژو ۲۰۶ و ۲۰۷، امروز ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

سفیر عربستان: سرکنسول ریاض به‌زودی به مشهد می‌رود/ تصمیم عربستان برای احداث مقر دیپلماتیک در ایران

ترامپ به تقلب انتخاباتی متهم شد/ نگرانی بایدن از نامزدی رابرت کندی

آغاز بیستمین حراج شمش طلا از ساعت ۱۲ امروز

شباهت عجیب خودرو جدید آلفارومئو و ایران‌خودرو/ کی از کی کپی کرده؟ + عکس

ایران با ۳۱ سهمیه المپیک در مسیر پاریس/ ۷ رشته همچنان در انتظار

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

جا زدن پل‌های شناور به جای سامانه پدافندی/ احمق و احمق‌تر! / دروغ شاخدار به روایت تصویر

بررسی سرمایه گذاری های اخیر مهدی فضلی/ خیز گلرنگ برای حذف اسنپ، دیجی‌کالا و فیلیمو؟/ جنگ قدرت در اکوسیستم استارتاپی

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

قابل توجه صیانتیون و حامیان محدودکردن پلتفرم های خارجی/ حمله و توهین به دفتر رهبر انقلاب، توسط تندروها در ایتا

آمار شهدای غزه از ۳۴ هزار تن گذشت

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

شماره گذاری خودرو مشمول پرداخت عوارض شد

موزه تاریخ کانون پرورش فکری کودکان ثبت ملی شد

دستور جمع‌آوری یک مکمل تقویتی رشد مو از سطح بازار

علائم جسمانی انواع اضطراب‌/ اضطراب اجتماعی چیست؟

دارندگان کارت سوخت حتما بخوانند/ خبر جدید رسانه دولت درباره سهمیه بنزین خودروها

تحقق عدالت فرهنگی با جدیت دنبال می‌شود/ سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد

موضع جدید عربستان در رابطه با جنگ اسرائیل و غزه

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

شکایت تریدرهای رمزارز از اپل؛ قاضی پرونده را رد کرد

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

چرایی افزایش تعرفه اینترنت و مهم ترین تعهد اپراتورهای ارتباطی

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

واکنش وزیر ارتباطات به محدودیت‌های جدید اینترنت

نقد و سیاست