طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم.
کد خبر: ۱۵۹۷۱۲
تاریخ انتشار:۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۸:۵۹ - 15 May 2020
روزپلاس؛

کیک شربتی از آن کیک‌های ساده و خوشمزه با بافتی نرم و لذیذ است که کمتر کسی دست رد به سینه آن می‌زند. علیرغم اینکه اصول درست کردن کیک شربتی تقریبا در همه‌ی شهر‌ها یکی است، اما کیک شربتی مشهور به شیرازی و قزوینی هم داریم. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا در فر و بدون فر با دستور شف طیبه و فوت و فن پف کردن کیک شربتی را در این مطلب بخوانید.

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

مواد لازم برای مایه کیک

آرد سفید: ۲ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
ماست شیرین: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
روغن: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
تخم مرغ: ۴ عدد
هل: ¼ قاشق چایخوری
بیکینگ پودر: ۲ قاشق چایخوری
پودر پسته و نارگیل برای تزیین کیک: به مقدار دلخواه

مواد لازم برای شربت کیک

آب: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
شکر: ۱ لیوان فرانسوی دسته‌دار
گلاب: ¼ لیوان فرانسوی دسته‌دار
زعفران پودر شده: ۱ قاشق چایخوری
هل: ¼ قاشق چایخوری

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

طرز تهیه

مرحله اول: برای درست کردن این کیک ساده ابتدا فر را روشن کنید و روی ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید. روغن (جامد یا مایع فرقی ندارد) و شکر را در میکسر یا غذاساز بریزید و خوب با هم مخلوط کنید. سپس یکی یکی تخم مرغ‌ها را به این ترکیب اضافه کنید و با همزن خوب هم بزنید تا یکدست شود، چون این هم زدن و یکدستی روی کیفیت کیک تاثیر زیادی می‌گذارد. این نکته را به خاطر بسپارید، هر تخم مرغ را که اضافه می‌کنید ۲ یا سه دقیقه بزنید و بعد تخم مرغ بعدی را اضافه کنید. تخم مرغ‌ها باید حسابی کف کنند. این کف‌ها خلا‌های هوایی هستند که باعث پف خوب کیک می‌شوند.

هل پودر شده را هم اضافه کنید و هم بزنید. سپس ماست را اضافه کنید و باز هم خوب هم بزنید تا مایه یکدست و لطیف شود. یادتان باشد ماست شما حتما باید شیرین باشد، چون در غیر این صورت کیک به اصطلاح می‌برد و پودر می‌شود.

مرحله دوم: آرد و بیکینگ پودر را با هم مخلوط و سه بار الک کنید و سپس به مایه تخم مرغی که درست کرده بودید اضافه کنید. در این مرحله نباید زیاد مایه کیک را هم بزنید، چون در نهایت بافت کیک خشک می‌شود. با این‌همه باید مایه کیک به گونه‌ای باشد که گوله آرد در آن باقی نماند.

مرحله سوم: در قالب کیک کاغذ روغنی بگذارید و آن را هم مقداری چرب کنید. مواد را در قالب کیک بریزید و به مدت ۲۰ دقیقه در طبقه وسط فر قرار دهید. این مدت زمان به دما و قدرت فر و نوع و کیفیت آرد شما بستگی دارد. شاید بیشتر از ۲۰ دقیقه برای پخت کیک زمان لازم باشد. بعد از ۲۰ دقیقه نوک خلال دندان یا چنگال را در کیک فرو کنید، اگر تمیز بیرون آمد کیک شما آماده است و باید گریل را چند دقیقه روشن کنید تا روی کیک هم طلایی شود. اما اگر تمیز بیرون نیامد ۱۰ دقیقه دیگر زمان دهید تا کیک بپزد.

مرحله چهارم: شربت کیک را آماده کنید. شربت کیک شربتی لازم نیست که خیلی غلیظ باشد. آب، شکر و زعفران را به مدت ده دقیقه روی شعله متوسط گاز قرار دهید تا جوش بیاید. سپس هل پودر شده را اضافه کنید و در مرحله آخر هم گلاب را اضافه کنید.

مرحله پنجم: وقتی که هم کیک و هم شربت کاملا سرد شدند (بسیار مهم است که هر دو کاملا سرد شوند) با یک چاقوی تیز کیک را برش بزنید و شربت را روی کیک بریزید تا شربت کاملا به خورد کیک برود. سپس روی کیک را با پودر پسته و نارگیل تزیین کنید تا یک کیک شربتی نارگیلی خوشمزه داشته باشید. طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا مغزدار و کیک شربتی شیرازی و قزوین هم به همین ترتیب است. با این تفاوت که نیمی از مایه کیک را در قالب بریزید، مغز‌های مورد نظر را روی مایه کیک بریزید و سپس بقیه مایه کیک را روی آن بریزید و در فر درست کنید.

طرز تهیه کیک شربتی؛ بافتی نرم و لذیذ

طرز تهیه کیک شربتی یا کیک باقلوا بدون فر

اگر فر ندارید کیک شربتی را بدون فر درست کنید. برای این کار کف قابلمه نسوز را چرب کنید و مواد را داخل قابلمه بریزید. روی آن دمکنی بگذارید و به مدت۴۰ دقیقه با شعله ملایم بپزید. تا دقیقه ۳۰ به هیچ‌وجه درب قابلمه را باز نکنید، چون پف کیک می‌خواهد. سپس در دقیقه ۳۰ با خلال دندان کیفیت پخت کیک را چک کنید. اگر نپخته بود ۱۰ دقیقه دیگر صبر کنید تا کیک بپزد.

روش نگهداری کیک شربتی

برای نگهداری کیک شربتی و در مجموع تمام کیک‌های بدون خامه و فوندانت، بعد از آنکه کیک خنک شد، برای نگهداری کیک در داخل یخچال (حداکثر سه روزه باید از یخچال خارج و مصرف شود)، کیک را در یک نایلون بگذارید و هواگیری کنید. سپس داخل یک ظرف در یخچال بگذارید. اگر نایلون به طور کامل هواگیری نشود، کیک خشک می‌شود و اگر داخل ظرف دربسته نباشد، بوی یخچال را به خودش می‌گیرد.

در صورتی که برای مدت طولانی مثلا یک ماه قصد نگهداری کیک در فریزر را دارید، پس از خنک شدن کیک، ان را داخل فویل آلومینیومی نازک بپیچید به طوری که هوا داخل آن نباشد. سپس داخل یک کیسه پلاستیکی قرار دهید و در فریزر بگذارید. کیک درون فریزر کاملا مستعد خرد شدن و شکسته شدن است؛ بنابراین مراقب باشید که به آن ضربه نخورد.



بازگشت به ابتدای صفحه
ارسال به دوستان
ارسال نظر
روایت تصویری
نگاه دوم
پیشنهاد سردبیر
پربازدیدها

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

تحقق عدالت فرهنگی با جدیت دنبال می‌شود/ سند ملی سبک پوشش ایرانی اسلامی در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد

بررسی بزرگ‌ترین شکست‌های نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در 7 ماه گذشته در صحنه‌های کلان/ نتانیاهو؛ آقای شکست

رئیسی: عملیات وعده صادق هیمنه رژیم صهیونیستی را فرو ریخت/کشورهای منطقه می‌توانند به نیروی‌های مسلح ما اتکا کند

خشم زلنسکی از تفاوت برخورد غرب با اسرائیل

پس از پیروزی نظامی نوبت به جنگ روایت‌ها رسیده/ عملیات وعده‌صادق قدت نظامی ایران را اثبات کرد/ اقشار مختلف مردم را به تقویت سواد رسانه‌ای توصیه میکنم

بارسا مقابل پاری‌سن‌ژرمن تحقیر شد و از لیگ قهرمانان کنار رفت / ماجراجویی دورتمند با غلبه براتلتیکو ادامه دارد

رهبر انقلاب اسلامی در پیامی از تیم های کشتی فرنگی و آزاد صمیمانه تشکر کردند

خبر جدید وزیر کار درباره تعداد تعطیلات آخر هفته/ تعطیلی پنجشنبه‌ها شامل کارگران هم می‌شود؟

رسوایی های جو بایدن/ به اسرائیل گفتم به حیفا حمله نکنید!

دروغ‌های شاخدار صهیونیستها/ هاگاری یا «گوبلز اسرائیل»؟

چرا ورود آیفون ممنوع شد؟/شرط تشکیل پرونده‌ برای آیفون رفرش

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

واکنش صدر اعظم آلمان بر پاسخ احتمالی رژیم صهیونیستی به ایران

ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی شلیک شد/ اهدافی در سرزمین‌های اشغالی مورد اصابت قرارگرفت

حذف نام ایران از پسوند رسمی باشگاه استقلال

بانک صادرات ایران در مسیر تبدیل شدن به بزرگترین بانک کشور

چین از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل حمایت می‌کند

هزینه ارسال پیامک بالا رفت

پرسپولیس و سپاهان نقره داغ شدند

تصویب اولیه سند ملی «سبک پوشش اسلامی - ایرانی»

گوترش: زمان کاهش تنش فرا رسیده است

نیروهای مسلح ایران تا پای جان ایستاده‌اند/ به دولت تروریستی امریکا هشدار داده می‌شود هرگونه ضربه به منافع ایران ، پاسخ قاطع و پشیمان کننده‌ای در پی دارد

بایرن مونیخ با حذف آرسنال به نیمه نهایی رسید

توضیحات کاظم صدیقی درخصوص غفلت صورت گرفته در تاسیس موسسه‌ای در ماجرای ازگل/ از خدا استغفار و از مردم عذرخواهی می‌کنم/ توقع دارم به تخلف احتمالی آشنا و غیرآشنا رسیدگی شود

زمانی برای تسویه حساب های قدیمی با اردن

ویدیو دلخراش از حمله تروریستی به مسکو/ بیش از 100 کشته تاکنون/ احتمال گروگان گرفته شدن صدها نفر در تالار کنسرت/ روسیه خواستار توضیح آمریکا درباره حمله تروریستی شد 

گفتگوی دو وزیر سابق در خصوص صداوسیما

مالکان استقلال و پرسپولیس مشخص شدند

بزرگترین پیشرفت‌های فناوری در سال گذشته چه بود؟

یک باور غلط در ازدواج و چالش‌های زندگی مشترک؛ آیا می‌توان رفتار همسر را تغییر داد؟

عربستان خواستار تصویب قطعنامه ای علیه اسرائیل در شورای امنیت شد

برقراری ارتباط بی‌واسطه در پیام‌رسان‌های داخلی

وقتی مزخرفات کارشناس اسرائیلی درباره ایران و ربع پهلوی تحلیلگر آمریکایی را به قهقهه و واکنش واداشت!

عاملان حمله تروریستی چابهار از افسران سرویس های آمریکایی و اسرائیلی ها جدا نیستند/ کشوری که تروریست‌ها از خاک آن حمله را آعاز کردند باید پاسخگو باشد

ارتقای رتبه ایران در شاخص جهانی ارتباطات و فناوری اطلاعات

توضیح وزیر ارتباطات درباره شرایط افزایش سرعت اینترنت

تراژدی یکتا ناصر در شب عید/ مشکل خانوادگی و گریه های خانم بازیگر